Ota yhteyttä
Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

Poikkeavien huumehavaintojen raportointilomake

Oletko tehnyt havainnon huumausaine-erästä, joka on jollakin tavalla epätavallinen? Keräämme tällaisia havaintoja osana Kadulta labraan -tutkimushanketta. Tällaisia havaintoja voivat olla esimerkiksi erityisen harvinaiset aineet tai havainnot oudoista vaikutuksista.

Tällä lomakkeella voi ilmoittaa havainnot nimettömänä. IP-osoite tallentuu automaattisesti palveluntarjoajan tietokantoihin, mutta IP-osoitteet eivät ole oletusarvoisesti kenenkään nähtävillä. Halutessasi voit tehdä ilmoituksen täysin anonyymisti käyttäen Tor-selainta lomakkeen täyttämiseen. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Päihteitä käyttäviä kohtaaville ammattilaisille on erillinen lomake, jossa kysymme myös yhteystiedot, jotta voimme tarvittaessa kysyä lisätietoja.

Tietoja käytetään mm. laboratoriotuloksien pohjalta muodostettavan huumetilannekuvan täydentämiseksi. Tässä vaiheessa kyse on kokeilusta, jonka tarkoituksena on selvittää tällaisen tiedonkeruun käytettävyyttä. Tietoja käytetään myös kehittämis- ja tutkimustyöhön, jonka tavoitteena on kehittää uusia menetelmiä epätyypillisten huumausaine-erien tunnistamiseen ja niistä tiedottamiseen.

Helsingissä voi myös tuoda epäilyttävän huumejäämän laboratoriossa tutkittavaksi.

Kadulta labraan: Poikkeavien huumehavaintojen raportointilomake

Onko syytä epäillä, että aine olisi jotain muuta?(Pakollinen)