Ota yhteyttä
Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

Osis

Osis-toiminta on tarkoitettu sinulle, joka elät tai olet elänyt päihdemaailmassa ja olet kiinnostunut vertaisuudesta.
A-klinikkasäätiön matalan kynnyksen kohtaamispaikka Osis

Osis-toiminta vahvistaa vertaisten osallisuutta: voit auttaa muita päihdemaailmassa eläviä ihmisiä jakamalla oikeaa tietoa ja saattamalla heitä esimerkiksi palveluihin. Saat itsellesi vertaisuudesta hyvää mieltä ja tärkeää tekemistä. Voit olla meillä mukana oman mielenkiintosi ja jaksamisesi mukaan. Tärkeintä on, että saat mielekästä tekemistä päiviisi matalalla kynnyksellä. Toimintamme rakentuu haittoja vähentävälle työotteelle.

Tsemppis-kahvilassamme saat tukea asioiden hoitoon ja omaan elämänhallintaasi. Kahvila sijaitsee Helsingin Hakaniemessä osoitteessa Näkinkuja 4. Se on avoinna maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 12–15.

Tsemppiksessä on ihana ja kaikki huomioon ottavaa tunnelma.

Vertainen

Käytössäsi on kahvilassa tietokone, tulostin ja puhelin asiointikäyttöön. Tarvittaessa voit varata ajan työntekijälle, joka tukee ja opastaa sinua asioiden hoidossa viranomaisten kanssa, esimerkiksi toimeentulotuen ja asunnon hakemisessa. Voit tulla kahvilaan viettämään aikaa seurustelun ja kahvittelun merkeissä tai vaikkapa päivän lehtiä lukien.

Kiva käydä ja jutella, tää on tosi hyvä juttu. Nyt sattui olemaan vielä hiustenleikkauskin 🙂

Vertainen

Mukaan voi tulla saapumalla paikan päälle kahvilaan tai ottamalla yhteyttä Osiksen työntekijään. Emme vaadi päihteettömyyttä tai raitistumista, mutta olethan asiallisessa kunnossa tullessasi, jolloin kaikilla on mukavaa toimia yhdessä. Voit osallistua myös nimimerkillä. Emme myöskään edellytä sinulta sitoutumista mihinkään tai koulutustaustaa. Oma kokemus päihdemaailmassa elämisestä riittää.

Osis on antanut rakennetta arkeeni, ja ollut hyvä työpaikka pitkäaikaistyöttömyyden jälkeen.

Työkokeilussa ollut vertainen

Voit osallistua Osiksessa myös vertaistoimintaan joko Osiksen vertaisvuoroissa tai omassa elinpiirissäsi. Osiksen etsivän työn tiimi kiertelee Helsingin Kalliossa ja sen lähiympäristössä. Voit lähteä vertaisena ammattilaisen mukaan tiimiin auttamaan päihteitä käyttäviä ihmisiä, esimerkiksi ohjaamaan heitä palveluihin ja Osiksen toimintaan. Myös Tsemppis-kahvilassa voit tehdä vertaisena vuoroja.

Osiksen nimi tulee osallisuudesta, ja vertaiset ovat vahvasti mukana toiminnassa sekä sen kehittämisessä.

A-klinikkasäätiön matalan kynnyksen kohtaamispaikka Osis

Ryhmätoimintamme

Koulutamme myös vertaistoiminnasta, vertaisten ja ammattilaisten yhteistyöstä sekä haittoja vähentävästä päihdetyöstä. Pyydä meitä rohkeasti kouluttamaan tai luennoimaan!

Koordinoimme haittoja vähentävän toiminnan yhteistyöverkostoa (Have), joka koostuu vertaisista, eri järjestöjen edustajista ja viranomaistoimijoista. Tavoitteena on vaihtaa kokemuksia ja tietoja kaduilla olevista ilmiöistä sekä sote-palveluja käyttävien kokemuksista ja kehittää mm. koulutustoimintaa haittoja vähentävästä työstä.

Osiksen toiminnassa ovat mukana A-klinikkasäätiö ja Tukikohta ry.

Näin löydät Osiksen

Näkinkuja 4 Google Maps, Osis
Tsemppis-kahvila, Osis
Location
Näkinkuja 4, 00530 , Helsinki

Olemme sinua varten

Aino Rukkila

tiimipäällikkö

0503315146

Sähköposti

Serafiina Grefberg

ohjaaja

040 647 4004

Sähköposti