Ota yhteyttä
Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

Artikkeli

Näkökulma

18.09.2023

Myös pojat ja miehet kärsivät kehohäpeästä

Voisi kuvitella, että somen tuodessa kenelle tahansa mahdollisuuden olla esillä, myös mieskuvamme laventuisi. Onkin käynyt päinvastoin ja näkemämme kuvasto tuottaa…

Artikkeli

Yleinen

Käsi kädessä, apua ja tukea, MIPA 2.0

14.08.2023

Sote- ja sivistyspalveluiden ammattilaisten kokemuksia päihteitä käyttävien asiakkaiden kohtaamisesta

Ammattilaisilla oli onnistumisen kokemuksia päihteitä käyttävien asiakkaiden kohtaamisessa. Myös haastavien tilanteiden ratkaisu nähtiin mahdollisena.

07.08.2023

Riippuvuuksiin liittyvä stigma näkyy kansalaistapahtumissa

Erilaiset yleisötapahtumat ja tempaukset ovat yksi keino vähentää päihteisiin ja riippuvuuksiin liittyvää stigmaa.

28.06.2023

Digipelien loot boxit kaipaavat sääntelyä myös Suomessa

Rahapelit ja digipelit sulautuvat yhä tiiviimmin toisiinsa ja myös Suomen on syytä ottaa tämä lainsäädännössä huomioon. Esimerkiksi loot boxien sääntelyn tarkastelu olisi askel kohti pelaajien turvallisuutta ja hyvinvointia, kirjoittavat A-klinikkasäätiön tutkija Emmi Kauppila sekä Addiktiot ja työelämä -yksikön päällikkö Camilla Metsäranta.

Kategoriat

Aiheet

Artikkeli

Kolumni

Hanna-Mari Kärki kävelee portaita alas

22.06.2023

Vaatii rohkeutta olla minä

”Vasta tänä kesänä uskallan tuntea turvallisesti. Itken itkemättömiä itkuja ja nauran nauramattomia nauruja. Silti hermosto muistaa ja yrittää usein suojella erityisesti uusien ihmisten lähellä.” Yli vuoden raittiina ja toipumisen tiellä oleva verkkokolumnistimme Hanna-Mari Kärki pohtii tunteitaan.

Artikkeli

Näkökulma

STTK:n puheenjohtaja Antti Palola. Kuva: Nousussa

20.06.2023

Antti Palola: ”Riippuvuusongelmien piilottelun on loputtava työpaikoilla”

Jokaiselle suomalaiselle työpaikalle tarvitaan päihdeohjelma ja kattavat varhaisen puuttumisen keinot addiktioiden ehkäisyyn ja hoitamiseen, vaatii työmarkkinakeskusjärjestö STTK:n puheenjohtaja Antti Palola. Hänen mukaansa työpaikoilla suojellaan edelleen liikaa niitä, joilla on riippuvuusongelmia. Palola on mukana Saanko mä auttaa sua? Keskustelua addiktioista ja työelämästä -paneelissamme Porin SuomiAreenalla 29.6.2023.

Artikkeli

Näkökulma

19.06.2023

Hallitusohjelman risut ja ruusut

Uusi hallitusohjelma on julkaistu ja siitä löytyy heikompiosaisten ihmisten kannalta kritisoitavaa ja kiitettävää. Hyviä signaaleja ovat ne, että nuorten huumekuolemien kasvu on otettu tosissaan ja rahapelihaittoja pyritään vähentämään. Meitä kuitenkin huolettaa järjestöihin kohdennettavat leikkaukset sekä alkoholipolitiikan liberaali suuntaus.

Artikkeli

Näkökulma

05.06.2023

Addiktioihin puuttuminen on työpaikalla jokaisen vastuulla

Camilla Metsäranta on mukana A-klinikkasäätiön SuomiAreena-paneelikeskustelussa torstaina 29.6. kello 15.00–15.45 Porin Kaupungintalon pihan lavalla.

Artikkeli

Näkökulma

02.06.2023

Päihde- ja mielenterveyshoitaja: Työterveyshuolto ei pärjää julkiselle sektorille riippuvuuksien hoidossa

Titta Kärki on mukana A-klinikkasäätiön SuomiAreena-paneelikeskustelussa torstaina 29.6. kello 15.00–15.45 Porin Kaupungintalon pihan lavalla. Paneelin aiheena on Saanko mä auttaa sua? Keskustelua addiktioista ja työelämästä.

Artikkeli

Kolumni

Hanna-Mari Kärki seisoo portailla

01.06.2023

Addiktioni muuttui läheisriippuvuudeksi

”Huomasin taannoin, että addiktioni puhkesi uudelleen. Yritin parantaa äidinvaistomaisesti nuorempaa miestä, joka yhä rimpuilee päihteiden kanssa. Ymmärsin, että vaikka itse olen lopettanut päihteiden käytön, se ei tarkoita, että olisin pelastunut addiktiosairaudelta”, kirjoittaa verkkokolumnistimme Hanna-Mari Kärki.

Artikkeli

Näkökulma

JoukoJokinen2

31.05.2023

Jouko Jokinen: Ei ole kyttäämistä kysyä, miten työkaveri jaksaa

Jouko Jokinen on mukana A-klinikkasäätiön Suomi Areena -paneelikeskustelussa to 29.6. klo 15.00–15.45 Porin Kaupungintalon pihan lavalla. Paneelin aiheena on Saanko mä auttaa sua? Keskustelua addiktioista ja työelämästä.

Artikkeli

Näkökulma

Uusi alku huumekuoleman jälkeen, kuvituskuvassa silmu kasvaa verkkoaidan läpi

23.05.2023

Huumekuolemat ja sanojen voima

Miro menehtyi 21-vuotiaana yliannostuksen seurauksena. Miron isosisko Minna muisteli tuota vaikeaa aikaa, mutta näki myös positiivisen muutoksen keskustelukulttuurissamme. Puhumattomuuden tilalle on tullut sanoja ja Suomen huumekuolemat ovat ihan eri tavalla esillä myös julkisessa keskustelussa.

Artikkeli

Näkökulma

Nuori kädet ristissä

11.05.2023

Helsingin kaupungin linjaus ei saa lisätä nuorten huumekuolemia

Helsingin kaupungin sosiaali- terveys- ja pelastuslautakunnassa on päätetty psykiatria- ja päihdepalveluiden erottamisesta toisistaan. Taustalla on johtamisen vaikeus monimutkaisessa ja kompleksisessa kokonaisuudessa. Samassa kokonaisuudessa, jossa päihderiippuvainen nuori joutuu päivittäin selviytymään.

Artikkeli

Kolumni

Hanna-Mari Kärki istuu portailla ja katsoo kameraan

04.05.2023

Kovasta huumeriippuvuudesta on mahdollista vapautua

Uusi verkkokolumnistimme Hanna-Mari Kärki päätyi alaikäisenä kovien huumeiden maailmaan. Nyt kolmekymppisenä hän on ollut vuoden raittiina päihderiippuvuudestaan. Hanna-Mari kertoo omista kokemuksistaan ja toivoo, että niiden kautta syntyisi toivoa myös muille.

Artikkeli

Yleinen

Kadulla käveleviä ihmisiä.

25.04.2023

Kansalaiskysely päihdepalveluista – kärkitoiveena matala kynnys

Kansalaiskyselyn vastaajat pitävät ennaltaehkäisyä sekä stigman vähentämistä päihde- ja mielenterveyspalveluiden kehittämisen keskeisinä tavoitteina.

Artikkeli

A-Blogi

16.03.2023

Alkoholiongelman puheeksiotossa on vastuu meillä jokaisella

Alkoholin ja muiden päihteiden haitat näkyvät työpaikoilla, mutta emme helposti ota puheeksi ikäviksi tai vaikeiksi koettuja asioita. Tähän varmasti vaikuttaa…

loading