Ota yhteyttä
Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

Elina, aina on toivoa.

Auta addiktion kanssa kamppailevaa ja hänen läheisiään.

Addiktio synnyttää inhimillistä tuskaa, jota kokee sairastunut itse sekä hänen lähimmäisensä. Häpeän kokemus on suuri, ja se vaikeuttaa avun hakemista tai edes omasta tilanteesta puhumista. Kaipaus, toivo ja myötätunto muistuttavat, että jokaisella meistä on ihmisarvo ja mahdollisuus löytää polku kohti valoisampaa tulevaisuutta.

Me A-klinikkasäätiöllä toimimme siellä, minne apu ei aina yllä.

Noin seitsemänkymmentä säätiöläistä ympäri Suomen tekee jatkuvasti töitä inhimillisemmän yhteiskunnan puolesta. Tarjoamme tietoa ja vertaistukea digipalveluidemme kautta. Teemme addiktiotutkimusta sekä autamme työelämän riippuvuuksissa. Järjestämme keskusteluryhmiä, kohtaamme addiktioiden parissa kamppailevia kaduilla ja autamme heitä palveluiden piiriin. Joskus päivän voi pelastaa jopa se, että ylipäätään katsomme silmiin ja kysymme, mitä sinulle kuuluu.

Tarvitsemme tukeasi, jotta addiktioiden parissa kamppailevat ihmiset ja heidän läheisensä saavat apua. Liity mukaan taistelemaan inhimillisen yhteiskunnan puolesta.

Usein kysyttyä lahjoittamisesta

Mihin lahjoitukseni menee?

Lahjoituksesi käytetään A-klinikkasäätiön toimintaan, joka tukee addiktioiden parissa kamppailevia ihmisiä ja heidän läheisiään. Se voi kattaa esimerkiksi vertaistuen tarjoamisen, digipalvelut, tutkimuksen rahoituksen sekä konkreettisen avun kaduilla eläville ihmisille. Lue lisää hankkeistamme.

Onko teillä rahankeräyslupa?

Kyllä. Käytämme lahjoituksina saatuja varoja rahankeräyslupamme mukaisesti. Poliisihallituksen 31.12.2020 myöntämä rahankeräyslupa RA/2020/1702 on voimassa 1.1.2021 alkaen koko Suomessa Ahvenanmaata lukuun ottamatta.

Miten voin olla varma, että lahjoitukseni menee oikeaan paikkaan?

Olemme avoin ja läpinäkyvä organisaatio. Voit tutustua säätiön julkisiin vuosiraportteihin nähdäksesi, miten varat käytetään.

Kuinka usein voin lahjoittaa?

Voit lahjoittaa niin usein kuin haluat. Jotkut lahjoittajat valitsevat säännöllisen kuukausilahjoituksen, kun taas toiset lahjoittavat satunnaisesti.

Mitkä lahjoitustavat teille käyvät?

Voit lahjoittaa esimerkiksi MobilePayllä numeroon 21179 tai tilisiirrolla FI81 1745 3000 0059 69 (NDEAFIHH). Merkitse viestikenttään, jos haluat suunnata lahjoituksesi johonkin tiettyyn toimintaamme. Voit myös lahjoittaa yllä olevan lomakkeen kautta ja liittyä halutessasi kuukausilahjoittajaksi.

Miten muuten voin osallistua?

Voit osallistua kampanjaan monin tavoin, kuten jakamalla tietoa sosiaalisessa mediassa, osallistumalla tapahtumiin tai järjestämällä omia varainhankintatapahtumia. Voit myös liittyä vapareidemme kasvavaan joukkoon.

Miten voin seurata lahjoitukseni vaikutuksia?

Julkaisemme somekanavillamme ja nettisivuillamme tietoa siitä, mitä lahjoitusvaroilla on tehty. Voit myös liittyä vuonna 2024 käynnistyvän lahjoittajauutiskirjeemme tilaajaksi. Löydät lomakkeen sivun lopusta.

Löydät meidät Facebookista, Instagramista, Viestipalvelu X:stä ja LinkedInistä.

Miten yrityksemme voi osallistua?

Voitte esimerkiksi tehdä rahallisen lahjoituksen, sponsoroida näkyvyyttä kampanjallemme, kannustaa omia työntekijöitä osallistumaan tai tehdä tuotelahjoituksen. Viestintäjohtajamme Tarja Virolainen kertoo mielellään eri vaihtoehdoista: p. 050 443 5116 tai tarja.virolainen[at]a-klinikkasaatio.fi

Palvelumme ovat kaikille avoimia ja maksuttomia

Lahjoituksellasi on merkitystä, pienelläkin. Sinä voit vaikuttaa siihen, että kaikkein heikoimmassa asemassa oleville ihmisille rakennetaan tietä parempaan arkeen askel askeleelta. Lahjoitusvaroilla autamme päihteiden ja erilaisten riippuvuuksien kanssa kamppailevia ihmisiä. Niitä käytetään myös heidän läheistensä, kuten perheiden ja lasten hyvinvoinnin vahvistamiseen. Palvelumme ovat kaikille avoimia ja maksuttomia.

Muita tapoja lahjoittaa A-klinikkasäätiölle

Muistokeräys

Muistokeräyksellä kunnioitat kauniilla ja vaikuttavalla tavalla läheisesi muistoa. Muistolahjoituksen voi perustaa esimerkiksi edesmenneen ystävä tai lähiomainen. Lahjoitusmahdollisuudesta voi kertoa esimerkiksi kuolinilmoituksessa ohjaamalla ihmisiä lahjoittamaan hautajaiskukkien sijaan menehtyneelle tärkeään kohteeseen.

Pyydä kohdentamaan muistolahjoitukset A-klinikkasäätiön lahjoitustilille FI81 1745 3000 0059 69 (NDEAFIHH).

Pyydä lahjoittajia, jotka lahjoittavat muistokeräykseen, merkitsemään lahjoituksensa viestikenttään edesmenneen nimi ja muistajan/muistajien nimet. Näin pystymme varmistamaan, että lahjoitus kohdentuu oikein.

Päi­vä­työ­ke­räys

Päivätyökeräys on nuorille suunnattu tapa vaikuttaa ja tukea hyväntekeväisyyskohteita. Tarjoamme mahdollisuuden kerätä varoja tuottamiimme nuorten palveluihin.

Päivätyökeräyksen kautta nuoret voivat itse vaikuttaa ja tukea verkkopalveluitamme, jotka tarjoavat esimerkiksi keskusteluapua nuorille. Nuortenlinkki ja Lasisen lapsuuden nuorille suunnatut palvelut on tarkoitettu vaikeissa elämäntilanteissa oleville nuorille.

Lasisen lapsuuden yksilöchatissa nuori voi nimettömästi pohtia läheisen aikuisen juomiseen liittyviä kysymyksiä ja huolia luotettavan aikuisen kanssa. Nuortenlinkin ryhmächateissa voi jutella turvallisten aikuisten ja muiden nuorten kanssa eri teemoista, kuten pahan olon lieventämisestä, aikuistumisen paineista, päihteidenkäytön riskeistä ja yksinäisyydestä.

Päivätyökeräyksessä nuoret voivat itse vaikuttaa ja tukea verkkopalveluitamme, jotka tarjoavat esimerkiksi keskusteluapua nuorille.

Yrityslahjoitus

Lahjoittamalla A-klinikkasäätiölle rakennat inhimillisempää yhteiskuntaa sekä osoitat yrityksesi olevan vastuullinen toimija yhteiskunnassamme. Saadaksenne tositteen kirjanpitoanne varten, voitte tilata meiltä lahjoituslaskun haluamallenne summalle ja kertoa myös mikäli haluatte ohjata lahjoituksenne johonkin tiettyyn toimintaamme. Voitte myös tehdä lahjoituksen suoraan lahjoitustilillemme ja lisätä viesti-kenttään yhteystiedot, jonne voimme lähettää tositteen lahjoituksestanne sekä kertoa mikäli haluatte ohjata lahjoituksenne johonkin tiettyyn toimintaamme. Arvostamme kaikkia lahjoituksia ja olemme erittäin kiitollisia mikäli päädytte tekemään lahjoituksen työhömme.​

Lahjoitustilimme: FI81 1745 3000 0059 69 (NDEAFIHH) ​

Testamenttilahjoitus

Tekemällä testamentin järjestötyölle tuet itsellesi tärkeää asiaa ja perintösi jää elämään avun muodossa. Mahdollistat arvostamasi työn jatkumisen – testamenttaamasi summa ohjautuu arvostamaasi työhön täysimääräisenä, koska yleishyödyllisenä yhteisönä emme maksa testamenttilahjoituksista perintöveroa.

Ajankohtaista

Blog
A niin kuin addiktio -podcast: “Riippuvuussairaan läheisellä on oikeus tunteisiinsa ja niistä puhumiseen”

Addiktio sairastuttaa usein myös siitä kärsivän läheiset. Miksi apua ei kuitenkaan aina haeta, vaikka palveluita on läheisille tarjolla, pohtivat alkoholismin varjossa kasvanut Aleksandra sekä A-klinikkasäätiön tutkija Janne Takala.

Blog
A niin kuin addiktio -podcast: ”Addiktioon paetaan joskus traumaa, joskus ahtaalle ajavaa arkea”

Kirjailija Ville Verkkapuro ja A-klinikkasäätiön toimitusjohtaja Hannu Jouhki pohtivat, mistä addiktiot syntyvät. Mikä suojasi Villeä itseään sairastumasta päihderiippuvuuteen? Nykyajan koventuneet vaatimukset ruokkivat riippuvuuskäyttäytymistä. Mutta milloin on kyse addiktiosta eikä eskapismista?

Blog
Uusi alku huumekuoleman jälkeen, kuvituskuvassa silmu kasvaa verkkoaidan läpi
Huumekuolemat ja sanojen voima

Miro menehtyi 21-vuotiaana yliannostuksen seurauksena. Miron isosisko Minna muisteli tuota vaikeaa aikaa, mutta näki myös positiivisen muutoksen keskustelukulttuurissamme. Puhumattomuuden tilalle on tullut sanoja ja Suomen huumekuolemat ovat ihan eri tavalla esillä myös julkisessa keskustelussa.

Blog
Kohtaavan työn ammattilaisia huolettaa katujen tilanne: yhä nuorempia, yhä monimutkaisemmissa tilanteissa

”Mä oon vaan niin väsyny”, Oona nyyhkyttää. Hän vetää antamiamme…

Rahankeräyslupa

Lahjoituksina saatuja varoja käytetään A-klinikkasäätiön rahankeräysluvan mukaisesti. Poliisihallituksen 31.12.2020 myöntämä rahankeräyslupa RA/2020/1702 on voimassa 1.1.2021 alkaen koko Suomessa Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Rahankeräyslupa (pdf)

Kerron mielelläni lisää – Ota yhteyttä

Tarja Virolainen

viestintäjohtaja

0504435116

Sähköposti