Ota yhteyttä
Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

Tue addiktion kanssa kamppailevaa ja hänen läheisiään

Lahjoittajana puolustat kaikkien yhtäläistä ihmisarvoa

Addiktiot synnyttävät inhimillistä tuskaa, jota kokee sairastuneen lisäksi hänen lähimmäisensä. Sairaudesta koettava häpeän kokemus on usein suuri, ja se vaikeuttaa avun hakemista tai edes omasta tilanteesta puhumista. Jokaisella ihmisellä on kuitenkin oikeus tulla hyväksytyksi ja kohdatuksi omana itsenään sekä saada asianmukaista hoitoa ja kohtelua. Lahjoittajien ansiosta pystymme antamaan ihmisarvoisen elämän yhä useammalle..

Me A-klinikkasäätiöllä toimimme siellä, minne apu ei aina yllä. Työskentelemme noin 70 säätiöläisen voimin inhimillisemmän yhteiskunnan puolesta ympäri Suomen. Teemme addiktiotutkimusta ja autamme työelämän riippuvuuksissa. Järjestämme keskusteluryhmiä, kohtaamme addiktioiden kanssa kamppailevia kaduilla ja autamme heitä palveluiden piiriin. Joskus pystymme pelastamaan päivän vain kohtaamalla ja katsomalla silmiin.

Tarvitsemme tukeasi, jotta addiktioista kärsivät ihmiset ja heidän läheisensä saavat apua. Tehdään yhteiskunnastamme yhdessä inhimillisempi paikka. Helpoin tapa auttaa on tehdä kertalahjoitus tai liittyä kuukausilahjoittajaksi.

Valitse oma tapasi auttaa

Kuukausilahjoitus

A-klinikkasäätiön kuukausilahjoittajana varmistat, että yhteiskuntamme heikoimmassa asemassa olevat saavat tarvitsemansa avun ja tuet niitä, jotka kamppailevat addiktioiden kanssa. Kuukausilahjoittajana olet olennaisessa osassa varmistamassa työmme jatkuvuuden ja avun yhä useammalle ihmiselle.

Kertalahjoitus

Pienikin lahjoitus on meille äärimmäisen arvokas. Kertalahjoitus on helppo tapa auttaa addiktiosta kärsivää ja hänen läheisiään matalalla kynnyksellä. Jokainen lahjoitus tekee yhteiskunnastamme inhimillisemmän paikan.

Muita tapoja tukea A-klinikkasäätiön toimintaa

Muistokeräys

Muistokeräyksellä kunnioitat kauniilla ja vaikuttavalla tavalla läheisesi muistoa. Muistolahjoituksen voi perustaa esimerkiksi edesmenneen ystävä tai lähiomainen. Lahjoitusmahdollisuudesta voi kertoa esimerkiksi kuolinilmoituksessa ohjaamalla ihmisiä lahjoittamaan hautajaiskukkien sijaan menehtyneelle tärkeään kohteeseen.

Pyydä kohdentamaan muistolahjoitukset A-klinikkasäätiön lahjoitustilille FI81 1745 3000 0059 69 (NDEAFIHH).

Pyydä lahjoittajia, jotka lahjoittavat muistokeräykseen, merkitsemään lahjoituksensa viestikenttään edesmenneen nimi ja muistajan/muistajien nimet. Näin pystymme varmistamaan, että lahjoitus kohdentuu oikein.

Päivätyökeräys

Päivätyökeräys on nuorille suunnattu tapa vaikuttaa ja tukea hyväntekeväisyyskohteita. Tarjoamme mahdollisuuden kerätä varoja tuottamiimme nuorten palveluihin.

 

Päivätyökeräyksen kautta nuoret voivat itse vaikuttaa ja tukea verkkopalveluitamme, jotka tarjoavat esimerkiksi keskusteluapua nuorille. Nuortenlinkki ja Lasisen lapsuuden nuorille suunnatut palvelut on tarkoitettu vaikeissa elämäntilanteissa oleville nuorille.

Lasisen lapsuuden yksilöchatissa nuori voi nimettömästi pohtia läheisen aikuisen juomiseen liittyviä kysymyksiä ja huolia luotettavan aikuisen kanssa. Nuortenlinkin ryhmächateissa voi jutella turvallisten aikuisten ja muiden nuorten kanssa eri teemoista, kuten pahan olon lieventämisestä, aikuistumisen paineista, päihteidenkäytön riskeistä ja yksinäisyydestä.

Päivätyökeräyksessä nuoret voivat itse vaikuttaa ja tukea verkkopalveluitamme, jotka tarjoavat esimerkiksi keskusteluapua nuorille.

Yrityslahjoitus

Lahjoittamalla A-klinikkasäätiölle rakennat inhimillisempää yhteiskuntaa sekä osoitat yrityksesi olevan vastuullinen toimija yhteiskunnassamme. Saadaksenne tositteen kirjanpitoanne varten, voitte tilata meiltä lahjoituslaskun haluamallenne summalle ja kertoa myös mikäli haluatte ohjata lahjoituksenne johonkin tiettyyn toimintaamme. Voitte myös tehdä lahjoituksen suoraan lahjoitustilillemme ja lisätä viesti-kenttään yhteystiedot, jonne voimme lähettää tositteen lahjoituksestanne sekä kertoa mikäli haluatte ohjata lahjoituksenne johonkin tiettyyn toimintaamme. Arvostamme kaikkia lahjoituksia ja olemme erittäin kiitollisia mikäli päädytte tekemään lahjoituksen työhömme.​

Lahjoitustilimme: FI81 1745 3000 0059 69 (NDEAFIHH)

Testamenttilahjoitus

Tekemällä testamentin järjestötyölle tuet itsellesi tärkeää asiaa ja perintösi jää elämään avun muodossa. Mahdollistat arvostamasi työn jatkumisen – testamenttaamasi summa ohjautuu arvostamaasi työhön täysimääräisenä, koska yleishyödyllisenä yhteisönä emme maksa testamenttilahjoituksista perintöveroa.

Yrityslahjoitus

Voitte esimerkiksi tehdä rahallisen lahjoituksen, sponsoroida näkyvyyttä kampanjallemme, kannustaa omia työntekijöitä osallistumaan tai tehdä tuotelahjoituksen. Viestintäjohtajamme Tarja Virolainen kertoo mielellään eri vaihtoehdoista: p. 050 443 5116 tai tarja.virolainen[at]a-klinikkasaatio.fi

Tule vapaaehtoiseksi

Vapaaehtoistoimintamme keskittyy auttamaan heikossa asemassa olevia konkreettisin teoin. Toiminta on monipuolista ja siihen voi osallistua matalalla kynnyksellä. Tule vapaaehtoiseksi.

Usein kysyttyä lahjoittamisesta

Mihin lahjoitukseni menee?

Lahjoituksesi käytetään A-klinikkasäätiön toimintaan, joka tukee addiktioiden parissa kamppailevia ihmisiä ja heidän läheisiään. Se voi kattaa esimerkiksi vertaistuen tarjoamisen, digipalvelut, tutkimuksen rahoituksen sekä konkreettisen avun kaduilla eläville ihmisille. Lue lisää hankkeistamme.

Onko teillä rahankeräyslupa?

Kyllä. Käytämme lahjoituksina saatuja varoja rahankeräyslupamme mukaisesti. Poliisihallituksen 31.12.2020 myöntämä rahankeräyslupa RA/2020/1702 on voimassa 1.1.2021 alkaen koko Suomessa Ahvenanmaata lukuun ottamatta.

Miten voin olla varma, että lahjoitukseni menee oikeaan paikkaan?

Olemme avoin ja läpinäkyvä organisaatio. Voit tutustua säätiön julkisiin vuosiraportteihin nähdäksesi, miten varat käytetään.

Kuinka usein voin lahjoittaa?

Voit lahjoittaa niin usein kuin haluat. Jotkut lahjoittajat valitsevat säännöllisen kuukausilahjoituksen, kun taas toiset lahjoittavat satunnaisesti.

Mitkä lahjoitustavat teille käyvät?

Voit lahjoittaa esimerkiksi MobilePayllä numeroon 21179 tai tilisiirrolla FI81 1745 3000 0059 69 (NDEAFIHH). Merkitse viestikenttään, jos haluat suunnata lahjoituksesi johonkin tiettyyn toimintaamme. Voit myös lahjoittaa yllä olevan lomakkeen kautta ja liittyä halutessasi kuukausilahjoittajaksi.

Miten muuten voin osallistua?

Voit osallistua kampanjaan monin tavoin, kuten jakamalla tietoa sosiaalisessa mediassa, osallistumalla tapahtumiin tai järjestämällä omia varainhankintatapahtumia. Voit myös liittyä vapareidemme kasvavaan joukkoon.

Miten voin seurata lahjoitukseni vaikutuksia?

Julkaisemme somekanavillamme ja nettisivuillamme tietoa siitä, mitä lahjoitusvaroilla on tehty. Voit myös liittyä vuonna 2024 käynnistyvän lahjoittajauutiskirjeemme tilaajaksi. Löydät lomakkeen sivun lopusta.

Löydät meidät FacebookistaInstagramistaViestipalvelu X:stä ja LinkedInistä.

Miten yrityksemme voi osallistua?

Voitte esimerkiksi tehdä rahallisen lahjoituksen, sponsoroida näkyvyyttä kampanjallemme, kannustaa omia työntekijöitä osallistumaan tai tehdä tuotelahjoituksen. Viestintäjohtajamme Tarja Virolainen kertoo mielellään eri vaihtoehdoista: p. 050 443 5116 tai tarja.virolainen[at]a-klinikkasaatio.fi

Kuukausilahjoituksen muuttaminen tai lopettaminen

Mikäli sinulla on kysyttävää kuukausilahjoitukseen liittyen, haluat muuttaa tai peruuttaa sen, autamme sinua mielellämme!

Voit ilmoittaa lahjoitustasi koskevat muutokset sähköpostilla: [email protected]

Palvelumme ovat kaikille avoimia ja maksuttomia

Lahjoituksellasi on merkitystä, pienelläkin. Sinä voit vaikuttaa siihen, että kaikkein heikoimmassa asemassa oleville ihmisille rakennetaan tietä parempaan arkeen askel askeleelta. Lahjoitusvaroilla autamme päihteiden ja erilaisten riippuvuuksien kanssa kamppailevia ihmisiä. Niitä käytetään myös heidän läheistensä, kuten perheiden ja lasten hyvinvoinnin vahvistamiseen. Palvelumme ovat kaikille avoimia ja maksuttomia.

Onko sinulla kysyttävää lahjoituksiin liittyen? Ota meihin yhteyttä!

Tarja Virolainen

viestintäjohtaja

0504435116

Sähköposti

Mimosa Tuominen

viestintä- ja markkinointisuunnittelija

0406741181

Sähköposti