Ota yhteyttä
Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

Kadulta labraan: poikkeavien huumehavaintojen raportointi

Oletko tehnyt havainnon huumausaine-erästä, joka on jollakin tavalla epätavallinen? Keräämme tällaisia havaintoja alla olevista linkeistä avautuvien lomakkeiden avulla osana Kadulta labraan -tutkimushanketta. Tällaisia havaintoja voivat olla esimerkiksi erityisen harvinaiset aineet tai havainnot oudoista vaikutuksista.

Havainnot ilmoitetaan nimettömästi ja halutessasi voit täyttää lomakkeen Tor-selaimella. Päihteitä käyttäviä kohtaaville ammattilaisille on erillinen lomake, jossa kysymme myös yhteystiedot, jotta voimme tarvittaessa kysyä lisätietoja. Vertaistyöntekijät ja kokemusasiantuntijat voivat valita käyttämänsä lomakkeen sen mukaan haluavatko jättää yhteystietonsa lisätietopyyntöä varten.

Tietoja käytetään mm. laboratoriotuloksien pohjalta muodostettavan huumetilannekuvan täydentämiseksi. Tässä vaiheessa kyse on kokeilusta, jonka tarkoituksena on selvittää tällaisen tiedonkeruun käytettävyyttä. Tietoja käytetään myös kehittämis- ja tutkimustyöhön, jonka tavoitteena on kehittää uusia menetelmiä epätyypillisten huumausaine-erien tunnistamiseen ja niistä tiedottamiseen.

Helsingissä voi myös tuoda epäilyttävän huumejäämän laboratoriossa tutkittavaksi.