Ota yhteyttä
Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

Völjy

Olet tervetullut Tampereella toimivaan Völjyyn, jossa tarjoamme huumeita käyttäville ihmisille apua, tekemistä ja tukea itsenäiseen asumiseen.
A-klinikkasäätiön Völjyn työntekijä

Tuu Völjyyn!

Olemme avoinna maanantaisin, tiistaisin, torstaisin ja perjantaisin klo 12–15.30. Aukioloaikoina voit tulla tutustumaan toimintaan, osallistumaan mieleiseesi tekemiseen tai juttusille työntekijöiden kanssa. Järjestämme tiistaisin ryhmätoimintaa tai retkiä, joihin on yleensä ilmoittautuminen etukäteen.

Tarjoamme mahdollisimman käytännönläheistä ja konkreettista apua itsenäisessä asumisessa ja siihen liittyvissä viranomaisasioissa. Voit hoitaa meillä käytännön asioita esimerkiksi asumiseen ja etuuksiin liittyen sekä kysyä apua missä tahansa asumisen kriisitilanteessa, kun omat voimat tai taidot eivät riitä.

”Olen saanut enemmän kuin pyysin. Itse olisin menettänyt asunnon ilman apua.”

Voit tehdä erilaisia käsitöitä, soittaa ja laulaa jameissa tai vaikka maalata tauluja. Kuukausittain vaihtuvan toimintakalenterimme löydät Facebook-sivuilta.

Kaikki toiminta on anonyymiä ja maksutonta osallistujille.

”Olen saanut apua erittäin paljon. Kun olen ollut kauan koditon, niin ei tiedä, mitä tukia tai asioita joutuu hoitamaan, että asuminen onnistuisi.”

Kysy rohkeasti apua ja neuvoja, vaikka tilanne kotona tuntuisi ylivoimaisen hankalalta. Löydät meidät Tampereelta osoitteesta Sumeliuksenkatu 13 A 4.

Asumisen kriisitilanteisiin löydät apua myös verkosta Siisti flätti -verkkosivuilta. Sivustolla kerrotaan konkreettisia neuvoja asumisen solmukohtiin, olipa kyse kodin siisteydestä, maksamattomasta vuokrasta tai uhkaavasta häädöstä.

”Völjy on antanut vapaa-ajalla sellaista tekemistä, että ajatukset väistyvät muuhunkin kuin kaman hommaamiseen.”

Völjyn työntekijät saat kiinni puhelimitse virka-aikaan. Voit myös tulla Völjyyn milloin tahansa aukioloaikoina keskustelemaan kanssamme. Teemme tarpeen mukaan kotikäyntejä ja yhteistyötä sosiaalitoimen, Kelan ja vuokranantajien kanssa.

Lue lisää

Haittoja vähentävän työn opas (pdf)

Hajautetun asumisen tuki (pdf)

Etsivä asunnottomuustyö (Tykö) -mallinnus (pdf)

A-klinikkasäätiön Völjy
Völjy
Location
Sumeliuksenkatu 13A, 33100, Tampere

Olemme täällä sinua varten

Anne Ovaska

tiimipäällikkö

0406532704

Sähköposti

Mika Vartia

kehittämissuunnittelija

0401261993

Sähköposti

Pasi Korhonen

Pasi Korhonen

kehittämissuunnittelija

040 1259 957

Sähköposti

Jussi Pärssinen

Jussi Pärssinen

ohjaaja

0505324949

Sähköposti