Ota yhteyttä
Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

RESET – Pojat ja kehot

Tarvitaanko työyhteisössäsi lisää tietoa poikien kehosuhteesta, ulkonäköpaineista ja syömishäiriöistä? RESET – pojat ja kehot -hanke tarjoaa maksutonta tilauskoulutusta näistä teemoista.
RESET - pojat ja kehot. Poika katsoo naamari päällä alaspäin

Hanke haluaa tarjota pojille ja miehille kehorauhan kehittämällä poikien myönteistä kehosuhdetta ja lisäämällä heitä kohtaavien ammattilaisten osaamista.

A-klinikkasäätiö koordinoi Syömishäiriöliiton ja Helsingin Poikien Talon kanssa toteutettavaa kaksivuotista Stea-rahoitteista yhteishanketta RESET – pojat ja kehot. Hankkeessa halutaan nostaa poikien kehosuhteeseen kohdistuvat paineet yleiseen keskusteluun.

Ulkonäköpaineet ja epärealistiset kehoihanteet voivat tuottaa yhtä lailla pahaa oloa kaikille sukupuolille erityisesti nykyisen visuaalisuutta painottavan median aikakaudella. Ne voivat aiheuttaa kehotyytymättömyyttä ja altistaa nuoria vahingolliselle liikunta- ja syömiskäyttäytymiselle. On tärkeää, että myös pojille ja heidän kanssaan työskenteleville löydetään työkaluja ilmiön työstämiseen, tunnistamiseen ja sanoittamiseen.

Hankkeella on kaksi päätehtävää. Ensimmäinen on tarjota pojille työkaluja ilmiön käsittelemiseen. Hankkeessa pilotoidaan australialaista RESET-keskustelumallia, joka on suunnattu 13–18-vuotiaille pojille. RESET tarkoittaa suomeksi nollaamista, alkutilaan palauttamista tai muuttamista, mikä kuvaa mallin tavoitetta auttaa nuoria muuttamaan poikien kehosuhteeseen liittyvää ajatteluaan.

Please accept statistics, marketing cookies to watch this video.

RESET-toimintamallissa käydään ammattilaisen ohjaamia pienryhmäkeskusteluja videomateriaalin johdattamina. Keskusteluilla pyritään kehittämään poikien kehosuhdetta ja ehkäisemään syömishäiriöitä, lisäämään poikien ja ammattilaisten tietämystä aiheesta sekä vähentämään stigmaa sen ympärillä. RESET-mallin soveltuvuutta Suomen oloihin testataan hankkeen aikana, minkä jälkeen se jää ammattilaisten käyttöön.

Lue Ohjaajan opas RESET-keskustelumalliin (pdf)

Hankkeen toinen päätehtävä on kouluttaa nuorten kanssa työskenteleviä ammattilaisia tukemaan nuoria. Webinaareissa tarjotaan tietoa muun muassa kehosuhteesta, syömishäiriöistä, mediakasvatuksen tärkeydestä ja kuntodopingista.

Hanke Instagramissa. 

Hankkeen sivu Facebookissa.

Lisätietoja

Hanna-Kaisa Jussila

kehittämisasiantuntija

0401811976

Sähköposti

Katri Mikkilä, asiantuntija, Syömishäiriöliitto, katri.mikkila(at)syomishairioliitto.fi
Tommi P Pesonen, vastaava ohjaaja, Helsingin Poikien Talo, tommi.p.pesonen(at)poikientalo.fi

Tavoitat hanketiimin myös osoitteesta reset(at)a-klinikka.fi