Voit lahjoittaa vapaavalintaisen summan säätiön tekemään auttamistyöhön tilille FI81 1745 3000 0059 69 (NDEAFIHH). Voit merkitä viestikenttään, jos haluat suunnata lahjoituksesi johonkin tiettyyn toimintaan.
MIPA 2.0
Päihde- ja mielenterveysjärjestöjen tutkimusohjelma (MIPA 2.0) toteuttaa järjestön yhteisiä tutkimushankkeita ja vahvistaa päihde- ja mielenterveysjärjestöjen tutkimusyhteistyötä.
A-klinikkasäätiön koordinoima MIPA 2.0 on yhdentoista järjestön, Diakonia-ammattikorkeakoulun ja Tampereen yliopiston Yhteiskuntatieteiden tiedekunnan sosiaalityön tutkinto-ohjelman yhteinen hanke, jota rahoittaa Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA). Hankkeessa toteutetaan erilaisia tutkimushankkeita, työpajoja, tutkimusseminaareja ja #TUTKIMUStutuksi-tilaisuuksia. Tutkimusohjelman tavoitteena on vahvistaa järjestöjen tutkimusyhteistyötä ja tutkimustulosten hyödyntämisestä järjestöjen toiminnassa. Aiemmat tutkimukset ovat kohdistuneet mm. matalan kynnyksen kohtaamispaikkojen toiminnan merkityksiin sekä järjestöjen arjen hallintaa ja toimintakykyä tukevien ryhmätoimintojen merkityksiin päihde- ja mielenterveyskuntoutujille ja rikosseuraamusasiakkaille sekä heidän läheisilleen. Meneillään olevat tutkimushankkeet kohdistuvat päihde- ja toiminnallisiin riippuvuusilmiöihin järjestötyön näkökulmasta, nuorten tavoittamiseen järjestöjen toimintaan sekä palkkatuettuun työhön osana mielenterveys- ja päihdekuntoutujien sekä rikostaustaisten ihmisten elämänkulkua.
Pääset kirjoittamaan kokemuksesi tästä linkistä löytyvälle lomakkeelle 31.1.2025 saakka. Voit samalla vastata täysin nimettömästi myös lyhyeen riippuvuuksia koskevaan kyselyyn.
Jos haluat kirjoittamisen sijasta kertoa kokemuksistasi mieluummin haastattelussa, voit soittaa tai laittaa viestiä tutkijalle: [email protected], 040-1368058). Sovimme yhdessä haastattelun ajankohdan ja paikan.
Aineistoa käytetään luottamuksellisesti vain tutkimustarkoitukseen. Tutkimus raportoidaan siten, ettei kukaan yksittäinen henkilö ole tunnistettavissa. Tarinasi auttaa syventämään ymmärrystä riippuvuuksien kanssa elämisestä. Jokainen vastaus on arvokas. Kiitos ajastasi ja ajatuksistasi!
Näillä sivuilta löydät tietoa hankkeen tapahtumista ja julkaisuista. MIPA-tutkimusohjelman uutiskirje kertoo hankkeen ajankohtaiset uutiset kaksi kertaa vuodessa. Tilaa uutiskirje. Tutkimusohjelmalla on julkinen Facebook-sivu MIPAverkosto. Tutkimusohjelman ohjausryhmän puheenjohtajana toimii Mielenterveyden keskusliiton toiminnanjohtaja Olavi Sydänmaanlakka.