Ota yhteyttä
Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

MIPA 2.0

Päihde- ja mielenterveysjärjestöjen tutkimusohjelma (MIPA 2.0) toteuttaa järjestön yhteisiä tutkimushankkeita ja vahvistaa päihde- ja mielenterveysjärjestöjen tutkimusyhteistyötä.
Käsi kädessä, apua ja tukea, MIPA 2.0

A-klinikkasäätiön koordinoima MIPA 2.0 on yhdentoista järjestön, Diakonia-ammattikorkeakoulun ja Tampereen yliopiston Yhteiskuntatieteiden tiedekunnan sosiaalityön tutkinto-ohjelman yhteinen hanke, jota rahoittaa Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA). Hankkeessa toteutetaan erilaisia tutkimushankkeita, työpajoja, tutkimusseminaareja ja #TUTKIMUStutuksi-tilaisuuksia. Tutkimusohjelman tavoitteena on vahvistaa järjestöjen tutkimusyhteistyötä ja tutkimustulosten hyödyntämisestä järjestöjen toiminnassa. Aiemmat tutkimukset ovat kohdistuneet mm. matalan kynnyksen kohtaamispaikkojen toiminnan merkityksiin sekä järjestöjen arjen hallintaa ja toimintakykyä tukevien ryhmätoimintojen merkityksiin päihde- ja mielenterveyskuntoutujille ja rikosseuraamusasiakkaille sekä heidän läheisilleen. Meneillään olevat tutkimushankkeet kohdistuvat päihde- ja toiminnallisiin riippuvuusilmiöihin järjestötyön näkökulmasta, nuorten tavoittamiseen järjestöjen toimintaan sekä palkkatuettuun työhön osana mielenterveys- ja päihdekuntoutujien sekä rikostaustaisten ihmisten elämänkulkua.

Näillä sivuilta löydät tietoa hankkeen tapahtumista ja julkaisuista. MIPA-tutkimusohjelman uutiskirje kertoo hankkeen ajankohtaiset uutiset kaksi kertaa vuodessa. Tilaa uutiskirje. Tutkimusohjelmalla on julkinen Facebook-sivu MIPAverkosto. Tutkimusohjelman ohjausryhmän puheenjohtajana toimii Mielenterveyden keskusliiton toiminnanjohtaja Olavi Sydänmaanlakka.

Tulevia tapahtumia

11.09.202411.09.2024

TUTKIMUStutuksi-tapaaminen: Mielenterveyskuntoutujien osallisuuden rakentuminen kouluympäristössä 

Päihde- ja mielenterveysjärjestöjen tutkimusohjelman (MIPA 2.0) järjestämässä TUTKIMUStutuksi-tapaamisessa Taina Heinonen…

Ajankohtaista

Sivu
MIPA 2.0 -uutiskirje 1/2024 on ilmestynyt

Lue MIPA 2.0 -tutkimusohjelman uutiskirje! Tilaa kaksi kertaa vuodessa ilmestyvä…

Uutiset
Tutkimus: Ryhmämuotoiseen toimintaan osallistuminen voi vahvistaa rikosseuraamusasiakkaiden osallisuuden kokemusta  

Yhdyskuntapalvelun suorittajat ja avovangit kertoivat haastattelututkimuksessa monenlaisia pieniä onnistumistarinoita osallisuutensa vahvistumisesta.

Uutiset
Tutkimus: Vertaisryhmiin osallistuminen tukee läheisten mielen hyvinvointia ja psykososiaalista toimintakykyä

Eläminen päihteidenkäyttäjän tai mielenterveyden ongelmia omaavan ihmisen läheisenä voi olla kuormittavaa. Vertaisryhmiin osallistuminen vahvistaa läheisten positiivista mielen hyvinvointia ja psykososiaalista toimintakykyä.

Sivu
tutkijoita kuvassa
SOSTE-blogimme mielenterveys- ja päihdealan yhdistysten näkymistä julkaistu

Lue 16.12. SOSTEn sivuilla julkaistu blogimme täältä!

Lisätietoja

Jouni Tourunen

tiimipäällikkö

0401368058

Sähköposti

Sari Jurvansuu

tutkija

Sähköposti

Janne Takala

tutkija

Sähköposti

Taina Heinonen

tutkija

040 809 5949

Sähköposti