Ota yhteyttä
Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

NUPPU-hanke

NUPPUn tavoitteena on tutkia lastensuojelutoimenpiteiden kohteena olevien nuorten päihdeongelmiin liittyvän hoidon nykytilaa ja kehittämistarpeita sekä nuorten hyvinvointiin vaikuttavia riskitekijöitä.
Eri värisiä sateenvarjoja

NUPPU-hanke (”Päihdehuollon ja lastensuojelun rajapinnalla – saavatko päihteitä käyttävät nuoret tarvitsemaansa tukea?”) toteutetaan Tampereen yliopiston, Pikassoksen (Pirkanmaan, Kanta-Hämeen ja Satakunnan sosiaalialan kehittäjäyhteisö) ja A-Klinikkasäätiön yhteistyönä vuosina 2023-2025. STM on myöntänyt hankkeelle kaksivuotisen sosiaalityön yliopistotasoisen tutkimuksen rahoituksen.

NUPPUn tavoitteena on tutkia lastensuojelutoimenpiteiden kohteena olevien nuorten päihdeongelmiin liittyvän hoidon nykytilaa ja kehittämistarpeita sekä nuorten hyvinvointiin vaikuttavia riskitekijöitä. Tutkimuksessa kartoitetaan nuorten ja heidän perheidensä kokemuksia, käytännön työskentelyn keinoja, resurssointia ja palvelujärjestelmään liittyviä kysymyksiä. Jälkihuoltonuorten ja lastensuojelutoimenpiteiden kohteena olevien nuorten vanhempien lisäksi hankkeessa haastatellaan lastensuojelun ja sijaishuollon työntekijöitä sekä lastensuojelun ja päihdepalvelujen kehittömiseen vaikuttavia avainasiantuntijoita.

Hankkeen edistymistä päivitetään TreAdd-tutkimusryhmän nettisivuille.

Lisätietoja

Janne Takala

tutkija

Sähköposti