Ota yhteyttä
Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

Järjestölähtöisen päihdetyön kehittäminen

A-klinikkasäätiö kehittää sujuvia palvelupolkuja ja sote-alan ammattilaisten osaamista yhteistyössä julkisten palveluiden ja järjestötoimijoiden kanssa. Teemme kehittämisyhteistyötä tällä hetkellä Länsi- ja Itä-Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Keski-Suomen, Pohjois-Savon ja Lapin hyvinvointialueilla.
Järjestölähtöisen päihdetyön kehittäminen -hankkeen työntekijät.

Kehitämme järjestölähtöistä päihdetyötä, jotta…

Näin toimimme hyvinvointialueilla

Teemme kyselyjä päihdetyön osaamisen ja yhteistyön kehittämistarpeista

Työmme lähtökohtana on hyvinvointialueilla toteutettava kysely, jolla selvitämme sosiaali- ja terveyspalveluiden sekä sivistystoimen työntekijöiden päihde- ja riippuvuustyön osaamisen ja yhteistyön kehittämistarpeita. Teemme kyselyjemme tuloksista hyvinvointialuekohtaisia raportteja sekä välitämme niistä tietoa sote-palveluiden kehittämisen tueksi. Kyselyjen tulokset käynnistävät alueellisen kehittämistyön. Lisätietoa päihdetyön toimintaympäristötiedon analysoinnista löydät täältä.

Kokoamme järjestöjen ja sote-toimijoiden asiantuntemusta kehittämistyöryhmiin

Kehitämme yleishyödyllisten päihde- ja riippuvuusalan järjestöjen ja hyvinvointialueiden yhteistyötä kunkin alueen päihde- ja mielenterveysalan järjestöjen sekä sote-toimijoiden kanssa. Näistä eri toimijoista kokoamme kehittämistyöryhmiä, joiden tavoitteena on vahvistaa yhteistyötä eri toimijoiden välillä. Mukana on tällä hetkellä toistakymmentä järjestöä, joiden edustus hyvinvointialueilla vaihtelee.

Järjestämme yleisötapahtumia ja keräämme kansalaisten kokemuksia

Järjestämme päihde- ja riippuvuusalan teemapäiviä kirjastoissa, kauppakeskuksissa ja sote-keskuksissa. Teemapäivissä välitämme kansalaisille tietoa järjestöjen tarjoamista apu- ja tukimuodoista sekä teemme kansalaiskyselyjä, joissa palveluiden käyttäjät voivat kertoa palvelukokemuksistaan, mahdollisista palveluvajeista ja kehittämisehdotuksista.

Linkitämme järjestöjen toimintoja alueellisiin palvelupolkukuvauksiin

Yhteinen tavoitteemme on tuoda yleishyödylliset päihde- ja riippuvuusalan järjestöt luontevaksi osaksi päihteistä ja riippuvuuksista haittoja kokevien palvelupolkuja hyvinvointialueilla. Tämän vuoksi tarjoamme päihde- ja riippuvuusalan järjestöjen tukea alueiden palvelupolkujen kehittämiseen. Tuotamme palvelupolkuihin täydennykseksi tietoa alueella toimivista järjestöistä ja siitä, minkälaista apua ja tukea niistä on saatavilla.

Jaamme ammattilaisille tietoa tapahtumissa ja webinaareissa

Vahvistamme sote- ja sivistyspalveluiden työntekijöiden päihdetyön osaamista ja yhteistyötä kyselytulosten pohjalta. Välitämme esimerkiksi päihde- ja riippuvuusalan järjestöt tutuiksi -webinaarissa tietoa alueella toimivista järjestöistä sote- ja sivistyspalveluiden työntekijöille.

Tämän jo tiedämme – kyselymme kertovat

Tilaa päihdetyön kehittämisen uutiskirje

Päihdetyön kehittämisen uutiskirje tarjoaa ajankohtaista tietoa päihdetyöstä järjestötoiminnan ja palveluiden kehittämisen tueksi. Uutiskirjeessä julkaistaan tietoa päihde- ja mielenterveystyöhön liittyvistä ajankohtaisista ilmiöistä, alan tapahtumista sekä toimiviksi havaituista käytännöistä.

Ota yhteyttä

Tiina Saarinen

Tiina Saarinen

kehittämispäällikkö

050 567 1173

Sähköposti

Marja Merikallio

asiantuntija

0503028164

Sähköposti

Senja Peltola

asiantuntija

Sähköposti

Tanja Vahter

kehittämiskoordinaattori

Sähköposti

Raakel Rekola

Raakel Rekola

kehittämisassistentti

0404840916

Sähköposti

Tulevia tapahtumia

Kahdet kämmenet, jotka pitelevät sydänpalapeliä ja teksti: Päihde- ja riippuvuusalan järjestöt tutuiksi Lapissa. 2.10.2023 klo 14-15:00.

02.10.2023

Päihde- ja riippuvuusalan järjestöt tutuiksi Lapissa

Webinaarissa esitellään Lapin hyvinvointialueella ja valtakunnallisesti toimivia päihde- ja riippuvuusalan järjestöjä ja heidän palvelujaan.
Sellofest -Nuorten hyvinvointitapahtuma

11.10.202311.10.2023

Sellofest -Nuorten hyvinvointitapahtuma

Nuorten oma tapahtuma Sellofest valtaa Espoon Sellon kirjaston keskiviikkona 11.10. klo 15:00-19:00.
Sydämen muodostavat palapelinpalat ja teksti: Järjestöjen apu- ja tukimuodot tutuiksi -webinaari. Teemana rahapelaaminen. 20.11.2023 klo 14-15:00.

20.11.202320.11.2023

Järjestöjen apu- ja tukimuodot tutuiksi – Teemana rahapelaaminen

Tervetuloa 20.11. klo 14-15:00 kuulemaan Itä-Uudellamaalla toimivista järjestöistä, jotka tarjoavat tukea rahapelaamiseen liittyen.

Tutustu työmme tuloksiin