Ota yhteyttä
Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

03.11.2023 | Yleinen

Stigmatyöryhmä vastaa ajankohtaisiin tarpeisiin stigman vähentämiseksi

Toiminnallinen stigmatyöryhmä vaikuttaa stigman ja eriarvoisuuden vähentämiseen erityisesti palvelujärjestelmän kautta. Työryhmä muun muassa järjestää erilaisia tapahtumia sekä välittää tietoa stigman ja syrjinnän vähentämisestä.

Järjestölähtöisen päihdetyön kehittämistoiminta koordinoi A-klinikkasäätiöllä perustettua työryhmää, joka vastaa ajankohtaisiin tarpeisiin stigman ja eriarvoisuuden vähentämiseksi. Stigmatyöryhmä on rakennettu vuosia toimineen Päihdetyön eettisen toimikunnan pohjalta ja työryhmään kuuluu päihde- ja mielenterveysjärjestöjen sekä sosiaali- ja terveysalan toimijoita. 

Toiminnallisen työryhmän ideana on vaikuttaa stigman ja eriarvoisuuden vähentämiseen erityisesti palvelujärjestelmän kautta. Stigmatyöryhmä tukee ja edistää hyvinvointialueiden ja järjestöjen yhteistä keskustelua ja työskentelyä aihealueen piirissä, muun muassa järjestämällä erilaisia tapahtumia ja webinaareja sekä välittämällä tietoa stigman ja syrjinnän vähentämisestä ja toimivista käytännöistä. 

Työryhmän toimintaa ohjaa STM:n julkaisemat suositukset mielenterveyteen, päihdeongelmiin ja riippuvuuteen liittyvän stigman ja syrjinnän tunnistamiseksi ja vähentämiseksi. Käy tutustumassa suosituksiin tarkemmin täältä.

Tutustu stigmatyöryhmän toimintaan

Blog
Mies seisoo riippusillalla, selkä päin kameraa.
”Stigmatietoisuus vahvistuu, kun kääntää katseensa muista ihmisistä itseensä”

Viestinnällä on tärkeä rooli stigman vähentämisessä. Tämän lisäksi jokaisen ihmisen tulisi kiinnittää huomiota omiin toimintatapoihinsa. Marraskuun lopulla järjestetyssä Stigmatyön foorumissa pureuduttiin päihde- ja mielenterveysongelmiin liittyvään monitasoiseen stigmaan ja etsittiin keinoja stigman vähentämiseksi.

Blog
Käsistä muodostettu sydän.
Miten päihdeongelmiin ja riippuvuuksiin liittyvää stigmaa voidaan vähentää?

Stigmatyön foorumissa pureuduttiin päihde- ja mielenterveysongelmiin liittyvään monitasoiseen stigmaan ja etsittiin keinoja stigman vähentämiseksi.

Anna arvio sisällöstä

This field is hidden when viewing the form
Voimakkaasti eri mieltäEri mieltäNeutraaliSamaa mieltäVoimakkaasti samaa mieltä
Oliko tämä sivu sinulle hyödyllinen?
1 tähti = Ei yhtään, 5 tähteä = Erittäin paljon