Ota yhteyttä
Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

Addiktiot

Rakennamme inhimillisempää yhteiskuntaa ja keskitymme toiminnassamme etenkin kohtaavaan työhön, verkkoauttamiseen ja addiktiotutkimukseen.
Nuori nainen katsoo suoraan kameraan, addiktio

A niin kuin Addiktio

Addiktiivisuutta tunnistetaan lukuisten erilaisten aineiden ja käyttäytymismuotojen yhteydessä, esimerkkeinä alkoholi, huumausaineet, dopingaineet, rahapelaaminen, digipelaaminen, seksi tai vaikkapa tietynlaisen kehon tavoittelu.

A-kirjain tarkoittaa haitallisten addiktioiden laajaa kirjoa sekä addiktioiden parissa tekemäämme työtä. Tehtävänämme on tehdä yhteiskunnastamme inhimillisempi. Sellainen, jossa apu kuuluu kaikille. Sellainen, jossa kukaan ei jää yksin ongelmien kanssa. Jokainen ihminen on meille arvokas, kaikissa elämäntilanteissa ja kaikista lähtökohdista. Tiedämme, että kaikilla meistä ei ole samanlaiset lähtökohdat elämään, toisista on paljon vaikeampi ponnistaa.

Autamme A-klinikkasäätiöllä erilaisten riippuvuuksien kanssa kamppailevia ja heidän läheisiään. Vuonna 1955 perustettu säätiö on tunnettu erityisesti työstämme alkoholin haittojen vähentämiseksi, mutta nykyisin teemme töitä laajan addiktiokirjon parissa. Kaikki työmme perustuu tutkittuun tietoon ja addiktiotutkimus on meidän toimintamme kulmakiviä.  Tehtävämme on pitää huolta siitä, että päihteistä ja riippuvuuksista käytävä keskustelu ei ole yhteiskunnassamme sivuosassa. Kasvatamme ihmisten ymmärrystä erilaisuutta kohtaan. Kuuntelemme, kysymme ja keskustelemme.