Osis on juuri sinulle

Osis on tarkoitettu sinulle, joka elät tai olet elänyt päihdemaailmassa ja olet kiinnostunut vertaisuudesta. Olet tervetullut mukaan, olitpa sitten huumeita käyttävä tai korvaushoidossa oleva ihminen.

Image
Osis

Osis vahvistaa vertaisten osallisuutta: voit auttaa muita päihdemaailmassa eläviä ihmisiä jakamalla oikeaa tietoa ja saattamalla heitä esimerkiksi matalan kynnyksen palveluihin. Saat itsellesi vertaisuudesta hyvää mieltä ja tärkeää tekemistä. Voit olla meillä mukana oman mielenkiintosi ja jaksamisesi mukaan. Tärkeintä on, että saat mielekästä tekemistä päiviisi.

Tsemppis-kahvilassamme saat tukea asioiden hoitoon ja omaan elämänhallintaasi. Kahvila sijaitsee Helsingin Hakaniemessä osoitteessa Näkinkuja 4. Se on avoinna maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 12–15.

Käytössäsi on kahvilassa tietokone, tulostin ja puhelin asiointikäyttöön. Tarvittaessa voit varata ajan työntekijälle, joka tukee ja opastaa sinua asioiden hoidossa viranomaisten kanssa, esimerkiksi toimeentulotuen ja asunnon hakemisessa. Voit tulla kahvilaan viettämään aikaa seurustelun ja kahvittelun merkeissä tai vaikkapa päivän lehtiä lukien.

Mukaan voi tulla saapumalla paikan päälle kahvilaan tai ottamalla yhteyttä Osiksen työntekijään. Emme vaadi päihteettömyyttä tai raitistumista, mutta olethan asiallisessa kunnossa tullessasi, jolloin kaikilla on mukavaa toimia yhdessä. Voit osallistua myös nimimerkillä. Emme myöskään edellytä sinulta sitoutumista mihinkään.

Voit osallistua Osiksessa myös vertaistoimintaan joko Osiksen vertaisvuoroissa tai omassa elinpiirissäsi. Osiksen etsivän työn tiimi kiertelee Helsingin Kalliossa ja sen lähiympäristössä. Voit lähteä vertaisena ammattilaisen mukaan tiimiin auttamaan päihteitä käyttäviä ihmisiä, esimerkiksi ohjaamaan heitä palveluihin ja Osiksen toimintaan. Myös Tsemppis-kahvilassa voit tehdä vertaisena vuoroja.

Image
Osiksen Tsemppis-kahvila Helsingin Hakaniemessä

Osiksessa kokoontuu myös ryhmiä:

  • Vertaisryhmät torstaisin klo 12–15. Koronasta johtuen syksyn ryhmät pidetään Kontulan Symppiksessä (vanha postitalo). Vertaisryhmässä saat työkaluja vertaisena toimimiseen ja kuulut Osiksen porukkaan. 
  • Verynais-ryhmässä saat tietoa naiseuteen ja päihteisiin liittyvistä asioista sekä vertaistukea toisilta naisilta. Tarjolla syötävää ja usein myös pientä hemmottelua. Katso naisten ryhmän aikataulu Osiksen Facebook-sivulta.
  • Akupunktio-ryhmä Tsemppis-kahvilassa keskiviikkoisin klo 13–14. Tarjolla on korva-akupunktiota ja rentouttavaa korvakynttilähoitoa.

Koulutamme myös vertaistoiminnasta, vertaisten ja ammattilaisten yhteistyöstä sekä haittoja vähentävästä päihdetyöstä. Pyydä meitä rohkeasti kouluttamaan tai luennoimaan! Osiksen toiminnasta vastaavat A-klinikkasäätiö ja Tukikohta ry.

Näin löydät meidät

Tsemppis-kahvila, Näkinkuja 4, 00530 Helsinki

Aino, 050 331 5146, aino.rukkila(at)a-klinikka.fi
Reetta, 044 752 3033, reetta.pihl(at)tukikohta.org

Elämä vastassa -blogissa kerromme ajatuksiamme haittoja vähentävästä päihdetyöstä, vertaistoiminnasta ja päihdemaailmasta osoitteesta. Blogia päivitämme yhdessä Tampereella toimivan Völjyn kanssa.

Voit seurata Facebookissa meitä nimellä Osis.