Tuu Völjyyn

Olet tervetullut Tampereella toimivaan Völjyyn, jossa tarjoamme huumeita käyttäville ihmisille apua, tekemistä ja tukea itsenäiseen asumiseen. 

 

Image
Völjy

Völjy on avoinna maanantaisin, tiistaisin, torstaisin ja perjantaisin klo 12–15.30. Aukioloaikoina voit tulla tutustumaan toimintaan, osallistumaan mieleiseesi tekemiseen tai juttusille työntekijöiden kanssa. Tiistaisin kokoontuu kyökkiryhmä, johon toivomme sinun ilmoittautuvan etukäteen.

Tarjoamme mahdollisimman käytännönläheistä ja konkreettista apua itsenäisessä asumisessa ja siihen liittyvissä viranomaisasioissa. Voit tulla kysymään apua missä tahansa asumisen kriisitilanteessa, kun omat voimat tai taidot eivät riitä.

Voit tehdä Völjyssä erilaisia käsitöitä, soittaa ja laulaa jameissa tai vaikka maalata tauluja. Meillä on myös ryhmiä, retkiä ja muuta toiveiden mukaista toimintaa. Kuukausittain vaihtuvan toimintakalenterimme löydät Völjyn Facebook-sivuilta.

Kaikki Völjyn toiminta on anonyymiä ja maksutonta osallistujille.

Olemme saaneet Völjyssä tällaista palautetta:

”Olen saanut apua erittäin paljon. Kun olen ollut kauan koditon, niin ei tiedä, mitä tukia tai asioita joutuu hoitamaan, että asuminen onnistuisi.”

”Olen saanut enemmän kuin pyysin. Itse olisin menettänyt asunnon ilman Völjyn apua.”

”Völjy on antanut vapaa-ajalla sellaista tekemistä, että ajatukset väistyvät muuhunkin kuin kaman hommaamiseen.”

"Teimme ihanaa pinaattimuussia kananmunakastikkeen ja kana/kasvispalleroiden kera. Lisäkkeenä oli salaatti pähkinöillä ja ihana todella raikas kastike. Loppuna oli tiramisukakku, jota maistan nyt! Seura oli todella hyvää, kaikki tulivat toimeen ja asiat sujuivat yhteistuumin. Olen iloinen, että sain tulla ja tulen totta kai heti ensi kerralla myös!"

Tykö-hanke tekee etsivää asunnottomuustyötä

Völjyssä toimii myös Euroopan sosiaalirahaston rahoittama Tykö-hanke. Tykö tavoittelee niitä huumeita käyttäviä ihmisiä, jotka ovat palveluiden ulkopuolella ja asunnottomia tai asunnottomuusuhan alla. Tykön työntekijät auttavat ihmisiä, jotka eivät ole esimerkiksi korvaushoidon piirissä tai ihmisiä, joilla on haasteita asumisen kautta. Toiminta pyrkii löytämään heille oikean avun ja saada heidät pysymään tuen piirissä. Tykön toiminta on maksutonta ja anonyymiä.  

Kysy rohkeasti apua ja neuvoja, vaikka tilanne kotona tuntuisi ylivoimaisen hankalalta. Löydät meidät Tampereelta osoitteesta Sumeliuksenkatu 13 A 4.

Asumisen kriisitilanteisiin löydät apua myös verkosta Siisti flätti -verkkosivuilta. Sivustolla kerrotaan konkreettisia neuvoja asumisen solmukohtiin, olipa kyse kodin siisteydestä, maksamattomasta vuokrasta tai uhkaavasta häädöstä.

Völjyn työntekijät saat kiinni puhelimitse virka-aikaan. Voit myös tulla Völjyyn milloin tahansa aukioloaikoina keskustelemaan kanssamme. Teemme tarpeen mukaan kotikäyntejä ja yhteistyötä sosiaalitoimen ja vuokranantajien kanssa.

Näin löydät meidät 

Völjy
Sumeliuksenkatu 13 A
33100 Tampere

Anne, 040 653 2704
Mika, 040 126 1993
Pasi, 040 125 9957

Tykö-hanke
Johanna, 045 139 3963
Sara, 050 532 4949

Image

Völjyn Facebook-sivuilta löydät lisää tietoa tapahtumista ja Völjyn kuukausiohjelman. Työstämme kerrotaan myös Haittoja vähentävän työn oppaassa. Voit lukea täällä verkkojulkaisun.