Ota yhteyttä
Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

Artikkeli

Addiktioiden asiantuntija

Kuvassa henkilö katsoo kameraan sisätiloissa

12.02.2025

”Olen halunnut rakentaa inhimillisempää yhteiskuntaa”

Lähes 30 vuotta A-klinikkasäätiöllä päihdetyötä kehittänyt Marja Merikallio on ehkäisevän päihdetyön pioneeri: hän on ollut perustamassa Suomen ensimmäistä ensikotia päihteitä käyttäville äideille ja kehittänyt vammaisten päihdepalveluja.

Artikkeli

Tositarina

Kuvassa mustatakkinen henkilö pitää kädessään palavaa hautakynttilää

05.02.2025

Leenan ja Marjan ainoat lapset kuolivat huumeisiin: ”Synttärilahjan sijaan ostin pojalleni arkun”

Ainoat lapsensa haudanneilla äideillä, Leena Mansikalla ja Marja Moisanderilla, olisi paljon keskusteltavaa päättäjien kanssa nykyisestä päihdepolitiikasta. He ovat suuren surun keskellä löytäneet elämälleen uutta merkitystä vertaistuesta ja vapaaehtoistyöstä.

Artikkeli

Tapahtumat

Päihdetutkija Aleksi Huplin potrettikuva

07.11.2024

Miten psykedeelejä ja tajusteita voidaan hyödyntää riippuvuuksien hoidossa?

”Ympäri maailmaa on käynnistetty lukuisia uusia psykedeelien hyötykäyttötutkimuksia – tutkimusala ottaa isoin harppauksin kiinni menetettyjä vuosikymmeniä. Muutama vuosi sitten Suomessa ei ollut yhtään tutkimusta aiheesta, nyt olemme edelläkävijöitä psilosybiinitutkimuksessa alkoholiriippuvuuden hoidossa”, Suomen ensimmäistä psykedeeliterapiatutkimusta koordinoiva tutkija Aleksi Hupli kirjoittaa vierasblogissamme

Artikkeli

Näkökulma

Uusi alku huumekuoleman jälkeen, kuvituskuvassa silmu kasvaa verkkoaidan läpi

23.05.2023

Huumekuolemat ja sanojen voima

Miro menehtyi 21-vuotiaana yliannostuksen seurauksena. Miron isosisko Minna muisteli tuota vaikeaa aikaa, mutta näki myös positiivisen muutoksen keskustelukulttuurissamme. Puhumattomuuden tilalle on tullut sanoja ja Suomen huumekuolemat ovat ihan eri tavalla esillä myös julkisessa keskustelussa.

Artikkeli

Näkökulma

Nuori kädet ristissä

11.05.2023

Helsingin kaupungin linjaus ei saa lisätä nuorten huumekuolemia

Helsingin kaupungin sosiaali- terveys- ja pelastuslautakunnassa on päätetty psykiatria- ja päihdepalveluiden erottamisesta toisistaan. Taustalla on johtamisen vaikeus monimutkaisessa ja kompleksisessa kokonaisuudessa. Samassa kokonaisuudessa, jossa päihderiippuvainen nuori joutuu päivittäin selviytymään.

Artikkeli

Yleinen

Kadulla käveleviä ihmisiä.

25.04.2023

Kansalaiskysely päihdepalveluista – kärkitoiveena matala kynnys

Kansalaiskyselyn vastaajat pitävät ennaltaehkäisyä sekä stigman vähentämistä päihde- ja mielenterveyspalveluiden kehittämisen keskeisinä tavoitteina.

Artikkeli

Näkökulma

Terveyskeskuksen ovi.

10.02.2023

Motivaation tukemisesta kaivataan lisää tietoa

Sote-alan ammattilaisilla on tärkeä rooli asiakkaan muutosmotivaation tukemisessa, mutta motivointimenetelmiä tunnetaan heikosti.

Artikkeli

Näkökulma

13.01.2023

Hyvinvointialueet – uusi alku päihde- ja mielenterveyspalveluille

Asiakas voi mennä tutulle terveysasemalle tänäkin vuonna, vaikka se muuttui vuodenvaihteessa sosiaali- ja terveyskeskukseksi. 22 uuden hyvinvointialueen – 21 hyvinvointialuetta…

Artikkeli

Näkökulma

10.01.2023

Uudet lait voimaan – näin päihde- ja riippuvuuspalvelut muuttuvat 2023

Miten päihde- ja riippuvuuspalvelut muuttuvat vuonna 2023? Niiden pitää parantua, koska niitä koskeva lainsäädäntö parantui. Palveluja tulee saada entistä helpommin,…

Artikkeli

Näkökulma

Huonekasvi ja ikkuna, josta avautuu kaupunkinäkymä.

04.10.2022

Päihdepalveluiden esteet, kynnykset ja sudenkuopat

Hoitoon pääsyn vaikeus, palvelujärjestelmän pirstaleisuus ja palveluiden jäykkyys vaikeuttavat riippuvuuksista haittoja kokevien avunsaantia.

loading