Ota yhteyttä
Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

Artikkeli

Näkökulma

Uusi alku huumekuoleman jälkeen, kuvituskuvassa silmu kasvaa verkkoaidan läpi

23.05.2023

Huumekuolemat ja sanojen voima

Miro menehtyi 21-vuotiaana yliannostuksen seurauksena. Miron isosisko Minna muisteli tuota vaikeaa aikaa, mutta näki myös positiivisen muutoksen keskustelukulttuurissamme. Puhumattomuuden tilalle on tullut sanoja ja Suomen huumekuolemat ovat ihan eri tavalla esillä myös julkisessa keskustelussa.

Artikkeli

Näkökulma

Nuori kädet ristissä

11.05.2023

Helsingin kaupungin linjaus ei saa lisätä nuorten huumekuolemia

Helsingin kaupungin sosiaali- terveys- ja pelastuslautakunnassa on päätetty psykiatria- ja päihdepalveluiden erottamisesta toisistaan. Taustalla on johtamisen vaikeus monimutkaisessa ja kompleksisessa kokonaisuudessa. Samassa kokonaisuudessa, jossa päihderiippuvainen nuori joutuu päivittäin selviytymään.

Artikkeli

Yleinen

Kadulla käveleviä ihmisiä.

25.04.2023

Kansalaiskysely päihdepalveluista – kärkitoiveena matala kynnys

Kansalaiskyselyn vastaajat pitävät ennaltaehkäisyä sekä stigman vähentämistä päihde- ja mielenterveyspalveluiden kehittämisen keskeisinä tavoitteina.

Artikkeli

Näkökulma

Terveyskeskuksen ovi.

10.02.2023

Motivaation tukemisesta kaivataan lisää tietoa

Sote-alan ammattilaisilla on tärkeä rooli asiakkaan muutosmotivaation tukemisessa, mutta motivointimenetelmiä tunnetaan heikosti.

Artikkeli

Näkökulma

13.01.2023

Hyvinvointialueet – uusi alku päihde- ja mielenterveyspalveluille

Asiakas voi mennä tutulle terveysasemalle tänäkin vuonna, vaikka se muuttui vuodenvaihteessa sosiaali- ja terveyskeskukseksi. 22 uuden hyvinvointialueen – 21 hyvinvointialuetta…

Artikkeli

Näkökulma

10.01.2023

Uudet lait voimaan – näin päihde- ja riippuvuuspalvelut muuttuvat 2023

Miten päihde- ja riippuvuuspalvelut muuttuvat vuonna 2023? Niiden pitää parantua, koska niitä koskeva lainsäädäntö parantui. Palveluja tulee saada entistä helpommin,…

Artikkeli

Näkökulma

Huonekasvi ja ikkuna, josta avautuu kaupunkinäkymä.

04.10.2022

Päihdepalveluiden esteet, kynnykset ja sudenkuopat

Hoitoon pääsyn vaikeus, palvelujärjestelmän pirstaleisuus ja palveluiden jäykkyys vaikeuttavat riippuvuuksista haittoja kokevien avunsaantia.

Artikkeli

Yleinen

25.05.2022

Kokemusasiantuntijuuden merkitys päihdetyössä

Mari Kivistö, Marjatta Martin ja Sanna Hautala tarkastelevat A-klinikkasäätiön tutkimussarjassa julkaistussa tutkimuksessaan ammattilaisten mielenterveys- ja päihdetyön kokemusasiantuntijatoiminnalle antamia merkityksiä toipumisen…

Artikkeli

Näkökulma

01.03.2022

Kannattaako kertoa jos käyttää?

Mitä seuraa siitä, jos henkilö kertoo terveydenhoidon palveluissa tai sosiaalityössä asioidessaan käyttäneensä tai kokeilleensa huumeita?

Artikkeli

Yleinen

17.12.2021

Diagnoosi ei auta rahattomuuteen tai osattomuuteen

THL:n ja A-klinikka Oy:n ylilääkäri Margareeta Häkkinen käsitteli viimeiseksi jääneen Tiimi-lehden kolumnissaan päihderiippuvuuksia ja niiden hoitoa. Kirjoituksesta saa kuvan, että…

loading