Ota yhteyttä
Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

Kategoriat

Aiheet

Artikkeli

Yleinen

07.04.2025

”Mitä tapahtuu puheeksi ottamisen jälkeen?” – Sote-ammattilaiset kaipaavat selkeitä ohjeita ja tietoa palveluista

Päihteiden käytön puheeksi ottaminen onnistui, mutta mitä sen jälkeen tapahtuu? A-klinikkasäätiön toteuttaman kyselyn mukaan moni sote-ammattilainen kaipaa selkeitä toimintamalleja ja tietoa palveluohjauksesta, jotta asiakasta voidaan tukea tehokkaasti.

Artikkeli

Näkökulma

Henkilö seisoo ikkunan edessä mustassa A-klinikkasäätiön hupparissa ja katsoo kameraan

24.03.2025

”Suomalaisten kanta selvä: Lapsia ja nuoria suojeltava rahapelihaitoilta – nettikasinoita rajoitettava”

”Suomalaisten huoli rahapelihaittojen vaikutuksista lasten ja nuorten hyvinvointiin on perusteltu ja vakava. Rahapeliaddiktio on toiminnallinen riippuvuus, sairaus, joka voi ajaa ihmisen syvään ahdinkoon ilman oikeanlaista apua ja hoitoa”, tutkijamme Eerik Soares Mantere kirjoittaa.

Artikkeli

Yleinen

17.03.2025

Järjestöt ovat tärkeässä roolissa suurten kaupunkien sosiaalisten ongelmien ratkaisemisessa

Oman erityisosaamisensa ansioista järjestöt voivat tukea ja täydentää hyvinvointialueiden palveluja suurten kaupunkien erityisissä kysymyksissä.

Artikkeli

Näkökulma

Kuvassa henkilö katsoo kameraan vanhan oven edessä. Hänellä on päällään musta A-klinikkasäätiön huppari

13.03.2025

”Kansa tyrmää alkoholin kotiinkuljetuksen – iso herätys hallitukselle”

”Alkoholin kotiinkuljetuksen salliminen voi johtaa arvaamattomiin seurauksiin väestötasolla. Poliittisen päättäjän tulisi aina pitää mielessä yhteiskunnan korkein intressi. Vanha sanonta siitä, että valtionjohtaja ajattelee tulevia sukupolvia, poliitikko vain seuraavia vaaleja, pitää paikkansa myös alkoholipolitiikassa”, toimitusjohtajamme Hannu Jouhki kirjoittaa.

Artikkeli

Addiktioiden asiantuntija

Mahad Sheikh Musse seisoo ulkona A-klinikkasäätiön mustassa Jalma-hupparissa, katsoo kameraan rauhallisesti. Taustalla kaupunkimaisema, jossa näkyy autoja ja jalankulkijoita.

10.03.2025

”Paluu Somaliaan antoi perspektiiviä nuorisotyöhön Suomessa”

Mahad Sheikh Musse oli 12-vuotias, kun hän pakeni Somalian sisällissotaa Suomeen 1990-luvun alussa. Merkonomi- ja lähihoitajaopintojen kautta hän löysi kutsumusammattinsa nuorisotyössä, ja on jo yli 20 vuoden ajan auttanut syrjäytymisvaarassa olevia maahanmuuttajanuoria pääkaupunkiseudulla. Paluu synnyinmaahan oli hänen urallaan käänteentekevä matka.

Artikkeli

Oppimassa addiktioista

Nuori henkilö A-klinikkasäätiön hupparissa istuu pöydän ääressä ja hymyilee rauhallisesti. Hän nojaa kevyesti käteensä modernissa toimistoympäristössä. Kuvassa näkyy A-klinikkasäätiön brändivärejä ja visuaalisia elementtejä.

06.03.2025

”A-klinikkasäätiössä työskennellään täydellä sydämellä”

”Työharjoitteluni ei ollut vain mahdollisuus tutustua järjestötyöhön ja addiktioihin – se oli matka syvempään ymmärrykseen siitä, miksi tätä työtä tehdään ja miten sillä voidaan vaikuttaa”, kirjoittaa A-klinikkasäätiön Dopinglinkin harjoittelijana toiminut Essi Sundell.

Artikkeli

Yleinen

Lapsi leikkii vesilammikossa.

06.03.2025

Kun vanhemman päihteiden käyttö varjostaa lapsuutta

Suomessa kymmenet tuhannet lapset elävät perheissä, joissa päihteiden käyttö aiheuttaa turvattomuutta. Miten yhteiskunta voi tukea heitä paremmin?

Artikkeli

Näkökulma

Hymyilevä henkilö, jolla on vaaleat hiukset ja kukkakuosinen paita, seisoo ulkona vaaleaa seinää vasten.

28.02.2025

”Nuorten digiriippuvuus ei synny tyhjiössä”

”Nuoren digiriippuvuuteen vaikuttaa koko sosiaalinen ympäristö, muut ihmiset, yhteisöt ja koko yhteiskunta”, Tampereen yliopiston tutkija Iina Savolainen sanoo. Hän on tutkinut, miten muun muassa yksinäisyys ja somekuplat vaikuttavat nuorten addiktiokäyttäytymiseen.

Artikkeli

A-Blogi

Henkilö seisoo ulkona kiviseinän edessä, katsoo kameraan ja hymyilee kevyesti. Hänellä on mustat silmälasit ja musta huppari, jossa on A-klinikkasäätiön logo sekä valkoista tekstiä.

18.02.2025

Aivodoping haastaa työelämän perusarvot

Työelämän vaatimukset ovat kasvaneet merkittävästi, mikä on johtanut siihen, että osa työntekijöistä turvautuu aivodopingiin parantaakseen kognitiivista suorituskykyään.

Artikkeli

Yleinen

Esihenkilö keskustelee alaisen kanssa.

18.02.2025

Työpaikan päihdekulttuuri vaikuttaa työhyvinvointiin ja tehokkuuteen

Päihteet voivat vaikuttaa työpaikan ilmapiiriin ja tuottavuuteen monin tavoin. Miten työyhteisöt voivat ennaltaehkäistä päihdehaittoja ja luoda turvallisen työympäristön?

Artikkeli

Addiktioiden asiantuntija

Kuvassa henkilö katsoo kameraan sisätiloissa

12.02.2025

”Olen halunnut rakentaa inhimillisempää yhteiskuntaa”

Lähes 30 vuotta A-klinikkasäätiöllä päihdetyötä kehittänyt Marja Merikallio on ehkäisevän päihdetyön pioneeri: hän on ollut perustamassa Suomen ensimmäistä ensikotia päihteitä käyttäville äideille ja kehittänyt vammaisten päihdepalveluja.

Artikkeli

Yleinen

Työyhteisö.

07.02.2025

Stigmatietoisuus työyhteisössä – Miksi se on tärkeää?

Päihde- ja mielenterveysongelmiin liittyvä stigma on tunnistettu ilmiö. Vaikka päihde- ja mielenterveystyötä tekevien arvoihin useimmiten kuuluu sen vähentäminen, ei arvojen mukainen toiminta ole kuitenkaan itsestäänselvyys. Arvoista tulisikin puhua avoimesti. Tähän on onneksi tarjolla työkaluja.

Artikkeli

Tositarina

Kuvassa mustatakkinen henkilö pitää kädessään palavaa hautakynttilää

05.02.2025

Leenan ja Marjan ainoat lapset kuolivat huumeisiin: ”Synttärilahjan sijaan ostin pojalleni arkun”

Ainoat lapsensa haudanneilla äideillä, Leena Mansikalla ja Marja Moisanderilla, olisi paljon keskusteltavaa päättäjien kanssa nykyisestä päihdepolitiikasta. He ovat suuren surun keskellä löytäneet elämälleen uutta merkitystä vertaistuesta ja vapaaehtoistyöstä.

Artikkeli

Tositarina

Kuvassa nainen katsoo ulos ikkunasta

21.01.2025

”Raskausaika nosti lasisen lapsuuden traumat pintaan”

Oman lapsen saaminen nosti Aisha Korpelan traumaattiset lapsuuskokemukset yllättäen pintaan. ”Terapiassa ymmärsin lasisen lapsuuden vaikuttaneen vahvasti siihen, millaisen roolin olin ottanut puolisona, äitinä, tyttärenä, siskona ja työntekijänä. Heräsin pohtimaan, kuka minä olen ja mitä minä haluan.”

loading