Ota yhteyttä
Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

14.12.2020 | Yleinen

Tarja Virolainen

Tee tuplasti hyvää -kampanja vie avun kadulle

Tee tuplasti hyvää -kampanjamme vie avun suoraan kadulle, sinne missä sitä kipeimmin tarvitaan. A-klinikkasäätiön kampanja kerää varoja haittoja vähentävään päihdetyöhön.

Monella meistä on tähän aikaan vuodesta tapana tehdä hyvään elämään liittyviä lupauksia. Kuntoilla enemmän, syödä terveellisemmin, nukkua hyvin, antaa aikaa läheisille. Uusi vuosi on mahdollisuus elämänmuutokseen.  

Kaikilla ei ole tätä mahdollisuutta. Ilman apua elämä jatkuu vuodenvaihteen jälkeenkin kadulla samanlaisena. 

Tee tuplasti hyvää -kampanjamme kerää 15.–17.12. lahjoituksia haittoja vähentävään päihdetyöhön, joka vie apua kaikista syrjäytyneimmille ja haavoittuvimmille ihmisille, joita matalimmankaan kynnyksen sosiaali- ja terveyspalvelut eivät tavoita. Tätä työtä A-klinikkasäätiöllä tekevät Helsingissä, Tampereella ja Oulussa toimiva Katuklinikka, Tampereella asunnottomuustyötä tekevä Völjy ja Helsingissä vertaistoimintaa vahvistava Osis.

Tavoitteenamme on kerätä tiiviissä 48 tunnin kampanjassa lahjoituksin 20 000 euroa. Kampanja alkaa tiistaina 15. joulukuuta klo 12 ja päättyy samaan aikaan torstaina 17. joulukuuta.

Osallistu Tee tuplasti hyvää -kampanjaan lahjoituksellasi

Osallistu tästä  

Valtaosa ammattilaistemme kadulla kohtaamista huumeita käyttävistä ihmisistä on joko asunnottomia tai asuu eri asuntoloissa. Heillä ei ole paljoa omaisuutta tai tavaroita. Kampanjassa kerätyillä varoilla voimme tehdä enemmän jalkautuvaa työtä kadulla.

”Saamme jatkuvasti verkostoistamme viestejä siitä, kuinka paljon kaduilla tarvitaan apua. Jalkautuvaa työtä ei ole tarjolla tarpeeksi, ja kaduilla on paljon huonokuntoisia nuoria”, säätiön hankepäällikkö Hanna Paikkala kuvaa.

”Apu kuuluu kaikille, yhtään ihmistä ei voi jättää ilman sitä”, varainhankinnasta vastaava Paikkala painottaa.

Elämä on hauras. Kuka tahansa meistä voi koska tahansa tarvita apua. Elämä voi mennä rikki, niin monesta syystä, joille ei välttämättä itse voi mitään. Ilman apua ei ole voimia ottaa ensimmäistä askelta.

Tutkimukset kertovat, että huonot asiat elämässä kasaantuvat samoille harteille kannettaviksi. Me uskomme, että myös hyvä voi kasaantua.