Katuklinikka

Helsingissä, Tampereella ja Oulussa toimivalla Katuklinikalla viemme apua huumeita käyttäville ihmisille, kaikista syrjäytyneimmille, joita matalimmankaan kynnyksen sosiaali- ja terveyspalvelut eivät tavoita. Tarjoamme sinulle tukea ja ratkaisuja niin pieniin kuin isoihin arjen ongelmiin.

Image
Katuklinikka

Pyrimme Katuklinikalla tavoittamaan pistämällä huumeita käyttäviä ihmisiä, kaikista syrjäytyneimpiä, joita matalimmankaan kynnyksen sosiaali- ja terveyspalvelut eivät tavoita tai jotka eivät kykene sitoutumaan niihin. Viemme apua niille ihmisille, jotka eivät ole päihdepalveluiden piirissä tai ovat niissä kiinni ohuesti.

Tarjoamme sinulle tukea ja ratkaisuja niin pieniin kuin isoihin ongelmiin, joita arjessasi kohtaat. Toimintamme perustuu luottamukseen. Katuklinikan kanssa asioidessasi sinun ei tarvitse kertoa nimeäsi tai henkilötietojasi. Kohtaaminen lähtee aina sinun tarpeestasi ja omasta halusta päästä terveyspalvelujen piiriin.

Tällaista palautetta olemme saaneet Katuklinikassa:

On ilo tietää teidät ja oon siitä kyllä kiitollinen! Kun ei oo tottunut tollaseen apuun, niin sanon vaan et ootte ykkösiä.

Heippa, kaverini sanoi että tätä kautta saisi puhtaita värkkejä? Voi sitten antaa käytettyjä pois? Kiitos teille todella paljon olemassaolosta ja avusta.

Hei, luin teidän ilmoituksen laudalta (Torilauta) ja kaveri kertonut että teiltä saisi uusia neuloja ym. kun antaa vanhoja tilalle.

Annoitte niin positiivisen kokemuksen että ”viidakkorumpu” soi meidän kautta ainakin pitkälle.

Moikka, mun pitäis saada tietää onko mulla c hepaa. Miten tuo testi onnistuis ku en oikein asioi terveyspalveluissa.

Kohtaamme kaduilla, kodeissa, matalan kynnyksen kohtaamispaikoissa ja asumisyksiköissä. Kysymme kuulumisia, tarjoamme terveysneuvontaa, sosiaaliohjausta ja apua arjen asioihin. Autamme vaikkapa avaamattomien kirjeiden avaamisessa, etuuksien hakemisessa, laskujen ja vuokrien maksamisessa. Otamme tarvittaessa yhdessä kanssasi yhteyttä viranomaisiin.

Image
Katuklinikka Helsinki

Katuklinikka toimii Helsingissä, Tampereella ja Oulussa. Teemme haittoja vähentävää päihdetyötä etsivän työn periaatteiden mukaisesti eli pyrimme löytämään apua tarvitsevat päihdemaailmassa elävät ihmiset. Kentälle jalkaudumme myös vertaisten ja muiden toimijoiden kanssa. Käytössämme on myös auto.

Palveluitamme ovat: 

  • pistosvälineiden vaihto: puhtaat ruiskut, neulat, puhdistuslaput, kuivat laput, klikkikipot, filtterit ja riskijäteastiat
  • pistämiseen liittyvä ohjaus ja neuvonta 
  • terveyteen liittyvien ongelmien arviointi: pistämiseen liittyvät tulehdukset, pienet hoitotoimenpiteet
  • hoitoon ohjaaminen ja saattaminen esimerkiksi omalääkärille tai päivystykseen
  • pikatestaus: HIV ja C-hepatiitti
  • pikatestistä positiivisen vastauksen saaneen ohjaaminen/saattaminen hoitoon tai seurantaan 
  • sosiaalineuvonta
  • asumiseen ja toimeentuloon liittyvä ohjaus 
  • erilaisiin palveluihin ohjaaminen, saattaminen ja pyynnöstä niissä mukana kulkeminen: esimerkiksi sosiaalitoimi, terveyspalvelut, ensiapu/päivystys, päihdehoitopaikat, Kela, TE-toimisto

Näin löydät meidät

Tavoitat meidät maanantaista perjantaihin puhelimitse, pääasiassa virka-aikaan. Soita tai laita viestiä! Tavoitat meidät myös Torilaudalta.

Valokuvat: Mirkku Karvonen, Instagram: @mirkkukarvonen

Helsinki 

Marita, 050 5113 413
Karoliina, 050 3257 386
Facebook: Katuklinikka Helsinki
Instagram: katuklinikkahelsinki

Tampere 

Minna, 045 6361 744
Maija, 050 4405 574
Tiina, 040 6527 826
Facebook: Katuklinikka Tampere
Instagram: Katuklinikka Tampere

Oulu

Pirjo, 050 4630 766
Vilma, 050 5748 908
Facebook: Katuklinikka Oulu
Instagram: Katuklinikka Oulu