Ota yhteyttä
Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

01.09.2023 | Tiedote

Osallistumalla Lahjoita lämpöä -kampanjaan osoitat, että välität!

Kesä on pian takana, syksy sekä talvipakkaset tekevät tuloaan ja moni asunnoton asiakkaamme on vailla asianmukaista vaatetusta tänäkin vuonna.

Jo neljättä kertaa järjestettävään A-klinikkasäätiön ja Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry:n Lahjoita lämpöä -kampanjan keräykseen voi neuloa ja lahjoittaa villalapasia, sormikkaita ja villasukkia ympäri Suomen. Voit neuloa vapaasti haluamasi väriset ja malliset käsineet tai sukat. Toivomme tuotteita eri kokoisille käsille ja jaloille. Erityisesti tarvetta on isoille, eli aikuisten käyttöön tuleville lapasille ja sukille.

Lahjoituksen saaneet ovat kiitollisia

Viime vuosina sukat ja varsinkin lapaset ovat tulleet todella tarpeeseen syksyn, talven ja kevään aikana kaduilla. Lapasille on todella kova kysyntä aina vapaaehtoisten kohdatessa asiakkaita ja jokainen niiden saaja on ottanut ne suurella ilolla vastaan. Kerromme aina niiden alkuperän: ne ovat kansalaisten lahjoittamia keräykseemme ja suurin osa itse neulottuja.

Asiakkaat ovat pyytäneet lähettämään eteenpäin isot kiitokset välittämisestä. ”Osa heistä herkistyi kyyneliin saakka kuultuaan lahjoittajien itse neuloneen lapasia”, kertoo A-klinikkasäätiön Kohtaavan työn yksikön päällikkö Annuska Dal Maso.

Lapasia, sormikkaita ja villasukkia voi toimittaa marraskuun loppuun asti kampanjasivulla ilmoitettuihin keräyspisteisiin tai postittaa A-klinikkasäätiön Kohtaavan työn yksikköön (Osis, Näkinkuja 4, 00530 Helsinki). Täydennämme listaa keräyspisteistä syksyn aikana. Keräyspisteeksi voit ilmoittautua täältä!

Keräys jatkuu marraskuun loppuun asti

Kerätyt tuotteet jaetaan EHYT ry:n ja A-klinikkasäätiön eri toimipisteiden ja yhteistyökumppaneiden kautta tarvitseville ympäri Suomen. Viime vuonna keräyspisteitä oli mukana yli 100, mm. kaikki Helsingin kaupungin kirjastot. Vastaanotimme ja jaoimme yhteensä noin 10 000 neulosta!


Otamme vastaan vain uusia ja käyttämättömiä tuotteita.