Ota yhteyttä
Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

04.12.2023 | Tiedote

Lahjoita lämpöä -kampanjaan lahjoitettiin yli 7000 paria villasukkia, lapasia ja muita neuloksia

Lahjoita Lämpöä -kampanjan tarkoituksena on kerätä neuloksia ja lahjoittaa ne apua tarvitseville. Monet ihmiset tykkäävät neuloa lapasia ja sukkia läpi vuoden, joten kampanja tarjoaa neulojille yksinkertaisen tavan osoittaa välittämistä.

Kampanjan keräyspisteinä toimivat tuttuun tapaan kirjastot ja yhdistykset ympäri Suomen. Vuonna 2023 keräyspisteitä oli 127 eri puolilla Suomea. Niihin toimitettiin arviolta yli 7000 neulosta: määrä on sama kuin vuoden 2022 keräyksessä.

”Keräyspisteiden määrä näyttää vakiintuneen. Lähes kaikki vuonna 2022 mukana olleet keräyspisteet osallistuivat tänäkin vuonna ja joitakin uusia saatiin mukaan”, kertoo asiantuntija Jesse Keskinen Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry:stä.

Neulosten jakaminen aloitettiin jo kampanjan aikana lokakuussa.

”Tänä vuonna kylmät ilmat saapuivat Etelä-Suomeen tavallista aikaisemmin, joten mm. Asunnottomien yössä jakamamme lahjoitukset ovat jo ehtineet tuomaan lämpöä lukuisille kaduilla kohdatuille ihmisille”, A-klinikkasäätiön Kohtaavan työn yksikön päällikkö Annuska Dal Maso kertoo.

Kampanja toi myös neulojille uusia tuttavuuksia

Keräyspisteille lähetettiin kysely, jolla kartoitetaan kokemuksia kampanjasta ja keräysmääristä. Kyselyssä pyysimme keräyspisteitä jakamaan tarinoita kampanjaan liittyvistä kohtaamisista.

Lahjoita Lämpöä -kampanja on tuonut yhteen ihmisiä eri taustoista ja ikäryhmistä. Esimerkiksi eräs osallistuja kertoi tutustuneensa kampanjan kautta neulomista harrastavaan eläkeläiseen. Heidän yhteinen halunsa auttaa toi heidät yhteen, ja he ovat nyt ystäviä, jotka nauttivat toistensa seurasta ja kahvittelusta.

Lahjoittajien itse neulomat lapaset ja villasukat ovat herättäneet tänäkin vuonna tunteita niiden saajissa. Dal Maso kertoo, että kaduilla kohdatut asiakkaat ovat pyytäneet kiittämään neulojia auttamisesta. Kampanjaa on toteutettu jo vuodesta 2017 saakka.

Kampanjan aikana 1.9.–30.11.2023 kerättyjä neuloksia jaetaan vielä joulukuun puolella, mutta uusia lahjoituksia ei enää oteta vastaan.

EHYT ry ja A-klinikkasäätiö toivottavat lämpimät kiitokset kaikille kampanjaan osallistuneille, neulojille ja keräyspisteille!

Uutiset
Osallistumalla Lahjoita lämpöä -kampanjaan osoitat, että välität!

Kesä on pian takana, syksy sekä talvipakkaset tekevät tuloaan ja moni asunnoton asiakkaamme on vailla asianmukaista vaatetusta tänäkin vuonna. Jo neljättä kertaa järjestettävään A-klinikkasäätiön ja Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry:n Lahjoita lämpöä -kampanjan keräykseen voi neuloa ja lahjoittaa villalapasia, sormikkaita ja villasukkia ympäri Suomen.