Tule meille vapaaehtoiseksi

A-klinikkasäätiön vapaaehtoistoiminta keskittyy auttamaan heikossa asemassa olevia konkreettisin teoin. Toiminta on monipuolista ja siihen voi osallistua matalalla kynnyksellä. 

Image

Vapaaehtoisemme jalkautuvat kerran viikossa kaduille jakamaan hätäapupussukoita. Jaamme ruokaa ja hygieniatarvikkeita asunnottomille ja haavoittuvasssa asemassa oleville. Kohtaamme ihmiset ihmisinä ja annamme kaikille mahdollisuuden tulla nähdyiksi ja kuulluiksi.

Vapaaehtoistoimintamme osallistuu myös siivoustalkoisiin, pussittaa puhtaita käyttövälineitä ja tekee erilaista yhteistyötä muiden järjestöjen ja muiden yhteistyötahojen kanssa.

Toimintaan koulutetaan eikä ilmoittautuminen sitouta vapaaehtoista mihinkään. Jokainen vapaaehtoinen päättää itse, kuinka paljon osallistuu ja miten vahvasti sitoutuu toimintaan. Meille jokainen tunti on arvokas.

Meille jokainen tunti on arvokas.

Kerromme toiminnan kuulumisia ja vapaaehtoistyön eri tapahtumia kerran viikossa ilmestyvässä viikkokirjeessä.

Näin nykyiset vapaaehtoiset kuvailevat toimintaa:

”Se antaa konkreettisen tavan auttaa. Työstä tulee tosi hyvä mieli, sillä sen vaikutuksen näkee heti. Päihdekuntoutujana vapaaehtoistyö tuntuu jopa terapeuttiselta. Vapaaehtoistyö antaa toivoa.”

”Hyvän mielen, kun saa auttaa heikoimmassa asemassa olevia.”

Vapaaehtoiset ovat jakaneet kevätkauden 2021 aikana yli 800 hätäapupussukkaa. Ruuan ja hygieniatarvikkeiden jakamisen lisäksi hyvin suuressa roolissa ovat olleet ihmisten kohtaamiset. Silmiin katsominen, pysähtyminen ja juttelu ovat antaneet hyvän mielen niin vapaaehtoistoiminnassa mukana oleville kuin myös vastapuolelle.

”Tämä herättää tunteen, että on saanut konkreettisesti tehtyä jotain hyvää!”

”Huippu porukka! Ensitapaaminen tuntui siltä, että oltaisiin tunnettu pidempäänkin!”

”On ihanaa olla vapaaehtoisena A-klinikkasäätiöllä. Työssä pääsee kohtaamaan paljon erilaisia tarinoita ja ihmisiä. Hymyjen ja kiitosten määrä lämmittää joka kerta!”


Elämä on hauras. Kuka tahansa meistä voi koska tahansa tarvita apua. Kenen tahansa elämä voi mennä rikki, vaihtaa suuntaa ja luisua kaltevaa pintaa, niin monesta syystä. Tuota suuntaa ei ole voimia yksin, ilman muiden apua ja tukea, kääntää. Usein sen ensimmäisen askeleen ottaminen on haastavinta. Mutta kun se on otettu, seuraava on jo lähempänä.

Me autamme siinä.
Auta sinä meitä.

Lähde mukaan rakentamaan turvaverkkoja haavoittuvimmille ja ilmoittaudu mukaan toimintaan.

Lisätietoa vapaaehtoistoiminnasta saat viestintäsuunnittelija Annuska Dal Masolta 
annuska.dalmaso(a)a-klinikka.fi, 050 356 6207

Muokattu viimeksi 24.06.2021.

Tiimi-lehti

Tilaa Tiimi-lehti kotiin tai työpaikalle!

Auta meitä saamaan päihdetyölle mahdollisimman paljon näkyvyyttä. Tilausmaksu on vain 25 euroa vuodessa, ja sillä saat painetun lehden suoraan kotiisi tai työpaikallesi viisi kertaa vuodessa.

Ovatko osoite- tai laskutustietosi muuttuneet? Päivitä tietosi tästä

Tilaa Tiimi-lehti