Säätiön syksy

Tule tapaamaan A-klinikkasäätiön edustajia erilaisiin tapahtumiin ja kuuntelemaan heidän puheenvuorojaan seminaareissa ja webinaareissa. 

Image

A-klinikkasäätiön syksyyn kuuluu monenlaisia tapahtumia ympäri Suomen. Tervetuloa tapaamaan asiantuntijoitamme erilaisiin tapahtumiin, webinaareihin ja muihin tilaisuuksiin. Päivitämme ja tarkennamme tapahtumakalenteria sitä mukaan kun saamme lisää tietoa tapahtumista. 

Syyskuu

28.–29.9. klo 16-19 Pop up -tapahtuma Oodissa 

Tule tapaamaan vaparitoiminnan ja Nuortenlinkin edustajia Keskustakirjasto Oodin ala-aulan pop-up pisteeseen. 

Lokakuu

6.10. kello 13:30-15:45  AHR-syyswebinaari: Kontrolli osana huumehoitoa

Seminaari käsittelee kontrollia huumehoidossa eri näkökulmista. Puhujina oikeuskemisti Anna Pelander THL:stä, tutkija Teemu Kaskela A-klinikkasäätiöltä ja päihdeasiamies Tuula Sillanpää EHYT ry:stä.
 

7.10. klo 17-18 Suomen työterveyshoitajien liitto, Uudenmaan paikallisosasto

Pirkko Hakkaraisen puheenvuoro aiheesta päihteiden puheeksiotto, asiakastyötä tukevat sähköiset työkalut ja päihdehoidon digi-uutuudet. Toteutetaan Teams-etäyhteydellä.

12.10.2021 klo 18.00–20.00 FinFami-Kantahämeen teemailta - Nuorten mielenterveys ja päihteet

 Ilmoittaudu 5.10.mennessä. 
Teemailta järjestetään yhteistyössä Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry:n, A-klinikkasäätiön 
Nuortenlinkin ja Lasisen lapsuuden kanssa. Illassa ovat puhumassa Kim Kannussaari
(Kannabisasiantuntija/EHYT ry) ja Anna-Sofia Lehto (Lasinen lapsuus, A-klinikkasäätiö)
sekä Taru Hahto (Nuortenlinkki, A-klinikkasäätiö)
Toteutetaan Teams-etäyhteydellä.
 
Tilaisuus on tarkoitettu kaikille, jotka ovat huolissaan lapsensa tai nuorensa päihteidenkäytöstä tai mielen hyvinvoinnista. Teemaillassa saat keinoja tunnistaa ja vinkkejä, miten toimia, jos
nuoren päihteidenkäyttö tai mielenterveys huolettaa. Luennolla kerrotaan nuoria itseään
askarruttavista kysymyksistä liittyen päihteisiin tai mielenterveyteen ja millaisia
mielenterveyden haasteita nuoret itse ovat kertoneet kokeneensa. Käydään myös läpi
miten vanhemman päihteidenkäyttö vaikuttaa nuoren elämään ja miten nuori kokee sen.

14.10 klo 13–19 Alkoholi ja hyvinvointi: Mitä tulisi tietää? -tapahtuma Sellon kirjastossa

A-klinikkasäätiön ja Espoon kaupunginkirjaston tapahtumassa keskustellaan ja kuullaan puheenvuoroja alkoholin vaikutuksesta terveyteen ja hyvinvointiin. 
Tapahtumassa pohditaan, miten alkoholi vaikuttaa uneen, mitä aktiivisesti liikkuvan kannattaisi huomioida alkoholinkäytössään sekä miten alkoholi vaikuttaa mielen hyvinvointiin. Tapahtumassa jaetaan myös vinkkejä siitä, miten omaa alkoholinkäyttöä voi arvioida ja minkälaisia vaihtoehtoisia juomia alkoholille löytyy. 
Tilaisuus on maksuton ja suunnattu laajasti kaikille aiheesta kiinnostuneille.
Klo 13–16 paikalla on A-klinikkasäätiön henkilökuntaa, jotka jakavat tietoa alkoholin terveysvaikutuksista ja riskirajoista. Iltapäivällä klo 16:15 alkaen kuullaan puheenvuoroja alkoholin ja liikunnan suhteesta, alkoholin vaikutuksesta uneen, sydänterveyteen ja mielen hyvinvointiin sekä maistellaan herkullisia mocktaileja!

15.10 Asunnottomien yön etkot

Espoo/Leppävaara klo 16-20 välillä.
Yhteispelillä! -hankkeen Henna ja Johanna jakamassa tietoa matalan kynnyksen tukipiste Tiltti Espoosta, joka on suunnattu rahapelaajille ja heidän läheisilleen, heijastimia sekä villasukkia.

Tampere 
Völjyn henkilökunta tarjoilee Völjyn ja Jeesin edustalla makkaraa, villasukkia ja hyvää mieltä. 

17.10. Asunnottomien yö -tapahtuma 

Helsinki, 
Dallapénpuisto klo 15-22

A-klinikkasäätiön teltta pystyssä Dallapénpuistossa. Teltalla päivystävät säätiön vaparit Annuska Dal Mason ja Hanna Paikkalan kanssa ja jakavat ruokaa, hygieniatarvikkeita, makuupusseja, villatuotteita, teetä, kuumaa mehua ja kahvia. Vapaaehtoiset jalkautuvat ympäristöön jakamaan villatuotteita ja ruokaa illan mittaan. 
Katuklinikka Helsinki jalkautuu Vepaan klo 14-17 ja Sininauhan Mäkelänkadun asumisyksikön sisäpihalle 17:30-19. Klo 19:00 Jetta ja Minna siirtyvät tekemään testejä Dallapénpuistoon A-klinikkasäätiön teltalle.  Loppuillasta jalkautumista kantakaupungin kaduilla.

Salo
Salon kuntotuttava työtoiminta osallistuu Salossa järjestettävään asunnottomien yön tapahtumaan omalla teltalla. Tapahtuma järjestetään toimintakeskus Vaihtoehdon pihalla.  Teltassa päivystävät Salon kuntouttavan työtoiminnan työntekijät Minna Kallion johdolla. 
Teltassa jaetaan villatuotteita, hygieniatarvikkeita ja muita lahjoitustavaroita

Oulu
Katuklinikka Oulu jalkautuu Oulussa klo 13-21 Asunnottomien yön tapahtumassa Rotuaarilla ja päiväkeskus Huilissa. Mukana on makuupusseja, lämpöistä jaettavaa kuten villasukkia ja lapasia, sekä pientä välipalaa ja puhtaita pistosvälineitä.

Tampere
Katuklinikka Tampere jalkautuu iltapainotteisesti noin klo 15-23 jakaen evästä, villasukkia- ja tumppuja, puhtaita pistosvälineitä, makuupusseja ym. Pikatestausta kaupungin Päiväkeskus Huoltsussa. 

Kotka 
Yhteispelillä! -hankkeen Camilla osallistuu yhdessä Kaakkois-Suomen Sininauhan kanssa. Jaamme tietoa matalan kynnyksen tukipiste Tiltti Kotkasta, joka on suunnattu rahapelaajille ja heidän läheisilleen, heijastimia (YP! ja Tiltti-painatus) sekä villasukkia.
 
18.10
Hamina
Yhteispelillä! -hanke jakaa tietoa matalan kynnyksen tukipiste Tiltti Haminasta, joka on suunnattu rahapelaajille ja heidän läheisilleen, heijastimia (YP! ja Tiltti-painatus) sekä villasukkia.

20.10 klo 12–16 Osiksen 10-vuotiswebinaari
Osis täyttää kymmenen vuotta ja järjestää sen kunniaksi webinaarin. Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan vertaistoiminnasta, haittoja vähentävästä työotteesta ja vertaisten ja ammattilaisten yhteistyöstä.

28.10. klo 10.30–16 Ikääntyneiden alkoholin riskikäyttö ja terveysvaikutukset 
Espoon Ison Omenan palvelutori

Tapahtumassa saa tietoa yli 65-vuotiaiden alkoholin riskirajoista, alkoholin terveysvaikutuksista sekä ikääntyneille suunnatuista palveluista ja järjestöjen toiminnasta Espoossa. Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton.

Tapahtuman järjestää A-klinikkasäätiön Arviointi- ja laatutiimi yhdessä Espoon mielenterveys- ja päihdepalveluiden sekä vanhuspalveluiden kanssa.

Muokattu viimeksi 24.09.2021.

Tiimi-lehti

Tilaa Tiimi-lehti kotiin tai työpaikalle!

Auta meitä saamaan päihdetyölle mahdollisimman paljon näkyvyyttä. Tilausmaksu on vain 25 euroa vuodessa, ja sillä saat painetun lehden suoraan kotiisi tai työpaikallesi viisi kertaa vuodessa.

Ovatko osoite- tai laskutustietosi muuttuneet? Päivitä tietosi tästä

Tilaa Tiimi-lehti