Ota yhteyttä
Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

23.09.2021 | Tapahtumat

Tarja Virolainen

Säätiön syksy

Tule tapaamaan A-klinikkasäätiön edustajia erilaisiin tapahtumiin ja kuuntelemaan heidän puheenvuorojaan seminaareissa ja webinaareissa. 

A-klinikkasäätiön syksyyn kuuluu monenlaisia tapahtumia ympäri Suomen. Tervetuloa tapaamaan asiantuntijoitamme erilaisiin tapahtumiin, webinaareihin ja muihin tilaisuuksiin. Päivitämme ja tarkennamme tapahtumakalenteria sitä mukaan kun saamme lisää tietoa tapahtumista. 

 

Lokakuu

28.10. klo 10.30–16 Ikääntyneiden alkoholin riskikäyttö ja terveysvaikutukset 
Espoon Ison Omenan palvelutori

Tapahtumassa saa tietoa yli 65-vuotiaiden alkoholin riskirajoista, alkoholin terveysvaikutuksista sekä ikääntyneille suunnatuista palveluista ja järjestöjen toiminnasta Espoossa. Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton.

Tapahtuman järjestää A-klinikkasäätiön Arviointi- ja laatutiimi yhdessä Espoon mielenterveys- ja päihdepalveluiden sekä vanhuspalveluiden kanssa.  

Marraskuu

2.11 Ohjaamo-yhteistyössä rahapeliaiheiset tietoiskut
klo 10-11 ja klo 13-14 Kakspy ry
Yhteispelillä! -hankkeen infotilaisuus Kotkassa

9.11 Ennakoiva talousneuvonta
Espoon Tiltti
Yhteispelillä! -hankkeen infotilaisuus

11.11 Rahapelaaminen, ulosotto sekä talous- ja velkaneuvonta
klo 17.00-18.00
Yhteispelillä! -hankkeen infotilaisuus Kouvolassa 

15.11. Eettisen foorumin webinaari: Rikollisen leima otsaan vai huumeriippuvaisten auttamista?
klo 12.00 – 15.30

Huumeita käyttävät ihmiset kohtaavat muita helpommin monenlaista syrjintää ja kielteistä leimaamista. Laittomien päihteiden käyttö nähdään pikemminkin moraalisena kuin kansanterveydellisenä kysymyksenä. 

Päihdetyön eettisen toimikunnan järjestämässä webinaarissa pohditaan, mitä moninaisia vaikutuksia stigmalla on huumeita käyttävien ihmisten elämään ja perusoikeuksien toteutumiselle sekä mietitään keinoja ennakkoluulojen vähentämiseksi. 

Katso tapahtuman tarkemmat tiedot ja ohjelma Tietopuun tapahtumauutisesta. Tapahtumaan voi ilmoittautua 9.11. asti.

17.11. Kohtaamispaikat erilaisen yhteisöllisen tuen tarjoajina -webinaari 17.11.2021
klo 12.30 – 15.00

Tapahtumassa MIPA-tutkijat esittelevät kolmessa järjestöjen matalan kynnyksen kohtaamispaikassa toteutettujen pienoisetnografisten tutkimusten tuloksia ja havaintoja. Mitä tulokset kertovat, mitä niistä pitäisi ajatella ja miten niiden pohjalta voisi kehittää järjestöjen toimintaa?
Lue lisää ohjelmasta ja ilmoittaudu 12.11. mennessä. 

17.11.Talousneuvonnan info
Tiltti Kotkassa
Yhteispelillä! -hankkeen infotilaisuus Kotkassa

23.11.  Kokemusasiantuntija- ja vertaistyön webinaari

Tilaisuus tarjoaa kokemuksia ja näkökulmia kokemusasiantuntijoiden ja vertaisten osallistumisesta päihdetyön kehittämiseen. Kuinka yhdessä kehittäminen käytännössä toimii ja millaista hyötyä siitä on palveluiden asiakaslähtöisyyden lisäämisessä sekä työn tukena riippuvuuksista haittoja kokevien auttamisessa.

Tilaisuus on osallistujille maksuton Ilmoittautuminen viimeistään 19.11 mennessä Webropol-lomakkeella.

23.11 Ennakoiva talousneuvonta
Espoon Tiltti
Yhteispelillä! -hankkeen infotilaisuus

25.11. Riippuvaisen läheisenä – mistä tukea?/ Läheisten tapahtuma Sellon kirjastossa
Sellon kirjasto, klo 13–19

Tutkimusten mukaan riippuvuudesta kärsivien läheiset saavat vain vähän tukea palvelujärjestelmässä. Tapahtumassa kuulet läheisten näkökulmia sekä saat tietoa läheisille suunnatuista palveluista ja järjestöjen toiminnasta Espoossa.

Arviointi ja laatutiimi järjestää tapahtuman yhteistyössä Espoon kirjastojen kanssa. Tapahtumassa esittelypisteillä ja/tai ohjelmassa mukana Irti huumeista ry, Al anon, Espoon A-kilta, Kalliolan kohtaamispaikka Askel sekä A-klinikkasäätiöltä Arviointi- ja laatutiimi, Lasinen lapsuus, Päihdelinkki ja Yhteispelillä-hanke. Lisäksi Sari Jurvansuu pitää esityksen päihde- ja mielenterveysomaisten mielen hyvinvoinnista ja siihen vaikuttavista tekijöistä.

29.11 Info 70v Kotkalaisille
Kotka
Yhteispelillä! -hankkeen infotilaisuus