Ota yhteyttä
Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

25.01.2022 | MIPA-tutkimusohjelma

Tarja Virolainen

Avoimia työpaikkoja: suunnittelija, tutkija, korkeakouluharjoittelija

A-klinikkasäätiössä on haettavana seuraavat työpaikat: suunnittelija Lasinen lapsuus -työhön, tutkija päihde- ja mielenterveystyön tutkimusohjelma MIPA 2.0:aan ja korkeakouluharjoittelija tutkimus ja kehitys -yksikköön.

Työpaikkoja avoinna A-klinikkasäätiössä:

SUUNNITTELIJA

Etsimme tiimiimme ammattilaista, joka suunnittelee kanssamme uusia tapoja ja palveluja nuorten kohtaamiseen digialustoilla A-klinikkasäätiön Lasisessa lapsuudessa. Tunnet nuorten auttamisjärjestelmää ja tiedät, miten nuoret tavoitetaan heidän suosimissaan nettipalveluissa, digisovelluksissa ja somekanavissa (esimerkiksi Discord ja TikTok). Viestintätaitosi ovat vahvat, olet erityisen taitava viestimään verkossa ja sosiaalisen median kanavissa. 

Autat nuoria löytämään apua heidän kokemaansa lasiseen lapsuuteen. Lasisen lapsuuden työn päämääränä on ehkäistä ja vähentää vanhempien alkoholinkäytöstä aiheutuvia haittoja. Tuotamme tietoa ja tukea vanhempien alkoholinkäytöstä haittoja kokeville ja heitä työssään kohtaaville ammattilaisille. Pidämme lapsen ääntä kuuluvilla yhteiskunnallisessa keskustelussa ja palvelujen suunnittelussa. Haluamme lisätä hyvinvointia arjessa ja ehkäistä ongelmien ylisukupolvisuutta. 

Työssä menestyminen edellyttää hyvää organisointikykyä ja aikatauluttamisen taitoa. Tehtäviisi kuuluu sisällöntuottamista, joten notkea kirjallinen ja suullinen ilmaisu kuuluvat työkalupakkiisi. Olet valmis työskentelemään kohderyhmällesi sopiviin aikoihin, mikä toisinaan tarkoittaa ilta- ja viikonlopputöitä. 

Lasinen lapsuus -porukassamme kukoistaa itseohjautuva joukkuepelaaja. Kolmen hengen tiimimme sparraa sinua työssäsi ja tukenasi on myös koko viestinnän ja vaikuttamisen yksikkö. Tarjoamme sinulle kattavan työterveyshuollon, lounas- ja virike-edun sekä viihtyisät työtilat, jotka sijaitsevat Helsingin Itä-Pasilassa rautatieaseman lähettyvillä Ratamestarinkadulla. 

Sopivia valmiuksia työhön tarjoavat esimerkiksi nuorisotyö, sosiaalityö, sosiaalipsykologia tai yhteisöpedagogin tutkinto. 

Työsuhde on määräaikainen, 12 kuukauden mittainen. Aloitus helmikuussa 2022 tai sopimuksen mukaan. Palkkaus määräytyy yksityisen sosiaalipalvelualan TES:n mukaan. Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi ja CV 6.2.2022 mennessä osoitteeseen rekrytointi(at)a-klinikka.fi. Merkitse hakemukseen selkeästi tunnus: suunnittelija / Lasinen lapsuus.

Lisätietoja tehtävästä antavat viestintäpäällikkö Minna Hietakangas, p. 050 4727 846, soittoajat 27.1. klo 15–17 ja 2.2. klo 14–16 tai minna.hietakangas(at)a-klinikka.fi sekä Lasisen lapsuuden kehittämiskoordinaattori Anna-Sofia Lehto, p. 041 5456 683, soittoajat 28.1. 9–11 ja 3.2. 13–15 tai anna-sofia.lehto(at)a-klinikka.fi

———-

TUTKIJA

A-klinikkasäätiön koordinoima järjestölähtöisen päihde- ja mielenterveystyön tutkimusohjelma MIPA 2.0 hakee määräaikaista tutkijaa syyskuun 2023 loppuun saakka. MIPA 2.0 on yhdentoista järjestön, Diakonia-ammattikorkeakoulun ja Tampereen yliopiston sosiaalityön tutkinto-ohjelman yhteinen hanke, jonka tavoitteena on toteuttaa järjestökentän yhteisiä tutkimuksia ja vahvistaa tutkimustiedon hyödyntämistä järjestöjen toiminnan kehittämisessä. 

Tutkimusohjelma tuottaa uutta tutkimustietoa järjestöjen toiminnasta sekä toimintaan osallistuvien elämäntilanteista ja tuen tarpeista. Keskeiset teemat liittyvät järjestöjen ryhmätoimintojen merkitykseen osallistujien kuntoutumisen ja arjen hallinnan tukemisessa sekä läheisten saamiin palveluihin. Lisäksi ohjelmassa tutkitaan järjestöjen roolia ja yhteistyömahdollisuuksia muuttuvassa palvelujärjestelmässä.  

Edellytämme hakijalta soveltuvaa ylempää korkeakoulututkintoa sekä kokemusta päihde-, mielenterveys- ja/tai riippuvuustutkimuksesta. Tehtävä edellyttää myös julkisen palvelujärjestelmän ja järjestöjen toiminnan hyvää tuntemusta sekä ymmärrystä tulevien hyvinvointialueiden ja järjestöjen toiminnan rajapinnoista. Katsomme eduksi kokemuksen riippuvuustutkimuksesta. 

Tehtävässä menestyminen edellyttää erinomaisia vuorovaikutus- ja organisointitaitoja erilaisissa verkostoissa, itsenäistä tutkimuksellista otetta sekä kykyä työskennellä tehokkaasti yksikön muiden asiantuntijoiden kanssa annetun aikataulun puitteissa. 

Tarjoamme sinulle kattavan työterveyshuollon, lounas- ja virike-edun sekä viihtyisät työtilat, jotka sijaitsevat Helsingin Itä-Pasilassa rautatieaseman lähettyvillä. 

Tehtävä on määräaikainen 30.9.2023 loppuun saakka. Työ alkaa 1.3.2022 tai sopimuksen mukaan. Palkkaus ja työehdot määräytyvät yksityisen sosiaalipalvelualan TES:n mukaan.

Vapaamuotoiset hakemukset ansioluetteloineen pyydetään osoittamaan 13.2.2022 mennessä sähköpostilla osoitteeseen rekrytointi(at)a-klinikka.fi. Merkitse hakemukseen selkeästi tunnus: Tutkija MIPA 2.0. Aloitamme hakijoiden haastattelut jo hakuaikana. 

Lisätietoja tehtävästä antaa tutkimuspäällikkö Jouni Tourunen, p. 040 1368 058, soittoajat ke 2.2. klo 13–15 ja pe 4.2. klo 9–11 tai jouni.tourunen(at)a-klinikka.fi

———-

KORKEAKOULUHARJOITTELIJA

Haemme korkeakouluharjoittelijaa A-klinikkasäätiön tutkimus ja kehitys -yksikköön. Harjoittelu sijoittuu pääsääntöisesti yksikön Dopinglinkki-hankkeeseen, joka tarjoaa tutkittua tietoa ja terveysneuvontaa kuntodopingista eli kilpa- ja huippu-urheilun ulkopuolisesta dopingaineiden käytöstä ainoana tahona Suomessa. 

Korkeakouluharjoittelijan tehtävänkuvaan sisältyy tieteellisten tutkimustiivistelmien tuottamista Dopinglinkin sivustolle ja somejulkaisuiksi sekä sivuston kävijäkyselyn ja kohderyhmien analysointia. Lisäksi korkeakouluharjoittelija pääsee tutustumaan A-klinikkasäätiön monipuolisiin hankkeisiin, luomaan verkostoja sekä avustamaan yksikön tutkijoita ja asiantuntijoita heidän työssään. 

Haemme korkeakouluharjoittelijaa erityisesti terveys- ja liikuntatieteen alalta. Arvostamme antidopingtyön ja tutkimustoiminnan tuntemusta sekä kielitaitoa. Harjoitteluajan palkkaus ja työehdot määräytyvät yksityisen sosiaalipalvelualan TES:n mukaan. Palkkaus harjoitteluajalta on noin 1650 €/kk. Työaika on 37,5 tuntia/vko. 

Harjoittelu alkaa 1.3.2022 tai sopimuksen mukaan ja on kestoltaan 4 kk. Viihtyisät toimitilamme sijaitsevat Helsingin Itä-Pasilassa rautatieaseman lähettyvillä. 

Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi ja ansioluettelo 14.2.2022 mennessä osoitteeseen rekrytointi(at)a-klinikka.fi. Merkitse hakemukseen selkeästi tunnus: Korkeakouluharjoittelija, Dopinglinkki.

Lisätietoja tehtävästä antaa tutkimuspäällikkö Jukka Koskelo, p. 050 5633 863, jukka.koskelo(at)a-klinikka.fi. Soittoajat ke 2.2. klo 9–11 ja ke 9.2. klo 9–11. 

A-klinikkasäätiö on vuonna 1955 perustettu voittoa tavoittelematon yleishyödyllinen päihdealan järjestö. Ehkäisemme ja vähennämme päihde- ja riippuvuushaittoja tuottamalla tietoa ja tarpeenmukaisia palveluja. Arvomme ovat ihmisarvon kunnioittaminen, luottamuksellisuus, suvaitsevaisuus ja vastuullisuus. A-klinikkakonserniin kuuluu säätiön omistama A-klinikka Oy, joka tuottaa päihde- ja mielenterveyspalveluja.