Ota yhteyttä
Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

03.10.2022 | Tiedote

Somelääkäri Atte ja A-klinikkasäätiö yhteistyöhön

A-klinikkasäätiö ja somelääkäri Atte Virolainen aloittavat yhteistyön, jonka tavoitteena on auttaa nuoria päihteiden käyttöön liittyvissä kysymyksissä ensisijaisesti sosiaalisessa mediassa.

Yhteistyö keskittyy lokakuusta alkaen etenkin A-klinikkasäätiön Nuortenlinkin kohderyhmään sekä Atte Virolaisen – somessa nimellä Lääkäri Atte – omaan yleisöön.

”Päihteet, sekakäyttö ja nuorten pahoinvointi ovat valitettavasti aikamme ilmiöitä ja tavoitteemme on varmistaa, että nuoret saavat faktatietoa, näkemyksiä ja apua nimenomaan näissä kysymyksissä. Halusin yhteistyöhön A-klinikkasäätiön kanssa, koska järjestöllä on ansiokkaat perinteet kotimaisessa päihdetyössä ja tutkimuksessa sekä rohkea asenne kokeilla uutta”, Atte Virolainen sanoo.

Somelääkäri Atte Virolaisen videoilla on kuukausittain Tiktokissa noin 2.7 miljoonaa näyttökertaa ja Instagramissa noin 900 000 näyttökertaa. Tavoitteena on laajentaa somepalvelut myös Youtuben sekä Facebookin puolelle. A-klinikkasäätiön Nuortenlinkki tavoittaa sivustonsa kautta keskimäärin 50 000 kävijää kuukaudessa.

Yhteistyö A-klinikkasäätiön kanssa sisältää päihteiden haittavaikutuksia käsittelevien videoiden tuottamista sosiaaliseen mediaan yhdessä A-klinikkasäätiön tiimin kanssa. Lisäksi yhteistyö sisältää Lääkäri Aten livelähetyksiä, kysymyksiin vastaamista sekä luentoja ja muita julkisia esiintymisiä.

”Seuraajani etenkin Tiktokissa ovat pääsääntöisesti noin 13–26 ikäisiä nuoria. Instagramin kautta tavoitan lisäksi terveydenhuollon ammattilaisia ja opiskelijoita. Nuorten tilanne ja pahoinvointi näkyy suorissa kysymyksissä, joita saan päivittäin. Jos nuori tuntee olevansa umpikujassa, hän saattaa miettiä myös huumeiden käyttöä olon helpottamiseksi. Terveydenhuollon ammattilaiset saattavat kysyä apua päihdeongelman hoitoonohjauksessa tai jopa omassa päihteidenkäytössään”, Virolainen kertoo.

Lääkäri Atte madaltaa kynnystä kysyä. Hänen vastausvideoidensa kautta faktatieto saavuttaa kerralla laajan yleisön.

Eurooopan huumausaineiden ja niiden väärinkäytön seurantakeskus EMCDDA:n vuoden 2022 huumeraportista käy ilmi, että Suomi on kärkimaana nuorten alle 25-vuotiaiden huumekuolematilastoissa. Vuonna 2020 Suomessa huumeisiin kuoli 76 alle 25-vuotiasta nuorta.

”Lääkäri Atte auttaa ja palvelee asiantuntevasti ja uskottavasti. Hänellä on persoonansa ja viestintätyylinsä kautta mahdollisuus vähentää stigmaa päihteitä käyttävien ihmisten ympäriltä. Tutkimustemme sekä kohtaavan työn kokemustemme perusteella nimenomaan häpeä on iso este avun hakemiselle. Lääkäri Atte madaltaa kynnystä kysyä ja hänen vastausvideoidensa kautta faktatieto saavuttaa kerralla laajan yleisön”, sanoo A-klinikkasäätiön hankepäällikkö Hanna Paikkala.

Atte Virolainen on ensimmäiseltä ammatiltaan palomies-sairaankuljettaja. Hän erityispätevöityy parhaillaan päihdelääketieteeseen ja toimii valtiolla osa-aikaisessa virkasuhteessa vankilalääkärinä.

Lisätiedot

Atte Virolainen
Somelääkäri
A-klinikkasäätiö
Instagram ja Tiktok: @laakari.atte
044 540 9691
atte.virolainen(at)fimnet.fi

Hanna Paikkala
Hankepäällikkö
A-klinikkasäätiö
045 3318 079
hanna.paikkala(at)a-klinikka.fi

Tarja Virolainen
Viestintäpäällikkö
A-klinikkasäätiö
050 4435 116
tarja.virolainen(at)a-klinikka.fi

A-klinikkasäätiö on addiktioiden asiantuntijaorganisaatio, jonka tavoitteena on ehkäistä ja vähentää päihde- ja riippuvuushaittoja. Rakennamme inhimillisempää yhteiskuntaa ja keskitymme toiminnassamme etenkin kohtaavaan työhön, verkkoauttamiseen ja addiktiotutkimukseen. A-klinikkakonserniin kuuluu säätiön omistama A-klinikka Oy, joka tuottaa päihde- ja mielenterveyspalveluja.