Ota yhteyttä
Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

19.12.2023 | Tiedote

Joulukampanja nostaa esille addiktioiden kanssa kamppailevat ja heidän lähipiirinsä kokeman huolen

A-klinikkasäätiön joulukampanjakuva, tekstinä Juha, meillä on ikävä sua

A-klinikkasäätiö on tehnyt luovan toimiston Sherpan kanssa joulukampanjan, jonka ytimessä on addiktioista kärsivien lähipiiri ja heidän kokemansa inhimillinen kärsimys.

Riippuvuussairaudet ovat aikamme suurimpia kansanterveydellisiä haasteita. Suomessa huumausaineisiin kuoli 250 ihmistä vuonna 2022 (Tilastokeskus), puhumattakaan alkoholismin, tupakoinnin tai uhkapeliriippuvuuden aiheuttamista haitoista.

Avun pyytämisen mukana tuleva stigma, avun saamisen vaikeus ja palveluiden pirstaleisuus vaikeuttavat tuen piiriin hakeutumista. Ympäröivän yhteiskunnan tuomitseva asenne, ja jopa rikolliseksi leimaaminen vaikeuttavat addiktioista kärsivien avun saamista.

Läheisten asema ei ole paljoa sairastunutta helpompi: Addiktioista kärsivien läheiset kokevat huolta ja inhimillistä tuskaa sairauden ottaessa vallan heille tärkeistä henkilöistä.

“Pasi, me rakastetaan sua” ja “Elina, aina on toivoa” muistuttavat meitä läheisistämme, joita apu ei välttämättä vielä tavoita, mutta joiden eteen A-klinikkasäätiö tekee yhteiskunnallista vaikuttamis- ja avustustyötään.

Tutustu joulukampanjaamme

“Olemme halunneet tänä jouluna nostaa erityisesti läheisten näkökulman esille, sillä addiktiot eivät tapahdu tyhjiössä. Ne harvoin koskettavat vain addiktiosta kärsivää itseään, vaan vaikuttavat vähintään ainakin 3–6 läheiseen. Me A-klinikkasäätiöläiset työskentelemme vähentääksemme yhteiskunnallista stigmaa ja mahdollistaaksemme ihmisten pääsyn avun piiriin.” A-klinikkasäätiön viestintäjohtaja Tarja Virolainen summaa.

Sherpa on tukenut A-klinikkasäätiön työtä tekemällä joulukampanjan pro bono.

”Sherpan arvoihin kuuluu muiden kunnioittaminen. Sanomme mitä teemme ja teemme mitä sanomme. Niin yritysten ja yksilöiden on erityisesti näin joulun alla tärkeää pysähtyä miettimään, mitä voimme tehdä tehdäksemme maailmasta paremman paikan. A-klinikka tekee merkityksellistä työtä, jota halusimme tukea inhimillisellä otteella, suurella sydämellä ja käytännön työllä” sanoo Sherpan luova johtaja, partner Tommi Kortesniemi.

Lisätietoja

Tarja Virolainen

viestintäjohtaja

0504435116

Sähköposti