Ota yhteyttä
Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

12.12.2022 | Nimitys

A-klinikkasäätiön uusi hallitus vastaa kasvavaan avuntarpeeseen yhteiskunnassa

A-klinikkasäätiön valtuuskunta on valinnut uuden hallituksen vuosille 2023–2025. Uusina jäseninä aloittavat asianajotoimisto Roschierin osakas Mikko Alkio,  Asuntosäätiön toimitusjohtaja Esa Kankainen sekä Väestöliiton johtava asiantuntija Heli Vaaranen.

Vuoden 2023 kynnyksellä yhteiskuntamme käy läpi vaikeuksia, joiden vaikutukset lisäävät vakavien päihde- ja mielenterveysongelmien riskejä. Talouden taantuma, elinkustannusten nousu, koronavuosien palveluvelka ja julkisten sosiaalipalvelujen ylikuormitus näkyvät jo nyt kadulla, kodeissa, kouluissa ja työpaikoilla. Käynnissä on keskustelu alkoholi- ja huumekuolemien korkeista luvuista, huumeiden käytön kasvusta sekä nuorten selviämisestä tämän kaiken keskellä. Myös rahapelijärjestelmä on muutoksessa ja uudet addiktiot, kuten digipeliriippuvuus ovat jo nyt todellisuutta.

A-klinikkasäätiö vahvistaa kykyään vastata avuntarpeeseen ja täydentää hallitustaan monipuolisella kokemuksella.

”Painotimme A-klinikkasäätiön uudessa hallituksessa osaamista, joka auttaa meitä tässä murroksessa eteenpäin. Mikko Alkion juridinen ammattitaito, yhteiskuntasuhteet sekä ymmärrys sosiaali- ja terveyspolitiikan toimintakentästä tukevat olennaisella tavalla säätiömme perustehtävää. Esa Kankaisella on syvällistä kokemusta kiinteistöalasta, johtamistehtävistä sekä säätiötoiminnasta. Heli Vaaranen on mielenterveystyön johtava asiantuntija, jonka monipuolinen osaaminen tukee A-klinikkasäätiön työtä päihde-, riippuvuus- ja mielenterveysongelmista kärsivien auttamiseksi”, sanoo A-klinikkasäätiön valtuuskunnan puheenjohtaja, Helsingin yliopiston yliopistotutkija, Janne Nikkinen.

”Kiitän samalla myös väistyvää hallitusta hyvästä ja ansiokkaasta työstä sekä erityisesti poistuvia jäseniä tutkimusprofessori Pekka Hakkaraista (puheenjohtaja), vastaavaa johtavaa sosiaalityöntekijä Anna Liakkaa (varapuheenjohtaja), tutkija Heini Kainulaista sekä henkilöstön edustaja Hanna-Kaisa Jussilaa.”

Avuntarve ei katoa yhteiskuntamme murroksen keskellä

Tulevana vuonna yhteiskuntamme rakenteet ovat murroksessa. Edessämme on eduskuntavaalit, uusi päihde- ja mielenterveyslaki astuu voimaan ja myös maakuntahallinto uudistuu hyvinvointialueiden myötä. On seurattava tarkasti, miten kaikki tämä vaikuttaa apua tarvitseviin ihmisiin ja etenkin siihen, miten nopeasti he pääsevät palveluiden piiriin.

”Järjestöjen on oltava valmiita tukemaan muutosta nopeilla ja vaikuttavilla toimilla., Olen varma siitä, että säätiön uusi hallitus tekee meistä entistäkin vahvemman auttajan ja yhteiskuntamme tulkin”, toteaa A-klinikkasäätiön toimitusjohtaja Hannu Jouhki.

A-klinikkasäätiö on voittoa tavoittelematon yleishyödyllinen päihde- ja mielenterveysalan järjestö, jonka perustehtävä on ehkäistä ja vähentää päihde- ja riippuvuushaittoja tuottamalla tietoa ja tarpeenmukaisia palveluita.

A-klinikkasäätiön hallitus 2023-2025

  • Mikko Alkio, osakas, Roschier asianajotoimisto
  • Maritta Iso-Aho, viestintäjohtaja, Alko Oy
  • Esa Kankainen, toimitusjohtaja, Asuntosäätiö
  • Anne Kouvonen, professori, Helsingin yliopisto
  • Teemu Leinonen, professori, Aalto-yliopisto
  • Atte Oksanen, professori, Tampereen yliopisto
  • Olavi Sydänmaanlakka, toiminnanjohtaja, Mielenterveyden keskusliitto
  • Heli Vaaranen, johtava asiantuntija, Väestöliitto

Lisätietoja

A-klinikkasäätiön valtuuskunnan puheenjohtaja Janne Nikkinen, [email protected]

A-klinikkasäätiön toimitusjohtaja Hannu Jouhki, [email protected] tai 040 6690 519

A-klinikkasäätiön viestintäpäällikkö Tarja Virolainen, [email protected] tai 050 443 5116