Ota yhteyttä
Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

07.09.2023 | Webinaari

Tulevaisuusfoorumi

Tulevaisuusfoorumi: Päihde- ja riippuvuusalan järjestöjen nykytila ja tulevaisuus.

Päihde- ja riippuvuuspalveluiden järjestämisvastuu siirtyi vuoden 2023 alussa hyvinvointialueille. Samalla muuttui päihde- ja riippuvuusalan järjestöjen toimintaympäristö.

A-klinikkasäätiön järjestölähtöisen päihdetyön kehittämistoiminta järjestää 7.9.2023 klo 14-15:45 tulevaisuusfoorumin, jossa luodaan katsaus päihdealan järjestöjen nykytilaan ja tulevaisuuteen.

A-klinikkasäätiön tutkimuspäällikkö Jouni Tourunen avaa tapahtuman puheenvuorollaan päihde- ja mielenterveysjärjestöjen ja hyvinvointialueiden yhdyspinnoista. Tourunen esittelee puheenvuorossaan tuloksia tutkimuksesta, jossa selvitettiin hyvinvointialuevalmisteluun liittyviä ajatuksia, toiveita ja huolia.

A-klinikkasäätiön kehittämispäällikön Tiina Saarisen puheenvuorossa syvennytään julkisten palveluiden ja järjestöjen väliseen yhteistyöhön ja hyviin käytäntöihin. Saarinen nostaa esiin, miten järjestöjen tunnettuutta voisi lisätä hyvinvointialueilla ja mikä merkitys palvelupoluilla on tässä.

Tapahtuman lopuksi Kansalaisareenan Kohti tulevaa -hankkeen tulevaisuusmuotoilija Mari Tähjä johdattaa järjestöjen tulevaisuuskestävyyden ja vapaaehtoistoiminnan muutosilmiöiden pyörteisiin.

Tapahtuma on suunnattu järjestötoimijoille, sote-alan ammattilaisille sekä palveluista vastaaville ja niiden kehittäjille. Tapahtuma on osallistujille maksuton ja se toteutetaan Teams-verkkoalustalla.

Ilmoittaudu mukaan 5.9. mennessä tämän linkin kautta.

Ohjelma

14:00-14:30 Järjestöt hyvinvointialueilla – julkisen palvelutarjonnan lisänä vai osana? Jouni Tourunen, Tutkimuspäällikkö, A-klinikkasäätiön MIPA 2.0 Tutkimusohjelma

14:30-15:00 Julkisten palveluiden sekä päihde- ja riippuvuusalan järjestöjen yhteistyön kehittämistarpeet ja hyvät käytännöt Tiina Saarinen, Kehittämispäällikkö, A-klinikkasäätiön järjestölähtöisen päihdetyön kehittämistoiminta

15:00-15:30 Millainen on tulevaisuudenkestävä järjestötoiminta? Mari Tähjä, Tulevaisuusmuotoilija, projektipäällikkö, Kansalaisareenan Kohti tulevaa -hanke

15:30-15:45 Keskustelua päivän teemoista ja loppusanat

Ilmoittaudu tapahtumaan

Tapahtumakalenteri

Ilmoittaudu tapahtumaan
Clock

07.09.2023

Tulevia tapahtumia

Subtitle

Lämpimiä värikkäitä neuloksia

01.09.2024 - 30.11.2024

Lahjoita lämpöä ja auta ihmisiä

Lahjoita lämpöä -keräyksessä voit neuloa asunnottomuutta kokeville sekä muille apua tarvitseville aikuisten koon lapasia ja villasukkia.

Avaa tapahtuma
Tulevaisuusfoorumi: Yhteinen tulevaisuus - järjestöt osana päihde- ja riippuvuustyön palvelukenttää.

10.09.2024 - 10.09.2024

Tulevaisuusfoorumi 10.9.2024

Järjestölähtöisen päihdetyön kehittämistoiminnan järjestämässä Tulevaisuusfoorumissa tarkastellaan järjestöjä osana päihde- ja riippuvuustyön palvelukenttää.

Avaa tapahtuma

11.09.2024 - 11.09.2024

TUTKIMUStutuksi-tapaaminen: Mielenterveyskuntoutujien osallisuuden rakentuminen kouluympäristössä 

Päihde- ja mielenterveysjärjestöjen tutkimusohjelman (MIPA 2.0) järjestämässä TUTKIMUStutuksi-tapaamisessa Taina Heinonen...

Avaa tapahtuma