Auta nuorta, osallistu päivätyökeräykseen

Päivätyökeräys on nuorille suunnattu tapa vaikuttaa ja tukea erilaisia hyväntekeväisyyskohteita. Tarjoamme nuorille mahdollisuuden kerätä varoja nuorten palveluihin.

Image
A-klinikkasäätiö päivätyökeräys

Päivätyökeräyksen kautta nuoret voivat vaikuttaa ja tukea erilaisia hyväntekeväisyyskohteita. Nuortenlinkki ja Varjomaailma ovat nuorille suunnattuja palveluita, jotka tukevat vaikeissa elämäntilanteissa olevia nuoria.  

Lukuvuonna 2020-2021 kerättyjä päiväkeräystuottoja käytämme lisäämään Nuortenlinkin ryhmächatteja ja Lasisen lapsuuden Varjomaailma-palvelun yksilöchatteja.

A-klinikkasäätiön 2018 teettämässä väestökyselyssä selvitettiin 16–20-vuotiaiden nuorten päihteidenkäyttöä, ja miten täysi-ikäistyminen vaikuttaa päihteisiin liittyviin asenteisiin ja valintoihin. Kyselyllä haluttiin selvittää nuorilta itseltään myös sitä, miten vanhempien asenteet ja huolenpito vaikuttavat heidän päihteidenkäyttöönsä. Nuorten päihdekulttuurin ymmärtäminen auttaa ehkäisemään päihteistä johtuvien ongelmien kehittymistä ja siirtymistä sukupolvelta toiselle.

Kyselyn tulokset täällä

Päivätyökeräysvarat voidaan kohdistaa kahteen eri nuorille suunnattuun toimintoon.

Älä jätä kaveria

Nuorten juomiseen liittyy sosiaalisuuden ja hauskanpidon lisäksi vahvasti myös eräänlainen kyvyttömyys hahmottaa tulevaa ja nähdä oma elämä kokonaisuutena. Paljon päihteitä käyttävillä nuorilla on vähemmän tulevaisuudenuskoa ja heillä on suuremmat paineet aikuistumisesta. Nuortenlinkin ryhmächateissa nuori pääsee keskustelemaan turvallisten aikuisten ja muiden nuorten kanssa eri teemoista, kuten pahan olon lieventäminen, aikuistumisen paineet, päihteidenkäytön riskit, tulevaisuudensuunnitelmat, yksinäisyys ja vapaa-ajan viettotavat.

70 eurolla saamme järjestettyä Nuortenlinkkiin 2 tunnin ryhmächatin ja siihen ohjaajaparin työntekijällemme.

Image
Image

Huomaa minut

Kyselyssä ilmeni tärkeä viesti: erityisesti vanhempien juomisesta haittoja kokeneet nuoret haluaisivat vanhempien kyselevän enemmän heidän kuulumisiaan. Näillä nuorilla on vähemmän harrastuksia ja he saavat kotona muita nuoria heikompaa tukea koulunkäyntiin. Nuoret kokevat myös saavansa liian vähän huomiota vanhemmiltaan.
Lasisen lapsuuden Varjomaailman yksilöchateissa nuori voi jutella omasta kotitilanteestaan luotettavan alan ammattilaisen kanssa ja saada tukea oman tilanteen parantamiseksi. Chatti toimii ajanvarauksella.

35 eurolla voimme tarjota nuorelle 45 minuutin yksilöchat-ajan luotettavan ammattilaisen kanssa.

Näin osallistut päivätyökeräykseen

Keräyspäivä on koulun vapaasti päätettävissä ja osallistuminen on maksutonta. Suosittelemme keräyssummaksi 20 € per oppilas, mutta koulu voi vapaasti päättää yhteisen keräyssumman.

esite ja toimintaohjeet

Ilmoittaudu tästä

Lisätietoja voit tiedustella Hanna Paikkala, hanna.paikkala (at) a-klinikka.fi, 045 3318079.

A-klinikkasäätiöllä on rahankeräyslupa RA/2020/47.

Image

Ilmoittaudu päivätyökeräykseen

Ilmoita koulusi tai luokkasi mukaan keräykseen!

Koulun tiedot

Yhteyshenkilö

Keräyksen tiedot

Mihin kohteeseen lahjoitatte rahat:
Tietosuojaseloste
Tutustu A-klinikkasäätiön tietosuojaselosteisiin täällä (avautuu uuteen ikkunaan).