Rakenna lahjoituksellasi turvaverkkoja kanssamme

Myös hyvä voi kasautua elämässä. Lahjoittamalla varoja A-klinikkasäätiön tekemään työhön autat meitä rakentamaan turvaverkkoja kaikkein haavoittuvimmassa asemassa oleville ihmisille ja tuet syrjäytymistä vastaan tekemäämme työtä.

Image
Lahjoita A-klinikkasäätiölle

 Sinä voit vaikuttaa siihen, että kaikkein heikoimmassa asemassa yhteiskunnassamme oleville ihmisille rakennetaan tietä parempaan arkeen askel askeleelta. Lahjoitusvaroja käytetään päihteitä ongelmallisesti käyttävien ja erilaisten riippuvuuksien kanssa kamppailevien ihmisten auttamiseen. Varoja suunnataan myös heidän lähipiirinsä tukemiseen, kuten perheiden ja lasten hyvinvoinnin vahvistamiseksi tehtävään työhön. Palvelumme ovat kaikille avoimia ja maksuttomia.

Lahjoituksellasi on merkitystä. Lahjoituksina saatuja varoja käytetään A-klinikkasäätiön rahankeräysluvan mukaisesti päihdehaittoja vähentävään työhön sekä heikoimmassa asemassa olevien ihmisten tukemiseen. Apua tarjotaan muun muassa päihteidenkäyttäjille, asunnottomille, heikosti palveluihin kiinnittyneille sekä lapsille ja perheille.

Lahjoitusvaroja voidaan käyttää:

  • ruoka-, vaate- ja tavara-apuun
  • matalan kynnyksen avoimien kohtaamispaikkojen tarjoamiseen
  • tuki- ja neuvontapalveluiden, ryhmätoiminnan sekä vertaistukitoiminnan järjestämiseen

Varoilla katetaan myös säätiön omarahoitusosuuksia yleishyödyllisissä hankkeissa. Tuettavilla hankkeilla tuotetaan uusia toimintamalleja päihdetyön eri kentille sekä uusia palveluja osallisuuden lisäämiseen, haittoja vähentävään päihdetyöhön ja läheisille. Lisäksi varoilla tuetaan päihdetyöhön liittyvää tutkimustoimintaa. Varojen avulla voidaan myös jakaa tutkimustietoa päihdetyöstä päättäjille, kansalaisille, ammattilaisille ja opiskelijoille.

Lahjoita verkkokaupassamme

Valitse verkkokaupassa lahjoituskohde ja valmis lahjoituspaketti: 20, 50, 100 tai 500 euroa. Valitse paketti ostoskoriin ja maksa se verkkomaksulla.

Siirry verkkokauppaan

Verkkolahjoittamisen maksuvälittäjänä toimii Checkout Finland. Voit täällä tutustua rahankeräystä koskevaan tietosuojaselosteeseemme.

Lahjoita Mobile Paylla

Voit lahjoittaa vapaavalintaisen summan A-klinikkasäätiön tekemään auttamistyöhön Mobile Payn kautta. Mobile Pay -tunnukset eri toiminnoillemme ovat: 
Haittojen vähentäminen: 21179
Lapsi- ja perhetyö: 22206
Päihdetyön tutkimus: 31099

Lahjoita tilisiirrolla

Voit lahjoittaa vapaavalintaisen summan säätiön tekemään auttamistyöhön tilille FI81 1745 3000 0059 69 (NDEAFIHH). Merkitse tilisiirron viestikenttään tieto: lapset, osallisuus tai tutkimus riippuen siitä, mihin kohteeseen haluat lahjoittaa. Huom! Ilman tätä tietoa emme pysty vastaanottamaan lahjoitusta.

Yksityisen järjestämä keräys

Myös yksityinen taho voi edistää säätiön rahankeräystä säätiön tekemään auttamistyöhön, mutta se tulee tapahtua säätiön rahankeräysluvan ehtojen mukaisilla tavoilla. Jos järjestät keräyksen, ota yhteyttä hankepäällikkö Hanna Paikkalaan hanna.paikkala(at)a-klinikka.fi ja kerro hänelle keräyksestä.

  • Keräyksessä tulee aina näkyä rahankeräyslupamme RA/2020/1702.
  • Kerätyt varat tulee ohjata suoraan lahjoitustilillemme FI81 1745 3000 0059 69 (NDEAFIHH).
  • Merkitse tilisiirron viestikenttään tieto: lapset, osallisuus tai tutkimus riippuen siitä, mihin kohteeseen haluat lahjoittaa. Huom! Ilman tätä tietoa emme pysty vastaanottamaan lahjoitusta.

Lahjoittajat voi ohjata myös suoraan verkkokauppaamme, jossa lahjoituksen kohteen ja summan voi valita.

Päivätyökeräys

Päivätyökeräys on nuorille suunnattu tapa vaikuttaa ja tukea erilaisia hyväntekeväisyyskohteita. A-klinikkasäätiö tarjoaa nuorille mahdollisuuden kerätä varoja nuorten palveluihin. Keräyksen varoilla lisäämme Lasisen lapsuuden Varjomaailman yksilöchat-palvelua ja Nuortenlinkin ryhmächatteja. Lue lisää päivätyökeräyksestä.

Tee testamenttilahjoitus

Säätiölaki sallii A-klinikkasäätiön ottaa vastaan myös testamenttilahjoituksia. Olethan yhteydessä testamenttilahjoituksen tekemiseen liittyvistä käytännön järjestelyistä sähköpostilla osoitteeseen hallinto(at)a-klinikka.fi.

Tee muistolahjoitus

Voit myös tehdä muistolahjoituksen, jolla kunnioitat kauniilla tavalla läheisesi muistoa. Muistolahjoituksen voi perustaa esimerkiksi edesmenneen ystävä tai lähiomainen. Lahjoitusmahdollisuudesta voi kertoa vaikkapa kuolinilmoituksessa. Olethan yhteydessä  muistolahjoitukseen liittyen sähköpostilla osoitteeseen hallinto(at)a-klinikka.fi.

Kysy lisää lahjoituksista ja varainhankinnasta: hankepäällikkö Hanna Paikkala, 045 3318 079, hanna.paikkala (at)a-klinikka.fi.

A-klinikkasäätiöllä on rahankeräyslupa

Poliisihallituksen 31.12.2020  myöntämä rahankeräyslupa RA/2020/1702 on voimassa 1.1.2021 alkaen koko Suomessa Ahvenanmaata lukuun ottamatta.

  • Rahankeräyksen toimeenpanon yhteydessä ei järjestetä arpajaisia tai muuta toimintoa, jossa osallistujille luvattaisiin kokonaan tai osittain sattumaan perustuva voitto.
  • Rahankeräystä ei järjestetä tavalla, jossa kaupankäynti tai yhdistyksen jäsenhankinta (säätiöillä ei ole jäseniä) sekoittuisivat keskenään.
  • Luvan saajana A-klinikkasäätiö ilmoittaa viipymättä keräykseen, luvan saajaan, rahankeräyksen käytännön toimeenpanijaan tai keräyskohteeseen liittyvistä muutoksista kirjallisesti lupaviranomaiselle.
  • Luvan saaja ilmoittaa myös luvan myöntämisen ja luvan päättymisen aikana hallinnossa tapahtuneesta muutoksesta lupaviranomaiselle ja tekee tilityksen rahankeräyksen toimeenpanoajalta. Se toimitetaan viimeistään kuuden kuukauden kuluttua lupa-ajan päättymisestä luvan myöntäneelle viranomaiselle.