Rakenna kanssamme turvaverkkoja

Valitse kohteesi

Voit lahjoittaa haittoja vähentävään työhön, ehkäisevään päihdetyöhön tai päihdetyön tutkimukseen.

Perusta oma keräys

Ole yhteydessä meihin, kun haluat perustaa oman keräyksen auttamistyömme hyväksi.

"Kun ei oo tottunut tollaseen apuun, niin sanon vaan et ootte ykkösiä."

Katuklinikkamme asiakas

Perinnöksi parempi maailma

Säätiölaki sallii A-klinikkasäätiön ottaa vastaan myös testamenttilahjoituksia.

"Te pidätte huolta, että meillä on nämä perusasiat kunnossa."

Vapaaehtoistemme saama palaute

Koulujen päivätyökeräys

Nuoret voivat kerätä varoja tarjoamiimme nuorten palveluihin verkossa.

"Päätin lahjoittaa, koska A-klinikkasäätiö tekee työtä, jota itse en osaisi, mutta jonka koen äärettömän tärkeäksi."

Työhömme lahjoittanut 

Myös hyvä voi kasautua elämässä – sinä voit vaikuttaa

Myös hyvä voi kasautua elämässä. Lahjoittamalla varoja A-klinikkasäätiön työhön autat meitä rakentamaan turvaverkkoja kaikkein haavoittuvimmassa asemassa oleville ihmisille ja tuet syrjäytymistä vastaan tekemäämme työtä. 

Lahjoitusvaroja käytämme:

  • ruoka-, vaate- ja tavara-apuun
  • matalan kynnyksen avoimien kohtaamispaikkojen tarjoamiseen
  • tuki- ja neuvontapalveluiden, ryhmätoiminnan sekä vertaistukitoiminnan järjestämiseen

Varoilla katetaan myös säätiön omarahoitusosuuksia yleishyödyllisissä hankkeissa. Tuettavilla hankkeilla tuotamme uusia toimintamalleja päihdetyön kentälle ja uusia palveluja osallisuuden lisäämiseen, haittoja vähentävään päihdetyöhön ja läheisille.

Lahjoituksilla tuetaan myös päihdetyöhön liittyvää tutkimustoimintaa. Niiden avulla voimme jakaa tutkimustietoa päihdetyöstä päättäjille, ammattilaisille ja opiskelijoille ja tietysti ihan kaikille.

Lahjoita tilisiirrolla

Voit lahjoittaa vapaavalintaisen summan säätiön tekemään auttamistyöhön tilille FI81 1745 3000 0059 69 (NDEAFIHH). Voit merkitä viestikenttään, jos haluat suunnata lahjoituksesi johonkin tiettyyn toimintaan.

Image
Vapaaehtoiset

Perusta oma keräys 

Voit itse järjestää keräyksen, jolla tuetaan säätiön tekemää auttamistyötä, mutta se tulee tapahtua säätiön rahankeräysluvan ehtojen mukaisilla tavoilla.

  • Keräyksessä tulee aina näkyä rahankeräyslupamme RA/2020/1702.
  • Kerätyt varat tulee ohjata suoraan lahjoitustilillemme FI81 1745 3000 0059 69 (NDEAFIHH).
  • Voit merkitä viestikenttään, jos haluat suunnata lahjoituksesi johonkin tiettyyn toimintaan.
  • Keräyksesi lahjoittajat voit ohjata myös suoraan verkkokauppaamme, jossa lahjoituksen kohteen ja summan voi valita.

Voit myös tehdä muistokeräyksen, jolla kunnioitat kauniilla tavalla läheisesi muistoa. Muistolahjoituksen voi perustaa esimerkiksi edesmenneen ystävä tai lähiomainen. Lahjoitusmahdollisuudesta voi kertoa vaikkapa kuolinilmoituksessa. 

Yhä useammat ihmiset valitsevat sen, että testamenttaavat varallisuuttaan järjestöille. Tekemällä testamentin järjestötyölle tuet itsellesi tärkeää asiaa: perintösi jää elämään avun muodossa. Säätiölaki sallii meidän ottaa vastaan testamenttilahjoituksia. Lahjoitus hyväntekeväisyyteen on verovapaata eli yleishyödylliset yhteisöt eivät maksa niistä perintöveroa.

Kysy lisää oman keräyksen järjestämisestä, testamenttilahjoituksista ja varainhankinnasta: varainhankinnan asiantuntija Johanna Norrbacka, p. 050 541 9509, johanna.norrbacka[at]a-klinikka.fi

Image
auttava käsi

Palvelumme ovat kaikille avoimia ja maksuttomia

Lahjoituksellasi on merkitystä, pienelläkin. Sinä voit vaikuttaa siihen, että kaikkein heikoimmassa asemassa oleville ihmisille rakennetaan tietä parempaan arkeen askel askeleelta. Lahjoitusvaroilla autamme päihteiden ja erilaisten riippuvuuksien kanssa kamppailevia ihmisiä. Niitä käytetään myös heidän läheistensä, kuten perheiden ja lasten hyvinvoinnin vahvistamiseen. Palvelumme ovat kaikille avoimia ja maksuttomia.

Päivätyökeräys: nuorilta nuorille

Päivätyökeräys on nuorille suunnattu tapa vaikuttaa ja tukea erilaisia hyväntekeväisyyskohteita. A-klinikkasäätiö tarjoaa nuorille mahdollisuuden kerätä varoja tarjoamiimme nuorten palveluihin. Keräyksen varoilla lisäämme Lasisen lapsuuden Varjomaailman yksilöchat-palvelua ja Nuortenlinkin ryhmächatteja. Lue lisää päivätyökeräyksestä.

Auttamisesta arkea -lahjoituspalvelu

A-klinikkasäätiö lahjoituskohteineen on mukana AuttamisestaArkea.fi -lahjoituspalvelussa. Siellä missiona on tehdä auttamisesta arkea valinta kerrallaan. Palvelun avulla yritykset ja yksityishenkilöt voivat laittaa hyvän kiertämään osallistamalla ystävät tai asiakkaat mukaan lahjoituskohteiden valintaan.

Rahankeräyslupa

Lahjoituksina saatuja varoja käytetään A-klinikkasäätiön rahankeräysluvan mukaisesti. Poliisihallituksen 31.12.2020  myöntämä rahankeräyslupa RA/2020/1702 on voimassa 1.1.2021 alkaen koko Suomessa Ahvenanmaata lukuun ottamatta.