Ota yhteyttä
Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

06.07.2021 | Yleinen

Tarja Virolainen

Puheeksioton verkkokurssit innostaneet yli tuhatta opiskelijaa tänä vuonna

A-klinikkasäätiön puheeksioton verkkokurssit ovat vetäneet hyvin opinhaluisia tämän vuoden ensimmäisen puoliskon aikana. Kurssit ovat saaneet hyvät arvosanat opiskelijoilta.

Puheeksioton perusteet -verkkokurssi sai 945 ja Ota puheeksi päihteet työpaikalla -verkkokurssi 105 uutta rekisteröitynyttä kurssilaista tämän vuoden tammi-kesäkuun aikana.

Kurssit ovat saaneet opiskelijoilta hyvää palautetta. Puheeksioton perusteet -verkkokurssin koettu hyödyllisyys oli palautekyselyssä 4,5 asteikolla 1–5. Ota puheeksi päihteet työpaikalla -verkkokurssi sai kurssilaisilta koetun hyödyn keskiarvoksi 4,4.

Verkkokurssit ovat maksuttomia ja helposti sovellettavissa erilaisiin tarpeisiin.

Puheeksioton perusteet -verkkokurssi vahvistaa osaamista alkoholinkäytön puheeksiotossa. Kurssi on suunnattu terveys- ja sosiaalialan ammattilaisille ja opiskelijoille sekä alkoholin riski- ja ongelmakäyttöä asiakastyössä kohtaaville. Kurssitus toteutetaan työyhteisöittäin tai opintoryhmissä. 

Ota puheeksi päihteet työpaikalla -verkkokurssi on suunnattu esimiehille puheeksioton taitojen vahvistamiseksi, päihdehaittojen ehkäisemiseksi ja henkilöstön johtamisen tueksi. Kurssitus tapahtuu työyhteisöittäin.

Verkkokurssit ovat maksuttomia ja helposti sovellettavissa erilaisten kohderyhmien tarpeisiin tiiviiden ja visuaalisesti mielekkäiden sisältöjen ansiosta. Monipuoliset materiaalit antavat mahdollisuuksia soveltaa kurssia ja painottaa sisältöjä hyödyntämällä esimerkiksi kurssien vapaaehtoisia lisäosioita.

Rekisteröityneet opiskelijat voivat suorittaa puheeksioton verkkokursseja normaalisti heinä-elokuun aikana.

Uusia kurssitilauksia vastaanotetaan osoitteeseen otapuheeksi(at)a-klinikka.fi (Puheeksioton perusteet) ja otapuheeksi.johto(at)a-klinikka.fi (Ota puheeksi päihteet työpaikalla). Otathan huomioon, että uudet tilaukset käsitellään vasta aikaisintaan 9.8.

Myös kurssisuorituksia koskevia raportteja käsitellään seuraavan kerran 9.8.

Lisätietoja:
Pirkko Hakkarainen, verkkopalvelupäällikkö, A-klinikkasäätiö, 050 5780 806
Maaret Virtanen, kehittämissuunnittelija, A-klinikkasäätiö, 050 4767 250
[email protected]

Verkkokurssien sivuille pääset tästä.

Lue lisää