Ota yhteyttä
Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

23.01.2024 | Lahjoita

M N

Lah­joi­ta luu­ri asuntoa vailla olevalle

A-klinikkasäätiö käynnistää Lahjoita luuri -keräyksen. Keräämme käytettyjä kännyköitä Katuklinikan asiakkaiden käyttöön, jotta heillä olisi mah­dol­li­suus hoi­taa asioi­ta ja pi­tää yh­teyt­tä lä­hei­siin sekä työntekijöihimme.

Arki pyörii nykyisin paljolti kännykän välityksellä. Yhä useampi palvelu on siirtynyt digitaaliseksi ja puhelin on lähes välttämätön viranomaisten kanssa asioidessa.

”Katuklinikan on välillä hyvin vaikea tavoittaa asiakkaita, joiden kanssa on sovittu hoidettavaksi yhdessä asioita. Emme yksinkertaisesti saa heitä kiinni tai löydä heitä, sillä heillä ei ole puhelinta tai liittymää, josta heidät voisi yhdellä puhelinsoitolla tavoittaa. Suuri osa kohderyhmästämme on myös ilman asuntoa tai muuta tukikohtaa ja Helsinki on iso paikka lähteä ”hakuammuntana” heitä etsimään”, kertoo Helsingin Katuklinikan sosiaaliohjaaja Marita Räsänen.

A-klinikkasäätiön Katuklinikka tekee kaduilla töitä pistämällä huumeita käyttävien ihmisten parissa. Katuklinikan tyypillinen asiakas on käyttänyt huumeita jo pidemmän aikaa. Tässä ajassa hän on pudonnut palveluiden piiristä tai on hyvin löyhästi niissä kiinni.

Valtaosa asiakkaista on vailla asuntoa tai asuu eri asuntoloissa. Heillä ei ole paljoa omaisuutta tai tavaroita. Hyvin monelta uupuu puhelin. Se on kadonnut tai varastettu – tai sitä ei ole yksinkertaisesti varaa hankkia.

”Tässä on yksi iso syy, miksi asioita jää toisinaan myös hoitamatta ja ihmiset jäävät ilman tarvitsemaansa apua. Päihderiippuvaisella on myös aina läheisiä: lapsia, vanhempia, sisaruksia tai ystäviä, jotka haluavat tietää mitä sairastuneelle kuuluu”, Räsänen kuvaa tarvetta puhelimille.

Van­ha luu­ri kaa­pis­sa? Näin toi­mit

Oletko uusimassa puhelintasi joulun tullen tai löytyykö sinulta muuten vain käyttökelpoinen, mutta itsellesi tarpeeton luuri? Lahjoita puhelin meille ja me toimitamme sen perille tarvitsevalle.

A-klinikkasäätiö kerää käytettyjä puhelimia maaliskuun 2024 loppuun asti. Puhelimia voi lähettää A-klinikkasäätiön keskustoimistolle alla olevaan osoitteeseen.

A-klinikkasäätiö/Katuklinikka
Kuortaneenkatu 2
00510 HELSINKI

Tampereella puhelimia ottaa vastaan A-klinikkasäätiön Völjy. Völjy on auki maanantaisin, tiistaisin, torstaisin ja perjantaisin klo 12–15.30 osoitteessa Sumeliuksenkatu 13 A 4, Tampere.

Helsingissä puhelimia voi tuoda Osikseen, joka on auki maanantaisin ja keskiviikkoisin kello 12-15 osoitteessa Näkinkuja 4, Helsinki (Hakaniemi).

Lisätietoja

Minna Ojanen
Minna Ojanen

Tiimipäällikkö

p. 045 6361 744
Sähköposti