Ota yhteyttä
Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

05.09.2022 | Tapahtumat, Yleinen

Tarja Virolainen

Askarruttaako poikien kehonkuva? RESET-hanke kouluttaa

Tarvitaanko työyhteisössäsi lisää tietoa poikien kehosuhteesta, ulkonäköpaineista ja syömishäiriöistä? RESET – pojat ja kehot -hanke tarjoaa maksutonta tilauskoulutusta näistä teemoista.

A-klinikkasäätiön, Syömishäiriöliiton ja Helsingin Poikien Talon RESET – pojat ja kehot -hanke tarjoaa työyhteisöille maksutonta koulutusta liittyen poikien kehosuhteeseen, syömishäiriöihin ja keho- ja syömisoireiluun yleensä. Tilauskoulutus on tarkoitettu lähinnä julkisille ja kolmannen sektorin toimijoille, kuten nuorisotyöntekijöille.

Koulutuksessa voidaan käsitellä myös sitä, miten syömiseen, liikkumiseen ja kehosuhteeseen liittyvistä asioista kannattaa puhua nuorten kanssa.

”Saimme paljon kiitosta RESET-hankkeen webinaarista, jossa kerrottiin perustietoa poikien ja pojaksi identifioituvien kehosuhteesta, ulkonäköön liittyvistä paineista ja siitä, miten syömishäiriöt heillä näyttäytyvät. Ajattelimme, että tilauskoulutukselle voisi olla tarvetta”, kertoo Syömishäiriöliiton asiantuntija, laillistettu ravitsemusterapeutti (TtM) ja fysioterapeutti Katri Mikkilä

Katrin työajasta puolet on jyvitetty RESET-hankkeelle, ja hän toimii tilauskoulutusten kouluttajana.

Jos tytöt ihannoivat hoikkuutta, pojilla ihanne on lihaksikas keho.

Katri Mikkilä arvelee, että nuorten kehonkuva ja siihen liittyvät paineet kyllä askarruttavat nuorten kanssa työskenteleviä aikuisia. 

”Eivät aikuisetkaan välttämättä ole suojassa syömiseen ja omaan kehoon liittyviltä paineilta. Varmasti valtaosa ihmisistä kokee ja potee niitä jossain vaiheessa elämäänsä.”

Usein ajatellaan, että keho- ja ulkonäköpaineet ja syömishäiriöt ovat pääsääntöisesti vain tyttöjen asia. Mutta jos tytöt ihannoivat hoikkuutta, pojilla ihanne on lihaksikas keho.

Katri Mikkilä uskoo, että suuri osa poikien syömishäiriöoireilusta jää yksinkertaisesti tunnistamatta. Esimerkiksi painoindeksirajat eivät päde järin hyvin poikien syömishäiriöoireiluun. Esimerkiksi siksi poikien ja pojiksi identifioituvien kehonkuvaa ja ulkonäköpaineita on erityistä syytä nostaa esiin.

RESET – pojat ja kehot -hankkeen tilauskoulutus

Kesto: 1–2 tuntia, sopimuksen mukaan

Missä: etänä tai paikan päällä (matkakorvauksia vastaan)

Kenelle: kaikille 13–18-vuotiaita nuoria työssään kohtaaville

Lisätiedot ja tilaukset: katri.mikkila(at)syomishairioliitto.fi, 040 558 5262

Tarjous voimassa kesään 2023 asti tai niin kauan kuin vapaita aikoja riittää.

RESET – pojat ja kehot -hanke on A-klinikkasäätiön, Syömishäiriöliiton ja Helsingin Poikien Talon yhteistyöhanke, jossa nostetaan poikien kehosuhde ja ulkonäköpaineet yleiseen keskusteluun.