Ota yhteyttä
Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

Lääkäri Atelle kaksi merkittävää tunnustusta: Vuoden päihdelääkäri ja Hyvän Tiedon Omena

A-klinikkasäätiön somelääkäri Atte vastaanottaa Hyvän tiedon omenan

Somelääkärimme Atte Virolainen on vastaanottanut tällä viikolla kaksi tunnustuspalkintoa. Terveystoimittajat ry myönsi hänelle 28.2. Hyvän Tiedon Omenan. Päihdelääketieteen yhdistys ry puolestaan valitsi hänet tänään Vuoden päihdelääkäriksi.

Atte Virolainen tunnetaan somessa nimellä Lääkäri Atte. Hän työskentelee A-klinikkasäätiön somelääkärinä ja jakaa väsymättä tietoa päihteiden haittavaikutuksista nuorille. Lääkäri Atella on tällä hetkellä TikTokissa 43 000 seuraajaa ja Instagramissa seuraajia on 20 000. Videot saavat näyttökertoja kuukaudessa noin 2,5 miljoonaa.

”Lääkäri Atte on onnistunut tavoittamaan nuoria ja puhumaan päihdeasioista niin kuin potilastyössä ja käypä hoitojen mukaisesti. Hän ei revittele kohuotsikoita vaan tuo esille faktat faktoina ja se on mahtava juttu! On hienoa, että lääkäri on se uskottava ihminen, jota nuoret kuuntelevat”, perustelee Päihdelääketieteen yhdistyksen hallituksen varapuheenjohtaja ja ylilääkäri Margareeta Häkkinen.

Tänä vuonna Lääkäri Atte lähtee koulukiertueelle tavoittaakseen 10 000 nuorta eri puolilla Suomea. Vaalien alla hän myös haastaa poliittisia päättäjiä ratkaisuehdotuksista päihdepolitiikan kehittämiseksi ja huumekuolemakriisin ratkaisemiseksi.

”Lääkäri Atte on pistänyt itsensä likoon ja tavoittanut tärkeän joukon nuoria ihmisiä ja tuonut heille tiukkaa päihdefaktaa rennon letkeällä otteella. Hän on myös lisännyt päihdealan näkyvyyttä ennennäkemättömällä tavalla.”

Luotettava ja tutkittu tieto on sosiaalisessa mediassa ensiarvoisen tärkeää

Terveystoimittajat ry:n Hyvän Tiedon Omena -tunnustuspalkinto jaetaan vuosittain asiantuntijalle, joka on tehnyt poikkeuksellisen hyvää yhteistyötä median ja erityisesti terveystoimittajien kanssa, ja joka on uskaltanut puhua julkisuudessa myös vaikeista aiheista.

Terveystoimittajat ry:n puheenjohtaja Anna-Liisa Karhula perustelee Atte Virolaisen valintaa näin:

”Atte Virolainen käyttää sosiaalista mediaa epätyypillisesti ja kertoo terveysasioista ja päihteiden vaaroista nuorten ymmärtämällä kielellä. Virolainen ohjaa myös toimittajia käyttämään sosiaalista mediaa ja antaa tietonsa toimittajien käyttöön. Ennen kaikkea Lääkäri Atte välittää luotettavaa ja tutkittua tietoa, mikä on sosiaalisessa mediassa ensiarvoisen tärkeää.”

Jutun pääkuva: Terveystoimittajat ry