Ota yhteyttä
Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

25.06.2024 - 28.06.2024 | Tapahtuma

SuomiAreena 2024

SuomiAreena

Tervetuloa SuomiAreenan paneeliimme Loppuuko lasinen lapsuus koskaan? Asiantuntijat keskustelevat aiheesta Katja Ståhlin johdolla ti 25.6. klo 11-11:45 ja tilaisuus tallentuu MTV Katsomoon.

Suomessa elää yli 70 000 lasta perheessä, jossa vähintään toisella vanhemmalla on päihdeongelma. Inhimilliset kustannukset läheisille ja taloudelliset yhteiskunnalle ovat valtavat. Samaan aikaan hallitus kaavailee alkoholin saatavuuden parantamista. Mitä keinoja meillä on auttaa läheisiä ja vähentää stigmaa?

Loppuuko lasinen lapsuus koskaan? Läheisten oikeudet ja yhteiskunnan vastuu -paneelimme juontaa toimittaja Katja Ståhl ja keskustelemassa ovat lapsiasiavaltuutettu Elina Pekkarinen, THL:n tutkimusprofessori Taina Laajasalo, Satakunnan hyvinvointialueen lastenpsykiatrian ylilääkäri Auli Laakso-Santavirta, Lastensuojelun keskusliiton toiminnanjohtaja Ulla Siimes sekä A-klinikkasäätiön läheistyön asiantuntija, tutkija Janne Takala.

Loppuuko lasinen lapsuus koskaan? -keskustelu Porin Kaupungintalon pihan lavalla tiistaina 25.6. klo 11:11:45. Paneeli striimataan suorana MTV Katsomoon, josta se on myös katsottavissa jälkikäteen.

Lue lisää

Blog
Taina Laajasalo
”Hallitus unohtaa alkoholipolitiikassa: Nykylapset ovat tulevaisuuden vanhempia”

”Alkoholilla on kiistatta yhteys niin nuoren kuin aikuisenkin väkivaltaisuuteen. Hallituksen alkoholipolitiikalla on suuri vaikutus siihen, millaisia vanhempia tämän päivän lapsista kasvaa”, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tutkimusprofessori Taina Laajasalo sanoo.

Blog
Katja Ståhl
Katja Ståhl lasisesta lapsuudestaan: ”Kaikesta voi selvitä”

Juontaja ja toimittaja Katja Ståhl, 55, oli kolmekymppinen, kun hänellä todettiin masennus. Sairastumisen juurisyytä alettiin selvittää terapiassa, mistä alkoi purkautua odottamaton vyyhti: oli aika palata lasiseen lapsuuteen.

Blog
Ulla Siimes
”Hallituksen talouspolitiikka jyrää lasten ja nuorten hyvinvoinnin yli”

Hallituksen sote-järjestöjen avustusleikkaukset sysäävät vaikeassa tilanteessa olevat lapset, nuoret ja perheet hyvinvointialueiden ja kuntien valmiiksi kuormittuneille harteille.

Blog
Auli Laakso-Santavirta
”Uusi alkoholilaki on pelottava visio”

”Aikuisten alkoholin käyttö on läpi historian ollut riski lasten terveydelle ja turvallisuudelle, eikä tämä ole muuttunut vuosikymmenien aikana”, Satakunnan hyvinvointialueen lastenpsykiatrian ylilääkäri Auli Laakso-Santavirta sanoo.

Blog
janne takala
”Päihderiippuvaisten ihmisten läheisten kärsimys on unohdettu ja kallis kansatauti”

Vanhempien juomista peitellään leimautumisen pelossa, mikä voi johtaa ylisukupolviseen puhumattomuuden kulttuuriin ja haitallisten päihdetottumusten kierteeseen.

Tapahtumakalenteri

Clock

25.06.2024 - 28.06.2024

Location

Pori

Tulevia tapahtumia

Subtitle

SuomiAreena

25.06.2024 - 28.06.2024

SuomiAreena 2024

Tervetuloa SuomiAreenan paneeliimme Loppuuko lasinen lapsuus koskaan? Yksilön oikeudet ja yhteiskunnan vastuu. Asiantuntijat keskustelevat aiheesta Katja Ståhlin johdolla ti 25.6. klo 11-11.45.

Avaa tapahtuma
Tulevaisuusfoorumi: Yhteinen tulevaisuus - järjestöt osana päihde- ja riippuvuustyön palvelukenttää.

10.09.2024 - 10.09.2024

Tulevaisuusfoorumi 10.9.2024

Järjestölähtöisen päihdetyön kehittämistoiminnan järjestämässä Tulevaisuusfoorumissa tarkastellaan järjestöjä osana päihde- ja riippuvuustyön palvelukenttää.

Avaa tapahtuma

11.09.2024 - 11.09.2024

TUTKIMUStutuksi-tapaaminen: Mielenterveyskuntoutujien osallisuuden rakentuminen kouluympäristössä 

Päihde- ja mielenterveysjärjestöjen tutkimusohjelman (MIPA 2.0) järjestämässä TUTKIMUStutuksi-tapaamisessa Taina Heinonen...

Avaa tapahtuma