Ota yhteyttä
Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

20.03.2023 | Publication

Eri vuosikymmenillä syntyneet päihdehoidon asiakkaat

Julkaisun nimi:

Eri vuosikymmenillä syntyneet päihdehoidon asiakkaat

Tekijä:

Pitkänen, T. Tourunen, J. Kaskela, T.

Ingressi:

Eri vuosikymmenillä syntyneet päihdehoidon asiakkaat eroavat toisistaan esimerkiksi koulutustaustan ja rikoskäyttäytymisen osalta. Erot ovat esimerkkejä päihdehoidon asiakaskunnan muutoksesta.

Julkaisukieli:

Suomi

Julkaisutyyppi:

Ammatilliset lehdet

Julkaisuvuosi:

2016

Julkaisun tiedot:

Tiimi 1/2016, s. 26-27

Lyhyt kuvaus:

A-klinikkasäätiön rekisteritutkimuksen kohteena oli 10 898 henkilöä, jotka olivat asioineet päihdeongelman takia Järvenpään sosiaalisairaalassa, Kettutien A-poliklinikalla tai Arabianrannan päihdeklinikalla vuosina 1990–2009.

Tutkimuksen tuloksista selviää, että eri vuosikymmenillä syntyneet päihdehoidon asiakkaat eroavat toisistaan monella tavalla. Ensinnäkin nuoremmista, 1980-luvun jälkeen syntyneistä asiakkaista harvempi on suorittanut toisen asteen tutkinnon verrattuna vanhempiin, 1940–1960-luvuilla syntyneisiin asiakkaisiin. Myös vankeusrangaistuksiin tuomittujen osuus on suurempi nuorempien asiakkaiden kohdalla. Artikkelissa arvioidaan, että päihdehoidon toteuttamisesta on tullut yhä vaativampaa, koska asiakaskunta on heikommin kiinnittynyt yhteiskuntaan ja monien eri päihteiden käyttö on yleistynyt.

Asia-/Avainsanat: päihdehoito, rekisteritutkimus

Linkki julkaisuun:

https://tiedostot.a-klinikkasaatio.fi/tutkittua/Tiimi_116.pdf