Ota yhteyttä
Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

Kuntouttava työtoiminta

A-klinikkasäätiön kuntouttavassa työtoiminnassa voit kokeilla ja arvioida omaa jaksamista työelämässä. Kuntouttava työtoiminta parantaa mahdollisuuksiasi työllistyä ja hakeutua koulutukseen.
Kuntouttava työtoiminta. Ohjaaja pitää olkapäästä kiinni

Mitä kuntouttava työtoiminta on?

Kuntouttava työtoiminta on toisille lähellä työelämää ja toisille totuttelua työelämän perussääntöihin. Eritystä osaamista ei vaadita, oma kiinnostus ja asenne ratkaisee. Kuntouttava työtoiminta on kunnan tuottamaa sosiaalipalvelua työttömille työnhakijoille. Se perustuu lakiin kuntouttavasta työtoiminnasta. Kyseessä ei ole työsuhde.

Kenelle toiminta on tarkoitettu?

Työkykyä vahvistava palvelu on tarkoitettu pitkään työttöminä olleille, joilla on vaikeuksia löytää omaa paikkaansa työmarkkinoilla tai jotka tarvitsevat muita erityisiä työllistymisen tukitoimia.

Miten siihen pääsee mukaan?

Kuntouttavaan työtoimintaan hakeudut kertomalla toiveestasi joko TE-toimistossa tai sosiaalitoimistossa. Kuntouttavan työtoiminnan sopivuus tilanteeseesi arvioidaan kanssasi. Toiminnan sisältö vaihtelee hieman paikkakunnittain.

Jos työttömyys on pitkittynyt lain kuntouttavasta työtoiminnasta edellyttämällä tavalla, sinulla on oikeus ja myös velvollisuus osallistua aktivointisuunnitelman laadintaan. Se tehdään TE-palvelujen ja sosiaalitoimen kanssa. Suunnitelmassa kartoitetaan palvelutarpeesi ja tilanteesi. Tämän pohjalta mietitään yhdessä työllistymistä edistäviä palveluja. Jos et tulisi työllistymään tai sinulle ei voida tarjota työllistymistä edistäviä palveluja, voi vaihtoehtona olla kuntouttava työtoiminta.

Mistä toimeentulo rakentuu?

Osallistuessasi kuntouttavaan työtoimintaan olet oikeutettu työttömyysetuuteen tai toimeentulotukeen. Tämän lisäksi jokaiselta työtoimintapäivältä saa 9 euroa kulukorvausta, matkakorvauksen ja maksuttoman lounaan. Kuntouttava työtoiminta ei ole työsuhde, joten työssäoloehto ja työeläke eivät siinä kerry. Osallistumisen aikana työnhaku pysyy kuitenkin voimassa.

Kunta järjestää kuntouttavaan työtoimintaan osallistuvalle tapaturmavakuutuksen. Se kattaa työssä ja työmatkalla tapahtuneet tapaturmat ja niistä aiheutuvat hoitokulut. Työtoiminnassa sovelletaan työturvallisuuslakia.

Kuntouttava työtoiminta Salossa

Salon alueella on kaksi matalan kynnyksen toimintakeskusta, Rysä ja Vaihtoehto, joissa kaikissa on kuntouttavan työtoiminnan paikkoja. Toimintakeskuksissa työskentelevät A-klinikkasäätiön ohjaajat, jotka ohjaavat ja opastavat sinua mielellään kaikissa mieltä askarruttavissa asioissa. Toimintakeskus tarjoaa mielekästä tekemistä ja yhteisön, johon kaikki ovat tervetulleita. Päihteetön, yhteisöllinen paikka antaa mahdollisuuden uusien toimintamallien oppimiseen ja omien voimavarojen löytämiseen. 

Toimintakeskuksissa on monipuolisesti kuntouttavaa työtoimintaa:

Salossa tarjoamme myös sosiaalisen kuntoutuksen ryhmiä kysynnän mukaan.

Paluu arkeen-ryhmä

Kohderyhmänä ovat asiakkaat, jotka kaipaavat tukea arjenhallintaan, toimintaa ja rytmiä arkeen, vuorovaikutustaitojen sekä ryhmässä toimimisen taitojen harjoittelua. Ryhmä kokoontuu kahtena päivänä viikossa neljä tuntia kerrallaan. Osallistujille tarjotaan aamiainen tai lounas. Ryhmä toimii nonstop-periaatteella ja on kestoltaan kolme kuukautta. Ryhmän tavoitteena on vahvistaa henkilön hyvinvointia, tukea päihteettömyyttä ja edistää hänen jatkopolkuja. Ryhmäläisillä on mahdollisuus työvalmentajan yksilöllisiin ohjauksiin.

Pysy mukana -ryhmä

Kohderyhmänä ovat kohti työelämää tai opiskelua tähtäävät noin 25–35-vuotiaat asiakkaat, joilla on halu työllistyä, mutta jotka tarvitsevat vielä tukea mm. elämänhallintaongelmien ratkaisemisessa, työelämätaitojen opettelussa ja itseohjautuvuudessa. Ryhmä kokoontuu kahtena päivänä viikossa neljä tuntia kerrallaan. Osallistujille tarjotaan aamiainen tai lounas.

Ryhmässä parannetaan asiakkaiden digiosaamista, vahvistetaan asiakkaan omia voimavaroja, luottamusta omiin työelämätaitoihin ja motivaatiota työuralle/opintoihin. Ryhmäläisillä on mahdollisuus työvalmentajan yksilöllisiin ohjauksiin.

Molempiin ryhmiin osallistuttiin kuntouttavan työtoiminnan sopimuksella.

Toimintakeskuksiin voit tulla aukioloaikoina, lähetettä ei tarvita. Kaikki palvelut ovat käytössäsi, kun liityt toimintakeskuksen kävijäyhdistyksen jäseneksi.

Toimintakeskuksemme

Toimintakeskus Rysä
Rysä
Location
Kirkkorinne 5, 24800, Salo

Ylläpidämme Halikossa sijaitsevaa toimintakeskusta kävijäyhdistys Rinne-Sumppu ry:n kanssa. Avoinna ma–to klo 8–15, pe klo 8–14

Vaihtoehto toimintakeskus Salossa
Vaihtoehto
Location
Kaivokatu 4, 24100, Salo

Ylläpidämme toimintakeskusta kävijäyhdistys Vaihtoehto 90 ry:n kanssa. Avoinna ma-pe klo 8–16.

Lisätietoja

Kaisa Kirjavainen

Kaisa Kirjavainen

vastuuohjaaja

040 353 8134

Sähköposti

Heli Konkola

kuntouttavan työtoiminnan koordinaattori

0443424075

Sähköposti

Rosa Helin

kuntouttavan työtoiminnan ohjaaja

045 6579 681

Sähköposti

Petri Nurmio

kuntouttavan työtoiminnan ohjaaja

045 6576 134

Sähköposti

Eeva Riistamäki

työvalmentaja

0406529566

Sähköposti

Elina Vesa

Elina Vesa

kuntouttavan työtoiminnan ohjaaja

045 636 5256

Sähköposti