Kutsumme perherauhanturvaajia mukaan kampanjaan

Suomeen julistettiin lauantai-iltana perherauha. Samalla kellonlyömällä julkaistiin Perherauhan julistus -kampanjasivut, jotka kokoavat yhteen alan järjestöt perherauhanturvaajiksi. Määrä kasvaa koko ajan, tervetuloa mukaan!

Image
Perherauhan julistus

Perherauhan julistuksen ideoi A-klinikkasäätiön Lasinen lapsuus -työ ja Helsingin kaupungin lähisuhdeväkivallan ehkäisytyöryhmä. Julistuksen lausui näyttelijä Tommi Korpela ja se sai lauantai-iltana 4.4. ensiesityksensä MTV3-kanavalla.

Haluamme perherauhan julistuksella kiinnittää huomiota lasten, nuorten ja perheiden tilanteeseen poikkeusaikana. Koulujen ja päiväkotien sulkeminen, taloushuolet, terveydelliset uhat ja ylipäätään perheiden jaksaminen on nyt koetuksella. Tämä lisää ahdistusta ja jännitteitä monessa kodissa. Alkoholinkäyttö on siirtynyt koteihin ravintoloiden ja baarien sulkeuduttua. Huoli lasten turvattomuuden lisääntymisestä on yhteinen”, painottaa Lasisen lapsuuden projektipäällikkö Minna Ilva.

Julistuksen ensiesityksen yhteydessä avautuivat kampanjan verkkosivut. Ne kokoavat yhteen kaikki perherauhanturvaajat, jotka tarjoavat matalan kynnyksen apua, jos perherauha rikkoutuu. Sivustolla voi ilmoittautua mukaan perherauhanturvaajaksi.

Koronavirusepidemiasta johtuva eristyspakko voi ajaa monet perheet tilanteeseen, jossa hätä omasta tai lähimmäisen hyvinvoinnista on erittäin suuri, mutta avun löytäminen entistäkin haastavampaa. Kampanjasivustolta avunetsijä löytää helposti ja keskitetysti ne tahot, joilla on tarjota tukea, apua ja palveluita juuri nyt poikkeustilan aikana.

Moni järjestö, kunta, seurakunta ja muu toimija on reagoinut nopeasti poikkeusolojen tuomiin haasteisiin. Päivystyspuhelimia, nettichatteja ja muita tukimuotoja on lisätty ja rakennettu mahdollisimman monen ihmisen saataville lyhyessä ajassa. Minna Ilvan viesti organisaatioille on ytimekäs:

”Kutsumme avuntarjoajia perherauhanturvaajiksi.”

Julistus on katsottavissa sivustolla, ja sieltä löytyvät myös julistuksen ruotsin-, pohjois-saamen-, englannin-, venäjän- ja arabiankieliset käännökset. Lasinen lapsuuden ja Helsingin kaupungin lisäksi kampanjan mahdollistamisessa on mukana Alko osana alkoholihaittojen ennalta ehkäisemiseksi tehtävää vastuullisuustyötä.

Löydät perherauhan julistuksen ja ohjeet organisaatiosi ilmoittamiseksi perherauhanturvaajaksi osoitteesta perherauhanjulistus.fi.

Muokattu viimeksi 07.04.2020.

Tiimi-lehti

Tilaa Tiimi-lehti kotiin tai työpaikalle!

Auta meitä saamaan päihdetyölle mahdollisimman paljon näkyvyyttä. Tilausmaksu on vain 25 euroa vuodessa, ja sillä saat painetun lehden suoraan kotiisi tai työpaikallesi viisi kertaa vuodessa.

Ovatko osoite- tai laskutustietosi muuttuneet? Päivitä tietosi tästä

Tilaa Tiimi-lehti