Ota yhteyttä
Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

Lapsiperheiden päihdepalvelut -LapsYTY osahanke

LapsYTY-osahanke

Päihdepalveluja käyttävien perheiden kokemukset ja elämäntilanne

Tutkimusryhmä toteutti haastattelututkimuksen ”Päihdepalveluja käyttävien perheiden näkökulma”. Tutkimus liittyy professori Marja-Leena Perälän (THL) johtamaan ”Lasten ja perheiden palvelut ja niiden johtaminen” -hankkeeseen (LapsYTY), jonka ohjausryhmässä Tuuli Pitkänen on toiminut vuodesta 2008 alkaen.

LapsYTY-hankkeessa toteutettiin postikysely pienten lasten vanhemmille. Koska paljon palveluja käyttävillä vanhemmilla ei aina ole voimavaroja vastata postikyselyyn, päätettiin tiedonkeruuta täydentää päihdepalveluja käyttävien vanhempien haastatteluilla. Osatutkimuksessa haastateltiin 34 sosiaalisairaalan potilasta, joilla oli alle 9-vuotiaita lapsia.

Tutkimusryhmä on osallistunut lisäksi LapsYTY-hankkeeseen liittyvän päihdehoitoyksikköjen työntekijöille suunnatun kyselytutkimuksen toteuttamiseen. Raportissa (2014) vanhempien päihdeongelmia on käsitelty vanhempien sekä päihdepalvelutyön tekijöiden näkökulmasta. Tutkimustuloksia on lisäksi julkaistu mm. Lapsiperheiden Hyvinvointi 2014-kirjassa sekä Tiimi-, Neuvola- ja Premissi -lehdissä.

Julkaisuja

Hankkeesta on ilmestynyt useita julkaisuja. Ajankohtaisen listauksen löydät tutkimusjulkaisutietokannasta 

Lisätietoja hankkeesta

Teemu Kaskela

Teemu Kaskela

tutkija

Sähköposti

Myös Tuuli Pitkänen toimi hankkeen tutkijana.