Ota yhteyttä
Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

Koulutukset esihenkilöille

Ota puheeksi päihteet ja riippuvuudet työelämässä -koulutus on suunnattu esihenkilöille ja kaikille, jotka edistävät työntekijöiden hyvinvointia ja työkykyä. Koulutus antaa valmiudet avoimeen keskustelukulttuuriin, tunnistamaan päihde- ja riippuvuushaittoja sekä ottamaan asia puheeksi mahdollisimman varhain.

Ota puheeksi päihteet ja riippuvuudet työpaikalla -koulutus

Ota puheeksi päihteet ja riippuvuudet työpaikalla -koulutuksen tavoitteena on helpottaa päihteiden käytön ja rahapelaamisen puheeksiottamista työpaikoilla, parantaa työyhteisön työhyvinvointia ja hallita kustannuksia.


Koulutus auttaa esihenkilöä kehittämään avointa keskustelukulttuuria, tunnistamaan päihdehaittoja ja ottamaan asia puheeksi ajoissa. Varhainen välittäminen on työnantajan ja työyhteisön etu.


Päihteiden käytön vähentäminen on tutkitusti vaikuttava tapa parantaa työyhteisöjen työhyvinvointia. Sen avulla voidaan myös saada kustannussäästöjä työpaikalla. Hyödyt ovat moninaiset: työn laatu varmistuu, työprosessit tehostuvat ja työpaikan konfliktit vähenevät.Koulutuksen hinta alkaen 350 € (alv 0 %) ja kesto noin 2 tuntia.

Miksi, miten ja kenelle?

Miksi?

 

Työyhteisön hyvinvointi: Koulutus edistää työyhteisön hyvinvointia tarjoamalla osallistujille valmiuksia käsitellä päihde- ja riippuvuusaiheita ja tukea työntekijöiden hyvinvointia.
Ennaltaehkäisevä työ: Osallistujat oppivat varhaisen puuttumisen merkityksen ja saavat käytännön työkaluja ennaltaehkäisevään työhön, mikä voi vähentää päihdeongelmista johtuvia ongelmia työyhteisössä.
Riskien hallinta: Koulutus auttaa yrityksiä hallitsemaan riskejä, jotka liittyvät päihteiden ja riippuvuuksien vaikutuksiin työympäristössä.
Tuottavuuden säilyttäminen: Päihdeongelmiin puuttuminen varhaisessa vaiheessa voi auttaa säilyttämään työntekijöiden tuottavuuden ja vähentämään sairauspoissaoloja.

 

Miten?

 

Voit tilata meiltä koulutuksen lähiopetuksena, mutta se voidaan toteuttaa myös etänä Teamsin välityksellä. Koulutuksen kesto on noin 2 tuntia. Ota puheeksi päihteet ja riippuvuudet työpaikalla -koulutuksen lisäksi voit tilata lisäpalveluna työpajatyöskentelyn, jossa on mahdollisuus työstää organisaation päihdeohjelmaa.

 

Kenelle?

 

Ota puheeksi päihteet ja riippuvuudet työelämässä -koulutus on suunnattu esihenkilöille ja kaikille, jotka edistävät työntekijöiden hyvinvointia ja työkykyä.

Lisätietoja

Camilla Metsäranta

Addiktiot ja työelämä -yksikön päällikkö

0504498161

Sähköposti