Tiimi 1/2019

Tiimi on päihdetyön erikoislehti, joka seuraa päihdepolitiikan, -hoidon, -ehkäisyn ja tutkimuksen ajankohtaisia ilmiöitä, kehityssuuntia ja tapahtumia. Tiimi ilmestyy viisi kertaa vuodessa ja sen painos on 2 300 kappaletta.

PDF-lehti: 

Aivot heittävät hyvällä tavalla kuperkeikkaa, kun elämässä jokin tärkeä palanen muuttuu. Aivan kuten koiranpennun uutena emäntänä bongaan aiempaa valppaammin kaikki rekut, A-klinikkasäätiön tuoreena viestintäpäällikkönä kiinnitän huomiota siihen, mihin alkoholi on uinut arjessani.

Korvaushoitokäytäntöjä on myös jatkuvasti kehitettävä lääketieteellisenä riippuvuussairauden hoitona. Erityisesti täytyy parantaa psykososiaalisten hoitojen saatavuutta kaikissa potilasryhmissä ja vähentää hoidon lääkekeskeisyyttä.

Suosittujen miestaiteilijoiden elämä ei ole ollut ruusuilla tanssimista eliniän odotteen ja terveyden suhteen. Professori Greg Hall kävi läpi Rolling Stone -lehden listan sadasta kaikkien aikojen parhaaksi nimetystä artistista ja bändistä. Listalla oli 252 muusikkoa ja heistä 82 oli menehtynyt. 

Muuta Tiimissä 1/2019:

Mitä jäljelle jää: kun läheinen kuolee päihteisiin, onko sitä lupa surra?

Sisko ja sen veli: Minna on käsitellyt pitkään veljensä kuolemaa alkoholiriippuvuuteen

Työ & tekijä: Antti Kervinen tuo sosiaalista sirkusta päihdetyön välineeksi

Huumehaittojen vähentäminen Euroopan populistien silmätikkuna

Tutkittua:
Halu elää terveellisesti syö nuorten kiinnostusta alkoholinkäyttöön

Tieteen kentiltä:
Stressaantuneisuus yhteydessä hoidon keskeyttämiseen
Uusi laki oikeuttaa rahapelihaittojen ehkäisyä

Kirjat:
Hengen voimalla (Tapani Ruokanen: Kun huumeet tulivat Helsinkiin – Vihreän Keitaan tarina)
Elämää odotusarvoilla (Antti Kivimäki: Odotusarvoisesti sinun)
Yksilöjen Y-sukupolvi (Mikko Piispa: Yhdeksän sanaa Y-sukupolvesta) 

Lyhyesti

Henkireikä: Risto Nieminen


Pieni pyyntö sinulle

Olemme vieneet Tiimin kaikki jutut luettavaksi maksutta verkkoon saadaksemme mahdollisimman paljon näkyvyyttä päihdetyön asioille. Lisätulot auttaisivat meitä tekemään entistä parempaa lehteä. Siksi pyydämme, että tilaisit Tiimin printtiversion. Tilausmaksu on vain 25 euroa vuodessa, ja sillä saat painetun lehden suoraan kotiisi tai työpaikallesi viisi kertaa vuodessa.

Tiimi-lehden tilauslomake