Tiimi-lehti

Tiimi on päihdetyön erikoislehti, joka seuraa päihdepolitiikan, -hoidon, -ehkäisyn ja tutkimuksen ajankohtaisia ilmiöitä, kehityssuuntia ja tapahtumia. Tiimi ilmestyy viisi kertaa vuodessa ja sen painos on 2 300 kappaletta.

Uusin Tiimi-lehti

Tiimi 5/2019

Tiimi on päihdetyön erikoislehti, joka seuraa päihdepolitiikan, -hoidon, -ehkäisyn ja tutkimuksen ajankohtaisia ilmiöitä, kehityssuuntia ja tapahtumia. Tiimi ilmestyy viisi kertaa vuodessa ja sen painos on 2 300 kappaletta.

PDF-lehti: 

Kansainväliset projektit ovat muutakin kuin negatiivisia mielikuvia. Ne tuottavat parhaimmillaan konkreettisia ja pitkäkestoisia tuotoksia ja tuloksia, joita voi hyödyntää niin kotimaisella kuin kansainvälisellä järjestökentällä.

Huoli tukea tarvitsevasta läheisestä sekä päihde- ja mielenterveyspalvelujen epäkohdat kuormittavat omaisten hyvinvointia.

Myös sosiaalialalla työn epäkohtien paljastamiseen liittyy vaientamista ja vaikenemista, kertoo Laura Tiitisen väitöskirja. Oikeustieteilijä Kimmo Nuotio ehdottaa toisenlaista lähestymistapaa: entä jos ei syytettäisi ketään

Kansanterveysjärjestöt ja kuluttajajärjestöt ovat napit vastakkain alkoholiteollisuuden kanssa siitä, pitääkö tuotetiedot olla näkyvissä alkoholijuomien pakkauksissa.

Tutkija Riitta Granfelt on tehnyt pitkän työuran tuodakseen esille yhteiskunnan marginaaleissa elävien ihmisten kokemuksia.

"Luonnossa on hyvä tuntea itsensä pieneksi." Minna Hietakangas pohtii elämänsä henkireikiä.

"Teemat sommittelevat kauniinkarmivan tarinan siitä, kuinka maailma muuttuu", kirjoittaa Pekka Pakarinen arviossaan Hanna-Riikka Kuisman romaanista Kerrostalo.

"Kirja antaa hyvää pohjaa jatkaa ihmisarvo- ja -oikeuspohdintaa", kirjoittaa Teemu Tiensuu arviossaan Veikko Launiksen kirjasta Ihmisarvo.

A-klinikkasäätiön Dopinglinkin kansainvälinen yhteistyö on auttanut saamaan uusinta tutkimustietoa, mahdollistanut keskustelut huippuasiantuntijoiden kanssa ja poikinut luentokutsuja konferensseihin.

Palstalla referoidaan päihdealan tieteellisiä tutkimuksia.

Noin 5 000 suomalaiselle on tehty apteekkisopimus. Se estää lääkkeiden väärinkäyttöä ja tuo säännöllisyyttä potilaiden arkeen. Apteekkisopimusta voitaisiin hyödyntää enemmänkin.

Naisten tarpeet päihdehoidossa ovat erilaisia kuin miesten tarpeet. Monet naiset näyttäisivät hyötyvän naiserityisestä päihdehoidosta.

Substituutio-teoria tai -hypoteesi on ollut iät ajat yksi päihdekeskustelun kiistanaiheita. Sen perusajatuksen voi kiteyttää kannabiksen osalta kysymykseen, korvaako kannabiksen käyttö yksilön alkoholin käytön.

Tupakoinnin seuraukset päihdepotilaalle ovat erilaiset kuin vaikkapa päihdetyöntekijälle. Päihteidenkäyttäjän tupakkahaitat voivat olla jopa suuremmat.

Pieni pyyntö sinulle

Olemme vieneet Tiimin kaikki jutut luettavaksi maksutta verkkoon saadaksemme mahdollisimman paljon näkyvyyttä päihdetyön asioille. Lisätulot auttaisivat meitä tekemään entistä parempaa lehteä. Siksi pyydämme, että tilaisit Tiimin printtiversion. Tilausmaksu on vain 25 euroa vuodessa, ja sillä saat painetun lehden suoraan kotiisi tai työpaikallesi viisi kertaa vuodessa.

Tiimin tilauslomake