Hankkeet ja toiminnot

Palvelumme verkossa ja kasvokkain rakentavat turvaverkkoja haavoittuvimmille. Tarjoamme ammattilaisille työkaluja ja tuotamme tietoa päihde- ja mielenterveyspalveluiden kehittämiseen. 

Verkkopalvelumme tavoittavat kuukausittain noin 350 000 kävijää. Päihdelinkki on Suomen suurin verkkopalvelu päihteistä, pelaamisesta ja muista riippuvuuksista. Muita verkkopalvelujamme ovat esimerkiksi NuortenlinkkiDopinglinkki ja VarjomaailmaPeluuri tarjoaa apua peliongelmiin ja tuottaa tietoa pelihaitoista. Peluurin tuotamme yhdessä Sininauhaliiton kanssa.

Kohtaamme ihmisiä myös kasvokkain niin vertaisryhmissä, matalan kynnyksen tapaamispaikoissa kuin kadulla. Helsingin Hakaniemessä toimiva Osis kohtaa huumemaailmassa eläviä ihmisiä ja kannustaa heitä vertaisena toimimiseen niin itsenäisesti kuin ammattilaisen rinnalla. Völjy tarjoaa huumeita käyttäville ihmisille päivätoimintaa ja asumisen tukea Tampereella. Etsivää työtä kadulla tekevä Katuklinikka toimii Helsingissä, Tampereella ja Oulussa.

Digipalveluistamme ammattilaiset löytävät työkaluja omaan työhönsä. Meillä on vahva osaaminen ja pitkät perinteet tutkimuksen saralla: tuotamme luotettavaa tietoa päihde- ja mielenterveyspalvelujen kehittämiseen. Toimintamme rahoitetaan pääasiassa Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskuksen (Stea) avustuksilla.