Mitä teemme

Palvelumme verkossa ja kasvokkain rakentavat turvaverkkoja haavoittuvimmille. Tarjoamme ammattilaisille runsaasti työkaluja ja tuotamme tietoa päihde- ja mielenterveyspalveluiden kehittämiseen. Yhteiskunnallinen vaikuttaminen kuuluu säätiön perustehtäviin. 

Verkkopalvelumme auttavat tarjoamalla esimerkiksi tietoa, neuvontaa ja vertaistukea. Ne tavoittavat kuukausittain 432 000 yksilöityä kävijää. Päihdelinkki on Suomen suurin verkkopalvelu päihteistä, pelaamisesta ja muista riippuvuuksista. Muita verkkopalvelujamme ovat esimerkiksi NuortenlinkkiDopinglinkki ja Varjomaailma. Peluuri tarjoaa apua peliongelmiin sekä tuottaa ja välittää tietoa pelihaitoista. Peluurin tuotamme yhdessä Sininauhaliiton kanssa.

Kohtaamme ihmisiä myös kasvokkain niin vertaisryhmissä, matalan kynnyksen tapaamispaikoissa kuin kadulla. Helsingin Hakaniemessä toimiva Osis kohtaa huumemaailmassa eläviä ihmisiä ja kannustaa heitä vertaisena toimimiseen niin itsenäisesti kuin ammattilaisen rinnalla. Völjy tarjoaa huumeita käyttäville ihmisille tekemistä ja asumisen tukea Tampereella. Etsivää työtä kadulla tekevä Katuklinikka toimii Helsingissä, Tampereella ja Oulussa.

Digipalveluistamme ammattilaiset löytävät erilaisia työkaluja omaan työhönsä. Meillä on vahva osaaminen ja pitkät perinteet tutkimuksessa, jonka avulla tuotamme luotettavaa tietoa päihde- ja mielenterveyspalvelujen kehittämiseen. Toimintamme rahoitetaan pääasiassa Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskuksen (Stea) avustuksilla. A-klinikkasäätiön toimitusjohtaja on Olavi Kaukonen, valtiotieteiden tohtori ja sosiaalityön dosentti. 

A-klinikka Oy tuottaa hoitopalveluja

A-klinikkasäätiö omistaa A-klinikka Oy:n, joka tuottaa päihde- ja mielenterveyspalveluja kunnille, kuntayhtymille, työterveyshuoltoon, yrityksille ja yksityisasiakkaille. Se tekee yhteistyötä noin 150 kunnan kanssa. A-klinikka Oy:llä on Yhteiskunnallinen yritys -merkki ja Avainlippu-tunnus. A-klinikka Oy:n kotisivuille siirryt tästä.

A-klinikkasäätiölle ja A-klinikka Oy:lle on myönnetty yhteinen SHQS-laaduntunnustus. Laatujärjestelmään kuuluu ulkoisten auditointien lisäksi esimerkiksi se, että henkilöstö tekee vuosittain itsearviointeja. Laatutyötä suunnitellaan ja kehitetään A-klinikkasäätiö-konsernissa yhdessä. Lisää laaduntunnustuksesta kerrotaan täällä.

A-klinikkasäätiön strategia 2020–2023

Visio

Päihde- ja mielenterveysongelmat ja niihin liittyvä eriarvoisuus vähenevät.

Missio

Tuemme erityisesti haavoittuvassa asemassa olevien ihmisten osallisuutta ja sitä edistävää yhteiskunnallista päätöksentekoa. 

Kehitysohjelmat

A-klinikkasäätiöllä on strategiakaudella 2020–2023 kolme kehitysohjelmaa:

  1. Päihdetyön muutokset

  2. Osallisuus ja toimintakyvyn edistäminen 

  3. Lapsen oikeudet ja läheistyö