Mitä teemme

Palvelumme verkossa ja kasvokkain rakentavat turvaverkkoja haavoittuvimmille. Tarjoamme ammattilaisille runsaasti työkaluja ja tuotamme tietoa päihde- ja mielenterveyspalveluiden kehittämiseen. Yhteiskunnallinen vaikuttaminen kuuluu säätiön perustehtäviin. 

Verkkopalvelumme auttavat tarjoamalla esimerkiksi tietoa, neuvontaa ja vertaistukea. Päihdelinkki on Suomen suurin verkkopalvelu päihteistä, pelaamisesta ja muista riippuvuuksista. Muita verkkopalvelujamme ovat esimerkiksi NuortenlinkkiDopinglinkki ja Varjomaailma. Peluuri tarjoaa apua peliongelmiin sekä tuottaa ja välittää tietoa pelihaitoista. Peluurin tuotamme yhdessä Sininauhaliiton kanssa.

Kohtaamme ihmisiä myös kasvokkain niin vertaisryhmissä, matalan kynnyksen tapaamispaikoissa kuin kadulla. Helsingin Hakaniemessä toimiva Osis kohtaa huumemaailmassa eläviä ihmisiä ja kannustaa heitä vertaisena toimimiseen niin itsenäisesti kuin ammattilaisen rinnalla. Völjy tarjoaa huumeita käyttäville ihmisille päivätoimintaa ja asumisen tukea Tampereella. Etsivää työtä kadulla tekevä Katuklinikka toimii Helsingissä, Tampereella ja Oulussa. Etsivää nuorisotyötä teemme Salossa ja Turussa.

Digipalveluistamme ammattilaiset löytävät erilaisia työkaluja omaan työhönsä. Meillä on vahva osaaminen ja pitkät perinteet tutkimuksen saralla: tuotamme luotettavaa tietoa päihde- ja mielenterveyspalvelujen kehittämiseen. Toimintamme rahoitetaan pääasiassa Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskuksen (Stea) avustuksilla. A-klinikkasäätiön toimitusjohtaja on valtiotieteiden tohtori ja sosiaalityön dosentti Olavi Kaukonen