Jukka Koskelo

"Työskentelen Dopinglinkissä, joka on Suomen ainoa kuntodopingin käyttäjille ja heitä kohtaaville ammattilaisille suunnattu palvelu. Terveysneuvontaa tehdessämme eri aineiden haittavaikutuksista pitää olla perillä. Uusia kuntodopingiin käytettäviä aineita tulee koko ajan, ja niistä täytyy pitää itsensä ajan tasalla."

Image
Jukka Koskelo

Mitä teet työksesi?

Työskentelen kehittämiskoordinaattorina Dopinglinkissä, joka on Suomen ainoa kuntodopingin käyttäjille ja heitä kohtaaville ammattilaisille suunnattu palvelu. Kuntodoping on kilpa- ja huippu-urheilun ulkopuolista dopingin käyttöä. Dopinglinkissä teemme kuntoilun antidopingtyötä ja siihen liittyvää terveysneuvontaa.

Kuntodoping on teemana laaja. Joudumme miettimään, mitä kuntodoping on ilmiönä ja keihin kaikkiin se vaikuttaa. Eri aineiden haittavaikutuksista pitää olla perillä. Uusia kuntodopingiin käytettäviä aineita tulee koko ajan, ja niistä täytyy pitää itsensä ajan tasalla. Koulutamme kuntodopingin käyttäjiä kohtaavia eri alojen ammattilaisia kuntodopingista ja heille tehdään heidän tarpeidensa mukaisia koulutuspaketteja. Erikseen pitää miettiä sekin, miten kuntodopingin käyttäjille on viisasta viestiä kuntodopingista.

Tällä hetkellä työllistää etenkin Dopinglinkin kansainvälinen yhteistyö. Koordinoimme yhtä EU-rahoitteista hanketta ja toisessa olemme mukana. Lisäksi työllistävät erilaiset tapahtumat, kuten konferenssit, seminaarit ja messut. Dopinglinkille tärkeimmät vuosittaiset yleisötapahtumat ovat Fitness-messut ja muut kehonkulttuuriin ja liikuntaan liittyvät tapahtumat.

Mistä innostut työssäsi?

Uusien juttujen kehittämisestä. Esimerkkinä tulee mieleen verkkokoulutukset ja tapahtumat. Millä idealla mihinkin tapahtumaan kulloinkin osallistutaan ja keksittäisiinkö jotain uutta, jota voitaisiin kokeilla.

Jos voisit ottaa elämääsi yhden uuden harrastuksen, mitä harrastaisit?

Öljyvärimaalausta. Siitä olen haaveillut pitkään ja siihen olisi vaikka mitä ideoita.