Sähköiset palvelut – Aina lähellä

A-klinikkasäätiön sähköiset palvelut – Aina lähellä. Tarjoamme tietoa, testejä, neuvontaa, keskustelua ja koulutusta.

Tavoitteena on kansalaisten sekä päihde- ja riippuvuusasioita työssään kohtaavien ammattilaisten tukeminen ongelmien ehkäisyssä ja vähentämisessä.

Tälle sivulle pääset osoitteella www.ainalähellä.fi.

Päihteet ja riippuvuudet

Päihdelinkki

Luotettavaa tietoa, tukea ja neuvontaa päihteistä ja riippuvuuksista. Suunnattu kaikille kansalaisille, sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille, medialle ja tutkijoille. Antaa voimavaroja päihteidenkäytön hallintaan.

KokeNet

Kysymyksiin alkoholin ongelmakäytöstä, peliriippuvuudesta ja mielenterveysongelmista vastaavat toipuneet ja läheiset koulutetut kokemusasiantuntijat. Kysyä voi omasta tai läheisen tilanteesta.

Vinkki.info

Ajantasaista ja luotettavaa tietoa huumeiden käyttöön liittyvien terveyshaittojen vähentämisestä. Suunnattu huumeidenkäyttäjille sekä huumeita käyttävien ihmisten parissa työskenteleville ammattilaisille.

Se on veressä

Luotettavaa tietoa ja ohjeita C-hepatiitista. Suunnattu C-hepatiittitartuntaa epäileville, tartunnan saaneille ja heidän läheisilleen sekä sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille.

A-klinikka.fi

A-klinikka.fi palvelee henkilöasiakkaita, päihdetyön ammattilaisia ja yhteistyökumppaneita sekä antaa tietoa A-klinikkasäätiön ja sen omistaman A-klinikka Oy:n toiminnasta.

Lapset ja nuoret

Lasinen lapsuus

Lasinen lapsuus -sivusto tarjoaa perustietoa vanhempien päihteidenkäytön lapsille aiheuttamista haitoista. Suunnattu lapsia ja nuoria työssään kohtaaville ammattilaisille.

Varjomaailma

Verkkopalvelu aikuisten juomisesta huolissaan oleville nuorille. Tarjolla on neuvontaa ja tietoa, mahdollisuus vaihtaa kokemuksia sekä osallistua ammattilaisten ohjaamiin nettivertaisryhmiin.

Nuortenlinkki

Nuorille suunnattu verkkopalvelu, jonka tavoitteena on päihteiden liikakäytön ehkäisy ja siihen liittyvä elämänhallinnan tukeminen. Tietoa, testejä, neuvontaa ja vertaiskeskustelua.

Dopingaineet

Dopinglinkki

Dopinglinkin verkkopalvelussa on tutkittua ja ajankohtaista tietoa dopingaineista, ravitsemuksesta ja liikunnasta. Neuvontapalvelussa voi kysyä kuntoilijoiden dopingaineiden käytöstä.

Rahapelaaminen

Peluuri

Peluuri vähentää pelihaittoja tarjoamalla sähköisiä tuki-, ohjaus-, ja neuvontapalveluja pelaajille, läheisille ja työssään pelihaittoja kohtaaville. Peluurin omistavat A-klinikkasäätiö ja Sininauhaliitto.

Ammattilaiset ja päihde- ja riippuvuustyöntekijät

Ota puheeksi

Ota puheeksi alkoholi -verkkokurssi on suunnattu perusterveydenhuollon ja sosiaalityön ammattilaisille ja opiskelijoille sekä alkoholin ongelmakäyttöä työssään kohtaaville. Ilmainen kurssitus toteutetaan työyhteisöittäin tai opintoryhmissä.

Ota puheeksi päihteet työpaikalla -verkkokurssi on suunnattu työpaikkojen esimiehille oman henkilöstön johtamiseen päihdehaittojen ehkäisemiseksi ja vähentämiseksi työyhteisössä. Ilmainen kurssitus toteutetaan työyhteisöittäin. 

Tietopuu

Päihde- ja mielenterveystyön kehittämisen tieto- ja tukipankki ammattilaisten käyttöön. Sivusto tarjoaa monipuolisen tutkimustiedon lisäksi tietoa kehittämisestä ja arvioinnista.