Völjy-toiminta

Völjy tarjoaa huumeita käyttäville ihmisille tekemistä ja toimintaa sekä asumisen tukea Tampereella. 

Völjy on avoinna maanantaisin, tiistaisin, torstaisin ja perjantaisin klo 12–15.30. Tiistaisin kokoontuu kyökkiryhmä. Kerran kuussa järjestetään retkipäivä ja naisten oma ryhmä. Vaihtuvan kuukausiohjelman saat paperisena Völjystä, pyytämällä sähköpostiisi tai Völjyn Facebook-sivuilta. Aukioloaikoina voi hakea apua myös asumisen tukeen liittyvissä asioissa. Tuu Völjyyn!

Asumisen tukea voi hakea ottamalla yhteyttä Völjyyn. Völjystä tehdään kotikäyntejä asiakkaiden tarpeiden mukaan ja tuetaan itsenäisessä asumisessa sekä kodin ja asumiseen liittyvien asioiden hoitamisessa. Yhteistyötä tehdään tarvittaessa sosiaalitoimen ja vuokranantajien kanssa. 

Toimintaan ja asumisen tukeen voi hakeutua anonyymisti. Asiakkailta kerätään ainoastaan nimimerkki ja tieto syntymävuodesta.

Völjyn kolmen ensimmäisen toimintavuoden aikana järjestettiin työntekijöiden ja yhteistyötahojen kanssa työpajoja, joissa tarkasteltiin haittoja vähentävän työn hyviä käytäntöjä ja sanoitettiin asiakastyössä tapahtuvaa vuorovaikutusta. Asiakastyön kokemuksia on julkaistu hankkeen tuottamassa Haittoja vähentävän työn oppaassa.

Völjyn toimintaa rahoittaa sosiaali- ja terveysministeriö Veikkauksen tuotoilla.

Völjyn yhteystiedot

Hanketta rahoittaa sosiaali- ja terveysministeriö Veikkauksen tuotoillaSumeliuksenkatu 13 A 4, 33100 Tampere

Anne Ovaska, kehittämiskoordinaattori, puh. 040 6532 704
Mika Vartia, kehittämissuunnittelija, puh. 040 1261 993
Pasi Korhonen, kehittämissuunnittelija, puh. 040 1259 957
Elina Autio, projektisuunnittelija, NEA-hanke (Naiserityisyys asunnottomuustyössä), puh. 045 1393 963

sähköpostiosoitteet: etunimi.sukunimi@a-klinikka.fi

www.a-klinikka.fi/voljy

Völjy-hankkeen (2014-2016) päätösseminaari

Kolmivuotisen Völjy-hankkeen päätösseminaari pidettiin 27.10.2016. Seminaariin osallistui 150 henkilöä – kiitos kaikille osallistuneille!

Päivän teemana oli Avun saattaminen huono-osaisuuden notkelmiin ja avun vastaanottamisen haasteet. Teemaa käsiteltiin yhteiskunnan, yksilön ja työyhteisön näkökulmista. Tamperelainen Legioonateatteri esitti Völjyn asiakkaiden tarinoista kootun esityksen Hallittu huumaus.

Tutustu Legioonateatterin esitykseen ja seminaarin luentomateriaaleihin: