Street-hanke

Street-hanke tarjoaa huumeita pistämällä käyttäville henkilöille C-hepatiitin ja hiv:n pikatestausta pääkaupunkiseudun kaduilla, puistoissa ja matalan kynnyksen kohtaamispaikoissa kesäaikaan. 

Vuonna 2017 testeihin tavoitettiin 576 henkilöä, joille tehtiin yhteensä 563 hiv-testiä ja 248 C-hepatiittitestiä. C-hepatiittitesteistä 27 oli positiivisia. Kantajuus varmistettiin PCR-testillä 20 henkilöltä. Näistä 18 oli positiivisia ja 2 negatiivisia. Tartunnat oli saatu huumeiden pistoskäytön seurauksena Suomessa.

Kaduilla kohdatuille tarjottiin terveysneuvontaa. Neuvonnan ja ohjauksen pariin tavoitettiin arviolta noin 1500 henkilöä. Kaduilla jaettiin noin 1000 neulaa ja ruiskua viiden kappaleen pusseissa sekä noin 400 kondomia.

Testaus on anonyymia ja maksutonta. Hankkeessa toimii ammattihenkilöitä ja vertaistoimijoita.

Hankkeen kohderyhmää ovat pääkaupunkiseudun nuoret ja nuoret aikuiset, jotka ovat C-hepatiitin, hiv:n ja sukupuolitautien riskiryhmässä. Pyrkimyksenä on tavoittaa tartuntariskissä olevat ja tartunnan saaneet mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. 

Hankkeen tavoitteena on tartuntatautien ehkäisy sekä tartuntataudeista ja -riskeistä tiedottaminen. Street-hanketta koordinoi A-klinikkasäätiö sosiaali- ja terveysministeriön tuella. Yhteistyöorganisaationa testauksessa toimii Terveyden ja hyvinvoinnin laitos.

Lisätietoja

projektikoordinaattori Mervi Holm, A-klinikkasäätiö, puh. 050 3400 642

www.seonveressä.fi

Hankkeen katuraportti kesältä 2017 (pdf)

Seuraa somessa

Street-hanke Facebookissa