Päihdelinkki

Päihdelinkissä kehitetään verkossa hyödynnettäviä tapoja ja työvälineitä päihde- ja muiden riippuvuusongelmien itsehoidon tueksi ja ennaltaehkäisyyn. Kohderyhmänä ovat päihteiden käyttäjät, heidän läheisensä, kaikki päihde- ja riippuvuustiedosta kiinnostuneet ja sote-alalla työskentelevät ammattilaiset.

Tietopankista löytyy kattavasti päihde- ja riippuvuustietoa, mm. yli 180 ammattilaisten kirjoittamaa tietoartikkelia, pikatietoa päihteistä, animaatioita ja tietovisoja.

Päihdelinkin testejä ja laskureita voi käyttää sekä itsearvioinnin tukena että työvälineinä asiakastyössä. Verkkotestit eivät ole diagnosointivälineitä, mutta toimivat hyvin tilanteen kartoittamiseen ja keskustelun tukena asiakastilanteissa. Myös tulostettavia testejä.

Oma-apuvälineistä löytyy oppaita ja ohjelmia päihde- ja riippuvuusongelmien hallintaan, esimerkiksi juomisen hallinnan opas ja opas kannabiksenkäytön lopettamiseen.

Kirjoittamalla omasta tai läheisensä elämästä ihminen sekä eläytyy kokemaansa uudelleen että luo järjestystä. Ehjä ja kokonainen kuva elämästä lisää elämänhallintaa ja antaa mahdollisuuden rakentaa tulevaa. Päihdelinkin Tarinat -osiossa voi lukea ja jakaa oman tarinansa.

Vilkas keskustelualue on Päihdelinkin suosituin palvelu. Keskustelualueelta löytyy omat fooruminsa alkoholinkäytön lopettajille ja vähentäjille, rahapelaamisen hallintaan, huumehaittojen vähentämiseksi, mielenterveysaiheisiin, netti- ja muihin toiminnallisiin riippuvuuksiin ja päihteiden käyttäjien ja pelaajien läheisille.  Keskustelualueella järjestetään sekä säännöllisiä että teemakohtaisia suljettuja vertaistukiryhmiä ja teemaviikkoja.

Päihdelinkin neuvontapalvelu tarjoaa päihteiden käyttöön ja riippuvuuteen liittyvää verkkoneuvontaa. Neuvontapalvelun käyttäminen on nimetöntä ja luottamuksellista. Vastaajat ovat sosiaali- ja terveysalan koulutuksen saaneita ammattilaisia. 

Päihdelinkin palveluja kehitetään asiakaslähtöisesti ja toimintaympäristön tarpeet huomioiden.

Päihdelinkkiin

www.paihdelinkki.fi

Seuraa somessa

Päihdelinkki Facebookissa